Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Jānis Blūms

Andrejs Siliņš

Jānis Blūms
Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2012. gada pavasarī jaunu augstāko karjeras virsotni sasniedza Latvijas izlases basketbolists Jānis Blūms - Spānijas komandas "Bilbao Basket" sastāvā aizsargs iekļuva ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā, kļūstot par pirmo latviešu basketbolistu, kas spēlējis šajā turnīra fāzē.

1982. gadā dzimušais Blūms karjeru veidojis pacietīgi, bet pamatīgi - 2003. gadā, pēc spēlēšanas "Brocēnu", LMT un "Skonto" komandās Blūms devās uz ārzemēm, vienu sezonu pavadot Vloclavekas "Anwil" komandā Polijā. Vēlāk atgriezās Latvijā, kļūstot par "Ventspils" saspēles vadītāju, komandai ļoti veiksmīgā periodā, bet tad sekoja otrais piegājiens ārzemju iekarošanā - "Lietuvos Rytas", Neapoles "Eldo" un "Bilbao Basket".

Jānis bija "Bilbao Basket" komanda dalībnieks kluba augstākajos sasniegumos tā vēsture. Spēlēts ACB līgas finālā un nopelnīta vieta Eirolīgā. Savā pēdējā Bilbao pavadītajā sezonā Blūms īstenoja sapni - debitēja Eirolīgā. Tas notika ļoti veiksmīgi - komanda pārvarēja ne tikai grupu turnīru, bet arī Top16 fāzi, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Līdz ar to Saldū dzimušais Blūms kļuva par pirmo un līdz šim joprojām vienīgo latvieti, kurš spēlējis Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Sērijā līdz trim uzvarām Bilbao uzvarēja tikai vienā mačā, taču cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu pret zvaigznēm bagātāko komandu Vecajā kontinentā Maskavas CSKA. Ceturtdaļfinālā Jānim, kuru bieži izmantoja, lai aizsardzībā neitralizētu pretinieku ārējās līnijas līderus, vidēji 15 minūtēs 4,5 punkti, bet sezonā kopumā 16 minūtēs 6,0 punkti.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
Zemgus Girgensons
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs
Edžus Treimanis
adidas gada sportista kandidāts – Mārtiņš Pļaviņš
Tomass Dukurs
adidas gada sportista kandidāts - Kaspars Stupelis
Poļina Jeļizarova
adidas gada sportista kandidāts – Māris Štrombergs

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1566

  • 1645


  +3 [+] [-]

, 2012-11-29 18:03, pirms 11 gadiem
Jānis būtu ļoti piemeerots sai balvai, ja vien nebūtu brāļi Dukuri.
Slēpts komentārs: nukinsh

     [+] [-]

, 2012-11-29 18:24, pirms 11 gadiem
nukinsh rakstīja: lai nu kam,bet basketbolistam tiešām nedotu šo balvu.
Labāk dažam labam pseidosporta pārstāvim?

  -3 [+] [-]

, 2012-11-29 19:12, pirms 11 gadiem
Kāda ellē ratā jēga no tiem kandidātiem, liek visādus kreisos...
Tāpat galvenie pretendenti ir Štrombergs, Dukurs, un vēl varētu pieķert volejbolistus...

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 20:29, pirms 11 gadiem
WTF?????? peec kadiem kriterijiem vispar izvelejas tos kandidatus? vareja mierigi starp olimpieshiem balsojumu taisit, jo tie te ir bieza slani. Olimpiadi un kaut kadus chempionatus kausa izcinjas ect. nevar vienadi vertet!!! Olimpiade ir sportista karjeras virsotne!!!!