Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Poļina Jeļizarova

Jānis Pārums

Poļina Jeļizarova
Poļina Jeļizarova
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Tieši 2012. gads bija tas, kad 3000 metru šķēršļu skrējēja Poļina Jeļizarova iemirdzējās ne tikai pie Latvijas, bet arī Eiropas un pat pasaules vieglatlētikas debesīm.

Sevi Jeļizarova pieteica jau šī gada martā, kad Latvijas čempionātā telpās uzvarēja 1500 un 3000 metru skrējienos. Maijā Rīgas čempionātā Jeļizarova kļuva par Latvijas rekordisti 3000 metru šķēršļu skrējienā, labojot Innas Poluškinas 2008.gadā sasniegto Latvijas rekordu par 0.48 sekundēm (9:51.08). Taču tas bija tikai sākums Jeļizarovas performancei visas sezonas garumā. Nākamais rekorda labojums, pārsteidza un šokēja daudzus – jūnija sākumā Valmierā, Valsts Prezidenta balvas izcīņā skrējēja sev piederošo rekordu laboja par 18 (!) sekundēm, bet vasaras laikā vēl trīsreiz sasniedza valsts rekordus, pēdējo no tiem – Londonas olimpisko spēļu pusfinālā – 9:27.21.

Savu personisko rekordu šīs sezonas laikā Jeļizarova uzlaboja par vairāk nekā 27 ar pusi sekundēm – no 9:54.94 uz 9:27:21. Vēl Jeļizarova laboja arī personisko rekordu 1500 metros, to uzlabojot par nepilnām piecām sekundēm. Milzīgā izaugsme ļāva Jeļizarovai izcīnīt sesto vietu Eiropas čempionātā un 13.vietu Londonas olimpiskajās spēlēs. Sezonu Latvijas skrējēja noslēdza devītajā pozīcijā Eiropas rangā un 19. – pasaulē.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
adidas gada sportista kandidāte – Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
adidas gada sportista kandidāts – Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
adidas gada sportista kandidāts – Zemgus...
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs
adidas gada sportista kandidāts - Edžus Treimanis
adidas gada sportista kandidāts – Mārtiņš Pļaviņš
adidas gada sportista kandidāts - Tomass Dukurs
adidas gada sportista kandidāts - Kaspars Stupelis

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1372

  • 1503