Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Tomass Dukurs

Agris Suveizda

Tomass Dukurs
Tomass Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Starp adidas gada sportista kandidātiem ierindots arī skeletonists Tomass Dukurs, kurš aizvadītajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā ieguva trešo vietu, bet no Eiropas čempionāta Tomass pārveda sudraba godalgu.

Kamēr Martins Dukurs pārliecinoši dominē skeletona pasaulē, ļoti augstvērtīgus rezultātus uzrāda arī viņa vecākais brālis Tomass, kuram jūlijā apritēja 31 gads. Pagājušajā sezonā Tomass Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā ieguva 1524 punktus, ar ko bija pietiekami trešajai vietai. Kopvērtējumā, protams, triumfēja Martins (1751), Frankam Rommelam bija 1605 punkti, bet Tomasa tuvākais sekotājs Aleksandrs Tretjakovs ieguva 1446 punktus.

Ieskaitot jauno sezonu, šogad notikuši septiņi Pasaules kausa posmi. Pirmajā posmā Vācijas trasē Altenbergā tika sadalītas arī Eiropas čempionāta godalgas, un toreiz Tomass ieguva otro vietu. Pēc tam sekoja dalīta septītā un dalīta ceturtā vieta, bet divos posmos Kanādā Tomasam piektā un ceturtā pozīcija. Jaunajā sezonā Tomass Leikplesidā, par astoņām sekundes simtdaļām zaudējot brālim, izcīnīja otro vietu, bet Pārksitijas trasē Rīgā dzimušais sportits bija ceturtais. Šīs sezonas kopvērtējumā Tomass ar 402 punktiem pagaidām ir otrais. Martinam ir 450 punkti, bet no Tomasa tikai par diviem punktiem atpaliek Tretjakovs.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
adidas gada sportista kandidāte – Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
adidas gada sportista kandidāts – Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
adidas gada sportista kandidāts – Zemgus...
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs
adidas gada sportista kandidāts - Edžus Treimanis
adidas gada sportista kandidāts – Mārtiņš Pļaviņš

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1897

  • 1340


     [+] [-]

, 2012-11-23 14:23, pirms 11 gadiem
Martins vai Mārtiņš paņems...