Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2323, Did:0, useCase: 3

Kaspars Stupelis

Agris Suveizda

Kaspars Stupelis
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Piedāvājam nākamo adidas gada sportista kandidātu - motosportistu Kasparu Stupeli. 30 gadus vecais blakusvāģu kantētājs šosezon kopā ar nīderlandieti Etjēnu Baksu kļuva par pasaules vicečempionu.

Septembrī noslēdzās blakusvāģu motokrosa sezona. Pasaules kausa izcīņā tika aizvadīti 11 posmi un 22 braucieni, un Kaspars Stupelis ar nīderlandieti Etjēnu Baksu sakrāja otru lielāko punktu summu. Baksa un Stupeļa ekipāža kopumā uzvarēja deviņos braucienos, kā arī triumfēja sešos "Grand Prix". Iepriekšējās divās sezonās Stupelis brauca kopā ar tautieti Māri Stupeli un kopvērtējumā ieguva pa vienai ceturtajai un piektajai vietai.

Otrā vieta kopvērtējumā ir Stupeļa labākais sasniegums kopš 2008.gada, kad izdevās to pašu pozīciju iegūt ar Kristeru Serģi. Šogad triumfēja nīderlandietis Daniels Vilemsens, kurš gadsimta sākumā divreiz par čempionu kļuva tieši ar Stupeli. Vilemsens sezonu sāka ar Haraldu Kurpnieku, pēc tam viņa kantētajs bija Kenijs van Gālens, bet sezonas otro pusi Vilemsens noslēdza ar Lauri Daideru. Stupelis ar Baksu kopvērtējumā ieguva 447 punktus, tikai par pieciem atpaliekot no Vilemsena. Trešajā vietā ar 385 punktiem bija beļģi Bens Adriansens un Svens Verbruge.

Tuvāko nedēļu laikā iepazīstināsim jūs ar 20 adidas gada balvas kandidātiem un decembra sākumā aicināsim jums noteikt labākos, balsojot. Papildus informācija: Sportacentrs.com balsojumā noteiksim adidas...

Citi "adidas" gada sportista kandidāti
adidas gada sportista kandidāts - Oskars Melbārdis
Ineta Radeviča
adidas gada sportista kandidāts – Hermans...
Kaspars Gorkšs
adidas gada sportista kandidāts – Martins Dukurs
Zemgus Girgensons
adidas gada sportista kandidāts – Artjoms Rudņevs
Edžus Treimanis
adidas gada sportista kandidāts – Mārtiņš Pļaviņš
Tomass Dukurs

Plusiņš vai mīnusiņš?

  • 1183

  • 1658