Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koļesņičenko: ""Skonto" nav nekādu finansiālo problēmu"

Agris Suveizda

Koļesņičenko: ""Skonto" nav nekādu finansiālo problēmu"
Vladimirs Koļesņičenko (otrais no labās)
Foto: www.skontofc.com

Ceturtdien notika Latvijas futbola kluba "Skonto" pirmssezonas prezentācija. Pēc preses konferences beigām portāls Sportacentrs.com aicināja "Skonto" prezidentu Vladimiru Koļesņičenko uz nelielu sarunu, kurā bijušais Latvijas izlases spēlētājs komentēja komandas komplektāciju un vairāku spēlētāju aiziešanu vai, tieši otrādi, palikšanu komandā. Intervijas laikā Koļesņičenko vēlreiz apstiprināja preses konferencē teikto - "Skonto" finansiālais stāvoklis šogad ir stabils.

- Kā vērtējat komandas komplektāciju?
- Tas vairāk ir jautājums Tamazam Pertijam – vienmēr bijis tā, ka komplektācijā nejaucos un ka komandā tiek tikai tie, kuri iepatikušies Tamazam un kurus viņš uzskata par nepieciešamiem. Šobrīd grūti spriest, vai sastāvs salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir kļuvis vājāks vai stiprāks – to droši vien varēs darīt sezonas beigās. Dažādas komandas – aizgājuši ļoti daudz spēlētāju. Dažādi treneri, dažādas filozofijas – Tamazs vairāk ir uzbrūkošā futbola piekritējs [nekā Marians Pahars].

- "Skonto" zaudēja vairākus komandas līderus. Kura spēlētāja, Jūsuprāt, pietrūks visvairāk?
- Droši vien Germana Māliņa [pamatvārtsarga un kapteiņa]. Tāpēc, ka viņš ir mūsu spēlētājs [audzēknis], līderis, kurš to parādīja un pierādīja ar savu spēli. Protams, ka arī katrs no pārējiem spēlētājiem ir mazs zaudējums, bet tāda ir dzīve.

- Kāpēc nepalika Māliņš un Vitālijs Maksimenko, ir skaidrs, bet kādēļ uz Daugavpils "Daugavu" aizgāja Igors Savčenkovs, Kirils Ševeļovs un Armands Pētersons?
- Kā saprotu, situācija bija šāda: Pētersonu un Ševeļovu neapmierināja, ka viņi netiek komandas pamatsastāvā un izlēma mainīt apstākļus un pāriet uz citu vienību. Tās ir katra futbolista tiesības, un dod Dievs viņiem veiksmi parādīt, ka ir labi spēlētāji. Kas attiecas uz citiem, tāda ir futbola ikdiena – kādu kaut kas neapmierina, citam, tieši otrādi, patīk. Kāds vienā komandā spēlē piecus septiņus gadus, kā piemēram, Kristaps Blanks, cits aiziet pēc viena gada.

- Vēl pirms gada intervijā "Sporta Avīzei" teicāt, ka tā Aleksandram Fertovam būs pēdējā sezona Virslīgā, taču viņš joprojām ir "Skonto".
- Veicām pārrunas, un tās bija konstruktīvas. Bet pēdējā brīdī parādījās kādas nianses, kāpēc nolēmām pārrunāt [situāciju] ar Sašu un izlēmām, ka viņam vēl pusgadu jāpaspēlē šeit. Aleksandrs bija lietas kursā, kā pārrunas notika – runa absolūti nebija par finansēm. Jā, vasarā viņš atkal mēģinās iet prom, un turpinām pārrunas ar to pašu klubu.

- Par Valēriju Šabalu bija interese no vairākiem Krievijas klubiem, un viņa sakarā bija daudz baumu Krievijas medijos.
- Valērijam bija daudz braucienu uz klubiem – gribējām, lai attīstās, skatās, kāds citur ir futbols, un pamēģina sevi uz spēcīgu komandu fona. Bija gan Maskavas CSKA, gan Maskavas "Dynamo", gan Kijevas "Dynamo, arī uz Itāliju viņš ir braucis. Tas ir, mūsu uzdevums nav viņu pārdot, bet gan iet pretī – viņš vēlas aizbraukt un paskatīties. Viņš aug, neapšaubāmi. Viņš ir jauns, viņš ir mūsu nākotne. Mūsu uzdevums nav viņu pārdot, kā apgalvoja avīzēs. Jā, interese bija – no tiem klubiem, kas [medijos] tika minēti. Ja tas netraucē trenerim, bet lūdzu – lai puisis brauc un skatās.

- Prom aizgāja lietuviešu uzbrucējs Tads Labuks. Vai, Jūsuprāt, Šabala ir gatavs jau šosezon kļūt par uzbrukuma līderi?
- Grūts jautājums. Tas ir atkarīgs no tā, kā teica Tamazs, ko katrs būs spējīgs parādīt konkrētajā dienā. Ja Valērijs rādīs to pašu sniegumu, ko pagājušajā sezonā, viņš kļūs par līderi. Ja nometīs apgriezienus, viņš nespēlēs. Tas attiecas uz pilnīgi jebkuru spēlētāju – vai tas Šabala vai [Ruslans] Mingazovs, vai kāds cits. Viss ir atkarīgs no spēlētājiem, neviens neko mākslīgi nedos. Ir virkne valstu, kur, ja spēlētājs ir komerciāls projekts, viņam iedod kapteiņa apsēju un, lai kā viņš nespēlētu, laiž pamatsastāvā. Mums tā nebūs – mākslīgi nevienu par zvaigzni neveidojam. Ja viņš attiecīgi spēlēs, pēc viņa būs pieprasījums. Ja labi spēlēs cits, pieprasīts būs viņš.

- Klīda baumas, ka Minori Sato komandā nepalika naudas dēļ.
- Sato ir ļoti labs futbolists un lielisks cilvēks. Par viņu nevaru teikt neko sliktu. Varat ieiet "Skonto" mājaslapā, kur Minori Sato mums no Baltkrievijas novēlēja veiksmi. Mums ir lieliskas attiecības. Kā teica Tamazs, ap komandu ir kaut kādas intrigas – pret to attiecos pilnīgi mierīgi. Cita lieta, ka puiši tās [intrigas] lasa. Ir lietas, kas ir nepatīkamas un nesaprotamas. Ar Sato šķīrāmies ļoti labi, novēlējām viens otram veiksmi. Cilvēks, kurš ar kaut ko ir neapmierināts un aiziet ar skandālu, vai izsaka kādas pretenzijas, nevar rakstīt vēstuli un novēlēt veiksmi. Tāpēc pārsteidz visādi komentāri – teikšu tā, maigi izsakoties. Tas ir normāli – kā Tamazs teica, "Skonto" ir titulēts klubs, un ap to vienmēr būs dažādas intrigas un baumas.

- Teicāt, ka "Skonto" vienīgais mērķis ir zelta medaļas. Kuras komandas uzskatāt par savām galvenajām konkurentēm?
- Cienām visas komandas. Protams, par konkurentēm, pirmām kārtām, uzskata Daugavpils "Daugavu", "Ventspili", "Liepājas metalurgu", arī Rīgas "Daugavu", kas man ļoti simpatizē – pastiprinājās un patiešām izskatās pēc ļoti labas un spēcīgas komandas. Bet atkal – cienām visas komandas, visas komandas ir labas. Simpatizē "Mettas" darbs. Cienām visus, tāpēc nedalām grandos – šie stiprāki, tie vājāki. Mums tā nav, un ar Pertiju komandā [spēlētājiem] tas noteikti neies cauri.

- Kādi būs mērķi Eirokausos?
Šobrīd teikt, ka esam gatavi kaut kur iekļūt, droši vien būtu muļķīgi. Būs uzdevums uzvarēt katrā konkrētajā spēlē un, protams, aizkļūt pēc iespējas tālāk. Kāda noteikta uzdevuma kaut kur tikt mums nav. Komanda ir jauna un vēl tikai tiek būvēta. Kā Askolds [Uldriķis, "Skonto" direktors] teica, šogad paņēmām daudz jaunu un talantīgu spēlētāju, lai arī leģionārus. Atnāca arī Tamazs. Puišiem ir jāsaspēlējas un līdz galam jāsaprot, ko vēlas treneris. Tad arī stādīsim uzdevumus. Bet tam ir nepieciešams gads, kā minimums.

- Virslīgā bieža ir situācija, ka vasarā ievērojami mainās sastāvs un sezonas otrajā pusē spēlē pavisam cita komanda. Vai "Skonto" šovasar tas nedraud?
- Nē, nedomāju, ka tā būs. Ņemam spēlētājus uz pietiekami ilgu laiku, un nedomāju, ka kāds atbrauks. Varbūt Tamazs atnāks un pateiks, ka viņam vajadzīgs papildinājums. Bet tā būs, maksimums, viena vai divas pozīcijas. Ļoti labi pastiprinājāmies, ir laba jaunatne. Tāpēc nebūs tā, ka kaudzēm brauks šurp.

- Devāties uz treniņnometi Turcijā. Kā šī iespēja radās, un kas to finansēja?
- Parakstījām sadarbības līgumu ar uzņēmumu "Granat", kas mūs finansē un apmaksāja nometni Turcijā. Tāpēc partneri arī ir nepieciešami, lai palīdzētu viens otram. Esam ļoti pateicīgi. Arī firmai "Jako". Jā, bija tāda iespēja, ka pēc kausa spēles Liepājā atkal brauksim uz Turciju. Domājām, ka sakritīs tā, ka aizlidosim, taču ļoti daudz spēlētāju bija izsaukti uz dažādām izlasēm, tāpēc nebija jēgas braukt ar desmit spēlētājiem. Kaut gan, jā – tāda iespēja mums bija un arī paliek. Kad būs kāda lielāka pauze, izmantosim iespēju un aizlidosim.

-Kāds ir "Skonto" finansiālais stāvoklis?
- (Atbilde no preses konferences) "Skonto" ir pilnīgi normāla finansiālā situācija un nav nekādu problēmu, kā raksta vairāki masu informācijas līdzekļi. It kā citi cilvēki labāk zinātu, kas notiek komandā. Šajā gadā nekādu problēmu nav. Jā, bija grūtības pagājušajā gadā, un varu teikt, ka tās joprojām nav atrisinātas pilnā apmērā. Katru mēnesi kaut kas notiek un norēķināmies par vecajiem parādiem. Tas [parādu samazināšana] liecina par to, ka mums viss patiešām ir kārtībā. Šā gada sakarā absolūti nekā nav. Komanda sezonai, uzskatu, sagatavojās ideāli. Varbūt vienīgi pietrūka vēl vienas nometnes. Nākotnē viss kļūs tikai labāk un labāk.

- Turcijas nometnes dēļ izcēlās liels skandāls, un Latvijas Futbola federācija Jūs pat publiski nosauca par meli. Varbūt varat vēlreiz pastāstīt, kas un kā notika?
- Domāju, ka tas bija pārpratums, jo es neko nemeloju. Pēc tam ar federācijas cilvēkiem runājām, tā bija vienkārši nesaprašanās. Neesmu melis vai kas cits, un teicu visu, kā bija. Varu to visu atkārtot un neatsakos ne no viena pateiktā vārda. Tāpēc mani šī situācija nedaudz pārsteidza. Domāju, ka neesmu tā persona, ap kuru būvēt kādus skandālus un intrigas. Tā uzskatu, ka federācijai ir jānodarbojas ar savām lietām, es nodarbojos ar savām. Esmu atbildīgs par komandu un cenšos darīt komandas labā. Situācija patiešām bija diezgan dīvaina – masu mediji kritizēja, Virslīga kritizēja, visi kritizēja. Visi kaut ko runāja. Ievērosiet, es neko ārpusē neiznesu. Ilgi noturējos un atbildēju speciāli tikai kādiem komentāriem. Domāju, ka tāda situācija vairs neatkārtosies – smieklīga.

  +9 [+] [-]

, 2013-03-31 13:34, pirms 11 gadiem
Nožēlojami melo

  +4 [+] [-]

, 2013-03-31 13:51, pirms 11 gadiem
tev taisniba Indriksons visu pardod nesen tika izlikts pardosana radio Skonto vini jau palikusi ka politiki melo acis skatidamies

  -2 [+] [-]

, 2013-03-31 13:53, pirms 11 gadiem
Grāmatvedis esi?

  +8 [+] [-]

, 2013-03-31 14:23, pirms 11 gadiem
Askolds Udriķis tas ir varens specialists! Nezinu tikai kādā jomā........

  +4 [+] [-]

, 2013-03-31 14:33, pirms 11 gadiem
Nu cerēsim, ka finansiālo problēmu tik tiešām nav. Ja tomēr sezonas laikā izrādīsies, ka ir, tad ar vārdu melis šīs intervijas citātus gan sulīgi visi saistīts. Lai gan nu, ja tagad ir sponsori, tad visam vajadzētu būt kārtībā.

Vismaz beidzot uzzinām, kas sponsorēja Turcijas treniņnometni.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 14:34, pirms 11 gadiem
goLatvia rakstīja: Askolds Udriķis tas ir varens specialists! Nezinu tikai kādā jomā........
Sporta Avīze vairāk jālasa. Viņš tak bija varens žurnālists kādreiz...

  -4 [+] [-]

, 2013-03-31 15:28, pirms 11 gadiem
Vienmer Skonto ir simpatizejis. Klubs no Rigas un ar labiem panakumiem.
Shoreiz atlaushos pakritizet. Par finansem nav daud jaruna jo nevienam nav viegli.
Shoreiz par neizdaribu no cilveku puses. Nemaku teikt kas par to ir atbildigs. Vai Koliisnicenko vai jaunizceptais direktors, bet tas nakotne var atmaksaties ar jaunu sponsoru piesaisti.
Ieeju nedelu apmeram pec preses konferences kura stadija prieksa 2 jaunus sadarbibas partnerus. Jako un Garant.
Majas lapa nav neviena linka uz abam kompanijam. Vel vairak skonto oficialaja majas lapa ir KAPPA reklama kur var ieiet vinu majas lapa.
Tads ari ir vinu piegajiens piki noslauca un pec tam pofig.
Par Garant vispar ne minas. Vienigais ko pats ieraudziju bija Sky and more butika veikals zem tada nosaukuma.
Veci kas bida Skonto lietas ludzu izlabojiet shis kludas. Tas memaksa naudu, bet var radit zaudejumus un galvenais uzticibu.
Lai veicas sezona, tureshu ikskus no tas ir man Rigas klubs!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 15:33, pirms 11 gadiem
Vai Vovikam ausis nekustas?

  +2 [+] [-]

, 2013-03-31 16:01, pirms 11 gadiem
Viņi pat a tādu sastāvu Liepājai kāš. Un nekad neesmu Skonto sistēmas fans, lai arī dzīvoju Rīgā

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 17:56, pirms 11 gadiem
+6 [+] [-]Ziņot
goLatvia, 14:23, pirms 3 stundām, ignorēt, atbildēt
Askolds Udriķis tas ir varens specialists! Nezinu tikai kādā jomā........


Līšanas, paklausības jomā.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 19:27, pirms 11 gadiem
Tev , taisnība lien bez ziepēm . Jo jānodošina savam bēniņam nakotne (ha,ha)

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 00:59, pirms 11 gadiem
Nu jā! Skonto jau nekad nav problēmu

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 03:21, pirms 11 gadiem
cik reizes vins intervijaa pasaka vardu Tamazs? domaju,ka tas tikai parāda kurš ir galvenais cilvēks Skonto aiz Indriksona