Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savens: "No čempiones "Daugavas" noteikti gaidīju ko vairāk"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Savens: "No čempiones "Daugavas" noteikti gaidīju ko vairāk"
Mants Savens

Rīgas "Daugavas" kapteinis Mants Savens pēc šīs dienas Virslīgas 1. kārtas spēles portālam Sportacentrs.com atzina, ka noteikti no Daugavpils "Daugavas" gaidījis labāku sniegumu.

Mants Savens, Rīgas "Daugava" kapteinis: "Pirmo spēli aizvadījām normāli - nospēlējām neizšķirti viesos pret čempioni, turklāt viennozīmīgi bijām labāki, izveidojām vairāk momentu. Taču viss čempionāts vēl ir priekšā. Ar rezultātu esmu apmierināts - jā, mums bija momenti, diemžēl tos nerealizējām, tomēr punkts viesos pret čempioni ir labs rezultāts.

Vai gaidīju kaut ko vairāk no čempiones "Daugavas"? Jā, noteikti gaidīju no viņiem vairāk. Tomēr jāņem vērā, ka vēl ir tikai čempionāta sākums, un arī viņi savu sniegumu vēl noteikti uzlabos. Mūsu komandas mērķis šosezon? Jā, klubs konkrētus mērķus nav uzstādījis, taču skaidrs, ka visi mūsu meistarīgie spēlētāji nebrauca uz šejieni, lai cīnītos par 5.-6. vietu un būtu kaut kur tabulas vidusdaļā. Vai ceram uz titulu vai medaļām? To precīzi neteikšu, laiks rādīs. Ko pats vēlos izdarīt? Noteikti pēc iespējas vairāk izdarīt rezultatīvu piespēļu, kā arī, protams, gūt vārtus."

Piedāvājam arī preses konferencē treneru teikto. Rīgas "Daugavas" treneris Virginijus Ļubšis: "Redzēju, kā "Daugava" (D) aizvadīja pēdējās divas pārbaudes spēles pret "Žalgiri" un "Ekranas". Ja man pirms spēles šeit piedāvātu 0:0, piekristu un būtu apmierināts. Savukārt pati spēle bija līdzīga, katrai komandai ik pa laikam pārverot iniciatīvu. Spēle aizietu citādi, ja mūsu labā 1. puslaikā iesistu Tedijs [Tedijs Suračs, horvātu uzbrucējs - aut.piez.]. Tomēr, domāju, 0:0 ar čempioniem 1. kārtā ir ļoti labs rezultāts. Žēl, ka mūs sākušas skart traumas - savainoti trīs vadošie spēlētāji. Veļulis [kausa mačā pret "Gulbeni" - aut.piez.], Tamošausks [šodien - aut.piez.] un Galkavičs, kurš nepaspēja pie mums atbraukt. Pagaidām mums ar to neveicas. Bet ar punktu esam apmierināti, laukums ļoti labs, tiesāšana arī. "Daugavai" (D) labi ārzemnieki, kurus katrs vēlētos.

Tamošausks? Uz 2-3 nedēļām ir izkritis. Kāja ir sapampusi. Uz maiņu uznākušais Grebis? Jā, viņš izskatījās daudz labāk nekā horvāts [Suračs, kuru Kristaps tieši arī nomainīja - aut.piez.], jo Grebis ieķērās bumbās, atspēlēja atpakaļ. Horvāts, kā paši redzējāt, divus trīs momentus sabojāja, brīžiem vienatnē iet pret pieciem, sešiem pretiniekiem, kad partneri brīvi. Skatīsimies, otrā spēle mums būs pret [Grebja] komandu "Liepājas metalurgu"... Kāpēc piespēles nesasniedza centīgo Kļuškinu? Tāpēc, kā pareizi teica treneris [Tabanovs], Ibe nosēdās zemāk un nosedza aizsardzības centru. Tur viss tika nosegts. Kļuškins labi nospēlēja. Mums vēl ir Gripa, kurš atbraucis no Ukrainas - viņš vēl nav formā, bet, domāju, mums palīdzēs."

Ivans Tabanovs, Daugavpils "Daugavas" treneris: "Gatavojāmies nopietni, zinājām, ka pretinieks sastāvu pamainījis par 99%. Viņiem atnākuši ļoti labi spēlētāji, un šī komanda šodien pierādīja, ka tā ir pretendents Nr.1 uz augstām vietām. Mums diemžēl maz kas sanāca uzbrukumā, pretinieks spēlēja agresīvāk, radot pāris asus momentus. Cerams, ka mēs uzlabosim sniegumu uzbrukumā - šodien bija ļoti daudz brāķa. Pie šādas spēles mūs 0:0 arī apmierināja.

Vai fiziskā ziņā 2. puslaikā nosēdāmies? Nedomāju, drīzāk psiholoģiski, jo parasti savā laukumā spēlējam kā pirmais numurs, bet šodien pretinieks piespieda mūs darboties kā otrajam numuram. Viņi vairāk kontrolēja bumbu un varbūt šī iemesla dēļ psiholoģija ietekmēja mūs arī fiziskā ziņā. Šodien vairāk nācās atņemt bumbu, nevis ko radīt pašiem. Ševeļova un Enakarhires centra aizsargu pāris? Viņi kopā spēlēja tikai pret "Ekranas" un skaidrs, ka ar vienu spēli ir par maz, lai sapratne būtu ideāla. Brīžiem viņi nenospēlēja, kā man gribētos, bet Ševeļovs ir jauns puisis - domāju, viņš pieliks. Mums ir arī Savčenkovs - šodien viņš nevarēja spēlēt, bet nākamreiz, domāju, varēs un nākamreiz mums aizsardzībā klāsies daudz vieglāk.

Spēles gaitā veicu pārkārtojumus, jo zaudējām laukuma vidusdaļā. Tāpēc Babatundem liku spēlēt augstāk, bet Ibem zemāk, lai pārņemtu iniciatīvu laukuma vidusdaļā, jo jutu, ka pretinieks šajā zonā sāk mūs apspēlēt."

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 19:16, pirms 11 gadiem
Paldies par zibenigu un labu reportazu.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 20:10, pirms 11 gadiem
Nesaprotu, ko var tērzēt pašlaik par vienu vai otru komandu, jo īpaši pēc pirmās spēles izdarīt kaut kādus secinājumus. Bet mani priecē leišu Daugavas augstprātība. Lai tik tādā veida turpina domāt. Interesanti būtu dzirdēt Savena domas par Liepājas Metalurgu pēc vakardienas spēles. Tādu frāzi Savens var lietot pēc čempionāta.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 22:14, pirms 11 gadiem
Dzelteno tak dabūja,gribēja vairāk....?