Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Pirmo puslaiku nogulējām"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pučinsks: "Pirmo puslaiku nogulējām"
Jurģis Pučinsks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc savu padoto sagrāves Rīgā pret "Skonto" (0:3), bija pamatīgi satriekts, atzīstot, ka komanda pamodās tikai puslaika pārtraukumā.

"Zinājām, kā "Skonto" spēlēs, taču viena lieta ir to zināt, bet pavisam cita – pret šo pretinieku nospēlēt. Pirmo puslaiku diemžēl nogulējām. Kad pēc pārtraukuma pamodāmies, tad jau bija par vēlu," lakonisks pēc sagrāves Rīgā bija "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

Visaktīvākais "Ventspils" futbolists Jurijs Žigajevs tika nomainīts nevis tāpēc, ka būtu piekusis. Pučinsks atzina, ka Ahmeds Abdultaofiks tika izlaists, jo uzbrukumā pietrūka asuma. Nigēriešu uzbrucējs ir gatavs spēlēt visas 90 minūtes, taču ne uz mākslīgā seguma.

"Ventspils" arī iepriekšējā izbraukuma mačā Liepājā izgāza sākumu. Kāpēc tā, skaidro komandas treneris: "Mums ir jauni spēlētāji, kuri svarīgajos mačos netiek galā ar saviem pienākumiem. Par to runājām arī pirms spēles Liepājā. Jaunajiem ir jāmācās, pieredzi uzreiz neiegūs."

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: ""Ventspils" pirms spēles bija mums priekšā turnīra tabulā, tāpēc jau no paša sākuma bija nepieciešams nospēlēt agresīvi. "Ventspils" jebkuru pretinieku spēlēs pret sevi spēj labi noskaņot. Mēs labi sapratām, ka jau no pirmajām sekundēm nepieciešams augsts temps un presings. Ja ātri iesistu vārtus, varētu dominēt spēles turpinājumā. Esmu apmierināts gan ar rezultātu, gan spēles kvalitāti.

Dievs mums šodien sarūpēja pārsteigumu, jo iesildīšanās laikā par muguras sāpēm paziņoja pamatvārtsargs Pauļus Gribausks. Tas radīja nelielu diskomfortu, taču ap 20. minūti sapratām, ka Dmitrijs Grigorjevs ir iegājis spēlē. Puisis nospēlēja normāli. Paldies puišiem un faniem! Atbalsts no malas ir jūtams. "Ventspilij" novēlu veiksmi tālāk. Saprotu, ka Jurģis tagad nejūtas labi, jo zaudēt ar 0:3 ir nepatīkami pret jebkuru pretinieku."

Pertija asi reaģēja uz jautājumu par to, vai viņam nav pārsteigums par komandas "sauso" sēriju aizsardzībā [vārti nav ielaisti čempionāta pirmajās piecās spēlēs]: "Tas ir pārsteigums pretiniekiem un presei. Pirms spēles daudz runāja par to, ka mums vājā vieta ir aizsardzība. Vēlreiz parādās tas, ka prese raksta par lietām, kuras nesaprot. Ja atceraties, manā vadībā cita komanda četrus mēnešus nezaudēja vārtus. Tas nav pārsteigums..."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja