Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Monaco" mēģinās nepieļaut Spānijas klubu rekordu Čempionu līgā

Rolands Eliņš

"Monaco" mēģinās nepieļaut Spānijas klubu rekordu Čempionu līgā
"Monaco" un "Valencia" futbolisti cīņā par bumbu
Foto: SANZ/MARCA/SIPA/Scanpix

Šovakar tiks noskaidrotas piecas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra dalībnieces, un ne tajā labākajā situācija nonākušas pagājušās sezonas veiksminieces "Basel" un "Monaco". Daudz grūtāks uzdevums gan priekšā "Monaco", kura centīsies nepieļaut Spānijas piektā kluba iekļūšanu grupu turnīrā un rekorda sasniegšanu.

Latvijas futbolistu Aleksandra Cauņas un Kaspara Dubras pārstāvētie klubi savas izšķirošās cīņas par vietu ČL grupu turnīrā aizvadīs rītvakar, bet šodien gaidāmas ne mazāk saspringtas spēles - tikai vienā duelī pirmās spēles iznākums bija ar divu vārtu starpību.

Tas bija tieši pagājušās sezonas ceturtdaļfinālistes "Monaco" spēlē, kura viesos ar 1:3 piekāpās "Valencia". Ļoti svarīgi var izrādīties valensieša Sofiana Fegulī gūtie vārti 86. minūtē, taču "Monaco" tomēr spēja uz savu laukumu atvest vienus izbraukumā gūtos vārtos. Uzdevums šovakar - gūt vismaz divus vārtus, bet savu cietoksni nosargāt neskartu, kamēr jau pirmais "Valencia" vārtu guvums "Monaco" izredzes krasi samazinās.

"Mums nepieciešama sapņu spēle savu līdzjutēju priekšā," atzinis "Monaco" treneris Leonardu Žardims. "Zinām, ka nebūs viegli pagriezt rezultātu savā labā, taču mums tas ir pa spēkam. "Monaco" ir lielisks projekts, proti, trenēt jaunos spēlētājus, taču turpināt piedalīties labākajos turnīros."

Ja "Valencia" noturēs pārsvaru, tad Čempionu līgas rekordu grāmatā tiks atvērta jauna sadaļa, proti, pirmoreiz vienu valsti grupu turnīrā pārstāvēs piecas komandas. Tas iespējams tādēļ, ka "Sevilla" šīs tiesības ieguvusi kā Eiropas līgas čempione pagājušajā sezonā. Savulaik arī Anglija uz Čempionu līgu nosūtīja piecas komandas, taču toreiz (2005./06. gada sezonā) "Everton" nespēja pārvarēt kvalifikācijas kārtas un grupu turnīrā netika.

Kvalifikācijā jāpiedalās arī "Basel" vienībai, kura pavasarī aizsniedzās līdz ČL 1/8 finālam, grupu turnīrā izslēdzot "Liverpool". Tiesa, arī Šveices klubs pēc pirmās spēles pret Telavivas "Maccabi" nokļuvis neizdevīgākās pozīcijās, jo savā laukumā spēlējis neizšķirti 2:2. Šovakar "Basel" līdz ar to būs nepieciešama uzvara vai arī ļoti rezultatīvs neizšķirts. Pirmajā mačā "Basel" gan izskatījās daudz pārāka, ko izteica arī spēles statistika, taču vārtus ielaida pirmā, bet uzvaru no rokām izlaida kompensācijas laikā.

Izbraukumā šovakar nevarēs atslābināties arī Skotijas "Celtic", kas savā laukumā ielaida divus vārtus pret Zviedrijas "Malmo". Pēdējo sešu gadu laikā "Celtic" tikai reizi spēlējis ČL grupu turnīrā, taču šobrīd zaudējumu cietis oficiālā spēlē nav jau 16 mačos pēc kārtas. Tikmēr sesto gadu pēc kārts grupu turnīrā gatavojas iekļūt Doņeckas "Shakhtar", kura savā laukumā cīnīsies pret Vīnes "Rapid", bet ļoti grūts uzdevums priekšā Albānijas "Skenderbeu", kura pirms mača Zagrebā deficīts pret "Dinamo" 1:2.

Tikmēr CAS noraidījusi grieķu kluba "Panathinaikos" prasību par "Olympiacos" izslēgšanu no grupu turnīra dalībnieču loka. "Panathinaikos" savu sūdzību pamatoja ar to, ka "Olympiacos" prezidents Vangelis Marinakis iejaukts spēļu sarunāšanas skandālā, līdz ar to klubs nav tiesīgs spēlēt UEFA turnīros. CAS gan lēmusi, ka vismaz pagaidām Marinaka vaina nav pierādīta nevienā tiesā, līdz ar to nav nekāda pamata atņemt "Olympiacos" vietu Čempionu līgā. Pati "Panathinaikos" tikmēr no ČL jau izstājās trešajā kvalifikācijas kārtā un cīnās par vietu EL grupu turnīrā. Pirmajā mačā pret Azerbaidžānas "Qabala" gan fiksēts bezvārtu neizšķirts.

UEFA Čempionu līgas "play-off" kārta, atbildes spēles

DatumsLaiksPāris1.spēle
25.08.21:45Rapid (Austrija) – Shakhtar (Ukraina)0:1
25.08.21:45Valencia (Spānija) – Monaco (Francija)3:1
25.08.21:45Skenderbeu (Albānija) – Dinamo (Horvātija)1:2
25.08.21:45Celtic (Skotija) – Malmo (Zviedrija)3:2
25.08.21:45Basel (Šveice) – Maccabi (Izraēla)2:2
26 .08.19:00Astana (Kazahstāna) – APOEL (Kipra)1:0
26.08.21:45BATE (Baltkrievija) – Partizan (Serbija)1:0
26.08.21:45Lazio (Itālija) – Bayer (Vācija)1:0
26.08.21:45Manchester United (Anglija) – Club Brugge (Beļģija)3:1
26.08.21:45Sporting (Portugāle) – CSKA (Krievija)2:1

Pirmā norādīta komanda, kura savā laukumā aizvadīja pirmo spēli

Grupu turnīrā gaida: "Barcelona" (Spānija), "Chelsea" (Anglija), "Bayern" (Vācija), "Juventus" (Itālija), "Benfica" (Portugāle), PSG (Francija), "Zenit" (Krievija), PSV (Nīderlande), "Real" (Spānija), "Atletico" (Spānija), "Porto" (Portugāle), "Arsenal" (Anglija), "Manchester City" (Anglija), "Sevilla" (Spānija), "Lyon" (Francija), "Dynamo" (Ukraina), "Olympiacos" (Grieķija), "Galatasaray" (Turcija), "Roma" (Itālija), "Borussia" M (Vācija), "Wolfsburg" (Vācija), "Gent" (Beļģija).

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Olympiakos cleared to play in Champions League...

     [+] [-]

, 2015-08-25 12:33, pirms 9 gadiem
Liekas, ka rindkopa par Celtic, prasītos pārlasīt un palabot! Paldies

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 12:43, pirms 9 gadiem
Hmmm...
Neesmu baigais spečuks, bet tagad top skaidrs, ka visi "gudrie irsēji", ka EPL> La Liga, ir un paliks tik mazi, pumpaini dīvānā pirdēji, kuri dzīvo savā iedomu pasaulītē...

     [+] [-]

, 2015-08-25 12:47, pirms 9 gadiem
Robelzssss rakstīja: Hmmm...
Neesmu baigais spečuks, bet tagad top skaidrs, ka visi "gudrie irsēji", ka EPL> La Liga, ir un paliks tik mazi, pumpaini dīvānā pirdēji, kuri dzīvo savā iedomu pasaulītē...
Kompleksainie laligas fani tikai lien ar krāniem mērīties. Kāpēc? Nezinu. Tas pats Novickis sākoties EPL sezonai, sava tviterī uzsvēra, ka startē 2. vai 3. stiprākā līgā Eiropā, acīmredzot vienkāršāk uzraktīt nevarēja.

     [+] [-]

, 2015-08-25 12:53, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Tas pats Novickis sākoties EPL sezonai, sava tviterī uzsvēra, ka startē 2. vai 3. stiprākā līgā Eiropā, acīmredzot vienkāršāk uzraktīt nevarēja.
Pat Novickis saprot,ka EPL nav specigaka liga,lai ka EPL faniem to gribetos!

Prieka!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 12:54, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Kompleksainie laligas fani tikai lien ar krāniem mērīties. Kāpēc? Nezinu. Tas pats Novickis sākoties EPL sezonai, sava tviterī uzsvēra, ka startē 2. vai 3. stiprākā līgā Eiropā, acīmredzot vienkāršāk uzraktīt nevarēja.
Neesmu nevienas līgas fans, bet man, kā neintrālam skatītājam, tracina EPL neadekvāto faneļu (nesaku, ka tādi ir visi, bet ir pietiekošs skaits ar tādiem) neadekvātā, nepamatotā un sturgalvīgā EPL slavēšana un citu līgu nolikšana.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 13:04, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Pat Novickis saprot,ka EPL nav specigaka liga,lai ka EPL faniem to gribetos!

Prieka!
Saprast var viņš, ko vien grib! Bet kāda suņa pēc tas ir tik slimīgi jāuzsver?
Un vispār EPL ir absolūti pašpietiekama līga, tur uz tādiem novicku metramēriem ir pilnīgi pajāt.

     [+] [-]

, 2015-08-25 13:17, pirms 9 gadiem
Robelzssss rakstīja: Neesmu nevienas līgas fans, bet man, kā neintrālam skatītājam, tracina EPL neadekvāto faneļu (nesaku, ka tādi ir visi, bet ir pietiekošs skaits ar tādiem) neadekvātā, nepamatotā un sturgalvīgā EPL slavēšana un citu līgu nolikšana.
Ai beidz! Ja neesi ievērojis, tad tieši la ligas keponi pārsvarā provocē šīs ''diskusijas'' (acīmredzot tu to skaitā). Neviens EPL fans nelien kasīties, tā ka tu esi tas, kas dzīvo iedomu pasaulītē.
Par apmeklētību, skatāmību jā, bet par spēku jau sen neviens netiršās.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 13:26, pirms 9 gadiem
Diez vai Monaco kaut kas sanāks šovakar - jo pašreiz Liga 1 rādītais sniegums ir maigi izsakoties nelabs - viens zāģis, ničs un vinne (pie kam ar vienu vārtu pārsvaru),bet galvenais pati spēle ir diezgan apātiska, bez "uguns" plus vēl visam pēc šodienas spēles nākamā ar PSG mājās... būs ļoti liels brīnums ja Monaco tiks tālāk - domāju ka mājnieki varbūt pirmie iesitīs, bet tad arī ielaidīs un viss beigsies. Par Celtic - tā drusku dīvaini - pirmajā mačā šķita ka pēc tāda sākuma pāries zviedriem kā ar ceļa rulli, bet beigas jau šķita tādas, ka hvz kas tiks tālāk.... Un jācer ka Basel arī tiks tālāk...

     [+] [-]

, 2015-08-25 13:27, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Ai beidz! Ja neesi ievērojis, tad tieši la ligas keponi pārsvarā provocē šīs ''diskusijas'' (acīmredzot tu to skaitā). Neviens EPL fans nelien kasīties, tā ka tu esi tas, kas dzīvo iedomu pasaulītē.
Par apmeklētību, skatāmību jā, bet par spēku jau sen neviens netiršās.
Kaut vai paskatoties abu līgu pēcspēles rakstus, kā diena pret nakti! Bet pamatā nepārsteidz šāda pacienta agresīvā uzvedība...

     [+] [-]

, 2015-08-25 13:27, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Kompleksainie laligas fani tikai lien ar krāniem mērīties.
Kompleksainie ir tieshi EPL ligas fani!

Par ko lai La Ligas fani kopleksetu?
Tiri statistika, Cempionu liga

2008-09.gada-finala Barselona uzvara finala
2009-10.gada-1/2 finals,Barselona
2010-11.gada-1/2 finals,Real,Barselona Finalal,uzvara Barselona
2011-12.gada-1/2 finals,Real,Barselona
2012-13.gada-1/2 finals,Real,Barselona
2013-14.gada- Finals,Real,Atletico,Real uzvara finala
2014-15.gads-1/2 finals Real,Barselona,Finals,uzvara Barselona

EPL klubi kko tadu var paveikt?

     [+] [-]

, 2015-08-25 13:28, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Saprast var viņš, ko vien grib! Bet kāda suņa pēc tas ir tik slimīgi jāuzsver?
Un vispār EPL ir absolūti pašpietiekama līga, tur uz tādiem novicku metramēriem ir pilnīgi pajāt.
Ja jau tev pajat,ko Novickis raksta,tad kapec tu vina rakstito raksti sava komentara?

     [+] [-]

, 2015-08-25 13:32, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Kompleksainie ir tieshi EPL ligas fani!

Par ko lai La Ligas fani kopleksetu?
Tiri statistika, Cempionu liga

2008-09.gada-finala Barselona uzvara finala
2009-10.gada-1/2 finals,Barselona
2010-11.gada-1/2 finals,Real,Barselona Finalal,uzvara Barselona
2011-12.gada-1/2 finals,Real,Barselona
2012-13.gada-1/2 finals,Real,Barselona
2013-14.gada- Finals,Real,Atletico,Real uzvara finala
2014-15.gads-1/2 finals Real,Barselona,Finals,uzvara Barselona

EPL klubi kko tadu var paveikt?
Tu vēl izej ārā ar maku, rādi visiem čupu ar piecdesmitniekiem un stāsti, ka neesi trūcīgs. Tevis uzdrukātais saraksts ir tipiska mazvērtības kompleksa izpausme. Kas attiecas uz Novicki, man nav viņš pie kājas, jo mums ir maz sakarīgu futbola pārzinātāju. Vispār nerakstīju, ka man ir pajāt, lasīt mācies.

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:02, pirms 9 gadiem
Lūk Robelzsss- dzīvs piemērs- kurš atkal sāk kasīties par spēku ar savām statistikām? - EPL fani vai Modris?

  +2 [+] [-]

, 2015-08-25 14:03, pirms 9 gadiem
Par 5. klubu Spānijā ČL grupā

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:19, pirms 9 gadiem
Kautkaa neticaas, ka Monaco var tikt taalaak, jo tad vinjiem tieshaam vajadziiga sapnju speele...noteikti veel par Celtic un Basel, jo shiis, manupraat, ir vieniigaas nosaciiti vaajaakas komandas CL, kas taisa briinumus pret lielajiem klubiem...

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:21, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Diez vai Monaco kaut kas sanāks šovakar - jo pašreiz Liga 1 rādītais sniegums ir maigi izsakoties nelabs - viens zāģis, ničs un vinne (pie kam ar vienu vārtu pārsvaru),bet galvenais pati spēle ir diezgan apātiska, bez "uguns" plus vēl visam pēc šodienas spēles nākamā ar PSG mājās... būs ļoti liels brīnums ja Monaco tiks tālāk - domāju ka mājnieki varbūt pirmie iesitīs, bet tad arī ielaidīs un viss beigsies. Par Celtic - tā drusku dīvaini - pirmajā mačā šķita ka pēc tāda sākuma pāries zviedriem kā ar ceļa rulli, bet beigas jau šķita tādas, ka hvz kas tiks tālāk.... Un jācer ka Basel arī tiks tālāk...
1) Apātiska? Cik spēļu šosezon esi no Monaco redzējis? Šogad tas ir pavisam cita stila futbols nekā iepriekš. 2) Monaco nav zāģa L1. 3) Tulūzā Monaco spēlēja ar gandrīz pilnībā otro sastāvu. Abās pirmajās spēlēs ar spēcīgāko sastāvu Monaco dominēja, tikai kliboja realizācija.

Tas gan nemaina to, ka Valensijas trešais gols laikam izšķīra šī pāra likteni un spāņi droši vien tiks tālāk.

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:30, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: 1) Apātiska? Cik spēļu šosezon esi no Monaco redzējis? Šogad tas ir pavisam cita stila futbols nekā iepriekš. 2) Monaco nav zāģa L1. 3) Tulūzā Monaco spēlēja ar gandrīz pilnībā otro sastāvu. Abās pirmajās spēlēs ar spēcīgāko sastāvu Monaco dominēja, tikai kliboja realizācija.

Tas gan nemaina to, ka Valensijas trešais gols laikam izšķīra šī pāra likteni un spāņi droši vien tiks tālāk.
skatījos spēli pret Tulūzu, un protams pret Valensiju . Par zāģi kļūdījos - bet gan jau ka nedēļas nogalē būs

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:35, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Ai beidz! Ja neesi ievērojis, tad tieši la ligas keponi pārsvarā provocē šīs ''diskusijas'' (acīmredzot tu to skaitā). Neviens EPL fans nelien kasīties, tā ka tu esi tas, kas dzīvo iedomu pasaulītē.
Par apmeklētību, skatāmību jā, bet par spēku jau sen neviens netiršās.
Yuka, jums ir daudz labāki komentētāji, nekā La Liga, reizēm pat skaudība pārņem bet idio...tu jums ir arī vairāk. un kasīties lien tieši jūsējie protams, mēs jau arī atrodam , ko likt pretī , fizikas likumus neviens nav atcēlis, arī '' diskusijās '' - katrai kustībai ir sava pretkustība

     [+] [-]

, 2015-08-25 14:52, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Lūk Robelzsss- dzīvs piemērs- kurš atkal sāk kasīties par spēku ar savām statistikām? - EPL fani vai Modris?
Nu ir tāds tāds teiciens, nav ģimenes bez kro...
Nebija domāts par Modri, bet vispārīgi.

     [+] [-]

, 2015-08-25 15:28, pirms 9 gadiem
Dienas prieks: Manchester United have held talks over a £10.9 million deal for Alexandre Pato! Val Gālam ar humora izjūtu viss kārtībā.

     [+] [-]

, 2015-08-25 15:35, pirms 9 gadiem
Neslund rakstīja: Dienas prieks: Manchester United have held talks over a £10.9 million deal for Alexandre Pato! Val Gālam ar humora izjūtu viss kārtībā.
tā droši vien back up opcija Neimāram

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 15:41, pirms 9 gadiem
Vieglāk būtu saskaitīt uzbrucējus, ar kuriem MU šovasar netika linkoti, tā ka...

     [+] [-]

, 2015-08-25 16:24, pirms 9 gadiem
Lai nerastos pārpratumi, es nedomāju, ka MU tiešām vēlas nopirkt Neimāru vai Pato, mans points ir par to cik debīli, neprofesionāli un slinki ir mūsdienu futbola mēdiji. Es brīnos, ka cilvēkiem par šādu murgu publicēšanu maksā algu.
Visvairāk mani pārsteidza tas, ka daudzi mēdiji, kurus līdz šim uzskatīju par nopietniem, pavilkās uz to debīlo Bild "joku", kad "asprātīgais" vakara vadītājs palūdza KDB atkārtot, gluži kā papagailim, valodā, kuru viņš nesaprot, frāzi: "Es noteikti palikšu Wolsfburgā."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-25 22:35, pirms 9 gadiem
Aizraijosha speele pashlaik starp Malmo-Celtic 1:0 peec pirmaa puslaika...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja