Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pēdējā pārbaudē juniori slovākiem piekāpjas "bullīšos"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēdējā pārbaudē juniori slovākiem piekāpjas "bullīšos"
Lauris Alvis Stiprais
Foto: Floorball.lv

Trešo savstarpējo pārbaudes spēli, gatavojoties 2017.gada pasaules junioru čempionātam, Kocēnos aizvadījušas Latvijas un Slovākijas U-19 izlases. Ja pirmajās divās spēlēs uzvaras tika dalītas uz pusēm, tad izšķirošajā mačā slovāki bija pārāki pēcspēles metienu sērijā ar 6:5.

Pirmajā spēkošanās reizē Latvijas U-19 izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4:5, bet otrajā mačā, kad latvieši laukumā iznāca ar pilnīgi citu virknējumu, mūsu juniori spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:2. Trešajā mačā latviešiem laukumā nāca jaukts virknējums no pirmajiem diviem mačiem, vietu vārtos uzticot Kārlim Popam. Viņam savus vārtus izdevās nosargāt vairāk kā 11 minūtes, kad viņu pārspēja Mihals Miske. Pirms tam rezultātu atklāja Popa komandas biedrs "FBK Valmiera/ViA" rindās Lauris Alvis Stiprais. Līdz perioda izskaņai ar vārtu guvumiem apmainījās Matīss Pēteris Polis un vēlreiz slovākiem vārtus guva Miske.

Otrajā trešdaļā slovāki veica vārtsargu maiņu un jau pirmajā minūtē laukumā nākušais vārtsargs bija spiests meklēt bumbiņu savos vārtos, kad pie otrā precīzā metiena tika Stiprais. Arī latvieši spēles vidū mainīja vārtu vīru, Popa vietā laižot Arvi Kalniņu, kurš otrajā pārbaudes spēlē tika atzīts par labāko mūsu izlases rindās. Viņu trešdaļas otrajā pusē pārspēja Ronalds Gašpariks, kurš šajās pārbaudes spēlēs sagādāja lielākās grūtības mūsu aizsardzībai.

Pēc diviem periodiem rezultāts neizšķirts 3:3, bet trešajā periodā slovāki atkal veica vārtsargu maiņu, vietu vārtos uzticot Adamam Kohutam, kurš sāka spēli vārtos. Viņu atkal perioda sākumā pārspēja mūsu florbolisti, izceļoties Emīlam Birķim. Pēc šā vārtu zaudējuma konkurenti veica kārtējo vārtsargu rokādi. Tas deva rezultātu, jo piecu minūšu laikā ar vēl vienu vārtu guvumu izcēlās Gašpariks, kā arī Jurajs Kubicka, pirmo reizi vadībā izvirzot Slovākijas juniorus. Mūsējie vajadzēja glābties un mača izskaņā Kalniņš tika mainīts pret sesto laukuma spēlētāju un tas šoreiz nostrādāja, jo 50 sekundes pirms mača beigām pēc Jāņa Ragovska piespēles izlīdzinājumu panākot Kārlim Petrovskim. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 5:5 rezultātu.

Līdzīgi kā pēc katras spēles, arī pēc šīs notika pēcspēles metienu sērija, kurā šoreiz pārāki izrādījās slovāki ar 4:1, vienīgos vārtus gūstot Ulvim Mētram.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Lauri Alvi Stipro.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja