Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Britu jaunie florbolisti latviešu trenera vadībā sāk ar sagrāvēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Britu jaunie florbolisti latviešu trenera vadībā sāk ar sagrāvēm
Lielbritānijas U19 izlase ar Kasparu Maksimovu trenera amatā

Itālijas pilsētā Čelano sāksies 2017.gada pasaules U-19 florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs junioriem. Lielbritānijas izlases treneru korpusā atrodams arī liepājnieka Kaspara Maksimova vārds.

Kvalifikācijas turnīrā Eiropas reģionā startē desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās un katras grupas uzvarētāji kvalificēsies finālturnīram, kas norisināsies nākamajā pavasarī. A apakšgrupā par favorītiem uzskatāmi ungāru jaunieši, kuri sākuši čempionātu ar divām pārliecinošām uzvarām. Tāpat šajā grupā cīnās Austrijas, Beļģijas, Lielbritānijas un Slovēnijas jaunie florbolisti. Lai gan rangā tieši slovēņi ir ar zemākajiem rādītājiem, paredzams, ka šī komanda varētu paspēkoties ar ungāriem par tikšanu uz Zviedriju. Ne velti tieši Ungārijas un Slovēnijas izlašu spēle ieplānota pēdējā turnīra dienā. Latvijas florbola līdzjutējiem interesanta varētu būt Lielbritānijas U-19 izlase, kuras galvenais treneris ir čehs Pavels Polakovičs, bet viņa asistents ir Kaspars Maksimovs, kurš savu florbolista karjeru sāka Liepājas "Kuršu" sastāvā, bet nu jau daudzus gadus atrodas Lielbritānijā, darbojoties arī šīs valsts florbola federācijā. Briti gan uz turnīru atsūtījuši ļoti jaunu sastāvu, no kura lielākā daļa varēs piedalīties arī 2019.gada pasaules čempionāta kvalifikācijā. Tādēļ arī neizbrīna, ka turnīra ievadā briti ar 3:12 zaudēja austriešiem un ar 0:20 kapitulējot ungāru priekšā.

Pēc pirmās spēles ar austriešiem Kaspars Maksimovs intervijā savas federācijas mājaslapā minējis, ka spēles sākumā izdevies šokēt konkurentus ar ātriem uzbrukumiem, tomēr turpinājumā spēlētāji vairākas reizes nav ieklausījušies treneru teiktajā, kas novedis pie kļūdām. Trūkstot arī starptautisko spēļu pieredzes, bet ar katru nākamo spēli sniegumam laukumā vajadzētu uzlaboties.

B apakšgrupā par galvenajiem favorītiem uzskatāmi igauņu florbolisti, bet savas ambīcijas noteikti ir arī spāņu un, protams, arī laukuma saimnieku itāļu junioriem. Igauņi turnīru sākuši ar ļoti svarīgu 5:3 uzvaru pār Spāniju, mača gaitā panākot arī 5:1 vadību, turpinājumā nedaudz izlaižot spēles grožus no rokām. Tikmēr turnīra saimnieki itāļi savus sapņus lielā mērā izsapņojuši jau pirmajās dienās, ar vienādiem 1:4 piekāpjoties gan spāņiem, gan Nīderlandes florbolistiem. Tieši holandieši pašlaik ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas grupas vadībā, jo ar 11:7 apspēlēja frančus, kuriem šī ir debija šāda līmeņa turnīrā. Nīderlandes un Igaunijas izlases savstarpējo spēli aizvadīs pēdējā kvalifikācijas dienā 10.septembrī un, iespējams, arī šajā mačā izšķiršies ceļazīmes ieguvēji.

Septembra vidū Japānā norisināsies arī līdzīgs četru komandu turnīrs Āzijas un Okeānijas reģiona komandām, kur par divām ceļazīmēm uz finālturnīru sacentīsies Austrālija, Japāna, Jaunzēlande un šādu turnīru debitanti Irānas florbolisti.

Latvijas U-19 izlase jau nodrošinājusi savu dalību finālturnīrā un spēlēs B apakšgrupā kopā ar Šveici, Čehiju un Poliju. A apakšgrupu veidos Somijas, Zviedrijas, Slovākijas un Dānijas jaunie spēlētāji. Kvalifikācijas turnīra veiksminieki spēlēs B divīzijā, kur vietu sev jau nodrošinājušas Norvēģijas, Vācijas, Kanādas un ASV izlases.

     [+] [-]

, 2016-09-08 13:38, pirms 8 gadiem
Angļu čempī kopumā var salasīt pāris labas LV komandas. Diezgan labs cipars kapā šeit.