Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniores pasaules florbola čempionātu aizvadīs Itālijā, juniori – Šveicē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juniores pasaules florbola čempionātu aizvadīs Itālijā, juniori – Šveicē
U19 pasaules čempionātu logo

Starptautiskā florbola federācija paziņojusi par valstīm, kuras uzņems 2025. gada un 2026. gada pasaules florbola čempionātus juniorēm un junioriem. Ja puiši dosies uz Šveici, tad juniorēm turnīrs tiks aizvadīts Itālijā.

Līdz šim bija zināms, ka nākamā gada vasarā 2023. gada pasaules čempionāts norisināsies Dānijā, bet gadu vēlāk juniores dosies uz Somiju. Tagad Starptautiskā florbola federācija ir paziņojusi arī par nākamajiem čempionātiem. 2025. gadā juniori dosies uz Šveici, taču vēl pēc gada būs vēsturisks čempionāts, jo juniores savu turnīru aizvadīs Itālijā. Līdz šim šajā valstī augstākā līmeņa pasaules čempionāti nav rīkoti. Šveicieši vienīgo reizi pasaules čempionātu junioriem organizējuši 2007.gadā. Tikmēr itāļiem ir pieredze organizēt pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrus.

Pašlaik Zviedrija ir pasaules čempiones godā juniorēm, kamēr junioru konkurencē pēdējos divos turnīros nepārspēti bijuši Čehijas jaunie florbolisti.

Starptautiskā florbola federācija pašlaik meklē rīkotājus arī 2026. gada pasaules florbola čempionātam vīriešiem. Zināms, ka pēc diviem gadiem pasaules labākās izlases pulcēsies Zviedrijas pilsētā Malmē, bet nākamajam turnīram organizatori vēl nav zināmi. Somija ir izteikusi vēlmi rīkot sacensības, kamēr Starptautiskā federācija piedāvājusi čempionātu rīkot arī Dānijai un Latvijai.