Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Fedulovs: Sešas U19 izlases florbolistes jau ir gatavas pieaugušo valstsvienībai

Ints Megnis
Ints Megnis

Fedulovs: Sešas U19 izlases florbolistes jau ir gatavas pieaugušo valstsvienībai
Jurijs Fedulovs pēc uzvaras pasaules čempionāta B dibīzijā
Foto: floorball.lv

Vismaz sešas Latvijas U19 izlases florbolistes jau ir gatavas spēlēt arī pieaugušo valstsvienībā, uzskata abu izlašu galvenais treneris Jurijs Fedulovs.

Latvijas U19 florbolistes šonedēļ Šveicē ļoti pārliecinoši aizvadīja pasaules čempionāta B divīzijas turnīru. Finālā viņas svētdien ar 9:2 sagrāva Krieviju un nākamajā turnīrā pēc diviem gadiem atkal būs starp pasaules astoņām labākajām komandām.

"Paldies tiem, kuri darbojas ar meitenēm Latvijā, jo, pateicoties viņiem, mums ir labas meitenes, kuras var labi spēlēt un ir gatavas visādiem spēles pavērsieniem. Pieturējāmies pie disciplīnas, zīmējumiem, meitenes visu uztvēra, saprata, ļoti labs kolektīvs," pēc mača teica Fedulovs. "11 meitenes varēs spēlēt arī nākamajā čempionātā, tagad mājās jāstrādā, lai sevi labi parādītu arī A grupā."

"Apakšgrupa mums bija krietni vājāka nekā otra. Līdz ar to bijām piesardzīgi, ka meitenes pēc vieglām spēlēm var palaisties. Jau pret Ungāriju vajadzēja iespringt. Krievijai ir daudz labu spēlētāju, viņi mēģina spēlēt somu stilu, bet nepieciešams atrisināt iekšējās nesaskaņas. Sākumā Krievijai bija daudz momentu, bet izrāvāmies vadībā un tad pacietīgi, ilgi kontrolējām bumbiņu, panākot nepieciešamo rezultātu," stāstīja Fedulovs.

"Man ir vīzija veidot meiteņu U17 līgu un visām, kuras grib kandidēt uz U19 izlasi, būs tur jāpiedalās. Strādāsim ar klubu treneriem, visi kopīgi mēģināsim gatavoties, lai nākamajā čempionātā nostartētu pēc iespējas labāk," teica treneris, priecājoties par Polijas florbolistēm, pamanījušās sasniegt A divīzijas turnīra pusfinālu. "Polija sāka laicīgi darboties ar vienu mērķi un čempionātā sagādāja pārsteigumu. A grupā ir lielāks ātrums spēles redzējums, bet mums vēl ir, kur augt. Vismaz sešas šīs izlases meitenes ir gatavas spēlēt arī pieaugušo izlasē."

Latvijas izlases uzbrucējas Laura Gaugere un Anna Ankudinova tika iekļautas B divīzijas simboliskajā izlasē. Gaugere ar piecos mačos sakrātu 21 (8+13) punktiem kļuva par B divīzijas rezultatīvāko spēlētāju, bet Ankudinovai kopā bija 20 (13+7) punktu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...