Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kanāda turpina izrādīt ambīcijas florbolā – 2019.gada junioru čempionāts Halifaksā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kļuvis zināms, ka 2019. gada pasaules junioru florbola čempionāts norisināsies Kanādas pilsētā Halifaksā, līdz ar to junioru izlases pirmo reizi sacentīsies ārpus Eiropas.

2016. gada vasarā pirmo reizi ārpus Eiropas norisinājās pasaules junioru čempionāts meitenēm, sacensībām notiekot Kanādā. Latvijas juniorēm šis turnīrs nebija veiksmīgs, jo čempionātu nācās noslēgt astotajā vietā, tādējādi zaudējot vietu A divīzijā. Kļuvis zināms, ka 2019. gadā pāri okeānam dosies arī juniori, lai Halifaksā cīnītos jubilejas, desmitajā, pasaules U-19 florbola čempionātā zēniem.

"Florbols šeit Kanādā patiešām aug," izteicies Entonijs Makneils, organizācijas komitejas vadītājs. "Pēc tam, kad Kanāda uzņēma U-19 pasaules čempionātu meitenēm, nākamais loģiskais solis ir sarīkot līdzīgu turnīru junioriem. Halifaksa ir lieliska pilsēta šādam turnīram, kur ir ļoti atbalstoša pilsētas vadība un arī infrastruktūra ir nepieciešamajā līmenī."

Kā zināms, devītais pasaules U-19 florbola čempionāts 2017.gada maijā norisināsies Zviedrijā. Kanādas U-19 junioru izlase pēdējos trijos pasaules junioru čempionātos ir bijusi spiesta samierināties ar 13. vietu un, iespējams, tieši savā laukumā pacīnīsies par tikšanu labāko desmitniekā. Salīdzinājumam, šīs valsts meiteņu izlase šovasar čempionātu noslēdza tieši ar izcīnīto desmito vietu.