Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Spāņi nekādi neielaiž, PSV noturas mazākumā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Spāņi nekādi neielaiž, PSV noturas mazākumā
Foto: AFP

Šodien UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla pirmajā spēlē Nīderlandes PSV savā laukumā nocīnījās neizšķirti 0:0 ar Madrides "Atletico". 1.puslaika vidū bija uzplaiksnījums, kad vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām, taču kopumā spēle bija visai noslēgta, un sevišķi prātīgi PSV sāka spēlēt, kad 68.minūtē palika mazākumā.

PSV grupu turnīrā prata paņemt četrus punktus no "Manchester United" un apsteigt gan šo angļu komandu, gan Maskavas CSKA. Savukārt "Atletico" kā 1.groza vienība salīdzinoši viegli uzvarēja grupā ar "Benfica", "Galatasaray" un "Astana". Spāņu komandas iespaidīgi uzsākušas "play-off" - pirmajā spēlē ar sausiem rezultātiem uzvarēja visi četri klubi Eiropas līgā un arī "Barcelona" ar "Real" Čempionu līgā. Spānijas čempionātā "Atletico" ir ar pārliecinoši labāko aizsardzību un bija pamats domāt, ka tā turpinās spāņu fantastisko sauso aizsardzības sēriju. Tiesa, tai pašā laikā PSV ir rezultatīvākā "Eredivisie" komanda.

"Atletico" rezervē palika Fernando Toress (viņa vietā izgāja Lusiano Vjeto), tāpat arī Hosē Marija Himeness (spēlēja Stefans Savičs) un Anhels Korea (pie teikšanas tika Olivers Toress). PSV pamatsastāvā septiņi holandieši, ieskaitot izlases 3.vārtsargu Jerunu Zutu un izlases aizsargu Džefriju Brumu un malējo pussargu Lusianu Nārsingu. No leģionāriem slaveni ir Meksikas izlases ilggadējie futbolisti Ektors Moreno un Andress Gvardado, kurš vienlaicīgi ir arī PSV kapteinis.

"Atletico" jau 4.minūtē varēja gūt vērtīgus izbraukuma vārtus - pēc tālas piespēles Lusiano Vjeto izgāja viens pret vienu un viegli pameta bumbu garām vārtsargam, taču pārāk viegli, un mājinieku aizsargs izsita bumbu no tukšiem vārtiem. PSV atbildēja ar kritienu soda laukumā, kad kāju lika priekšā Gabi - svilpe klusēja. "Atletico" spēlēja savu tipisko futbolu - ar mazu bumbas kontroli, bet drošu aizsardzību un asiem dūrieniem uzbrukumos. PSV centās būt uzbrūkoša, bet izlauzties nespēja.

Ap 30.minūti mačs negaidīti kļuva ļoti atklāts. Koke izveda Antuānu Grīzmanu viens pret vienu, kurš neprata pārspēt lielisko Zutu. PSV pretējā pusē radīja paniku "Atletico" soda laukumā - vienu sitienu no maza attāluma atvairīja Jans Oblaks, bet vēl divi mājinieku raidījumi pāris sekunžu laikā tika bloķēti. Pēc tam gan spēle apklusa un tā līdz pārtraukumam.

2.puslaika sākumā PSV gūt vārtus gandrīz palīdzēja Koke, raidot bumbu bīstami gar savu vārtu stabu, bet teritoriāls pārsvars tomēr piederēja "Atletico", kas 61.minūtē Vjeto vietā laida F.Toresu. Drīz pēc tam pie stūra izspēles vārtus guva Djego Godins, taču urugvajiešu aizsargs acīmredzami jāteniski uzsēdās virsū sedzējam. PSV drīz pievīla urugvajietis Gastons Pereiro, kurš nevajadzīgi gaisā ar elkoni iesita tautietim Godinam, nopelnot otru dzelteno kartīti. "Atletico" bija 22 minūtes, lai izrautu uzvaru vairākumā.

"Atletico" uzsāka spiedienu, tomēr momentus ģenerēt īsti nespēja. PSV spēlēja ne tikai organizēti, bet arī ļoti blīvi un cieši. Spāņu komandai mājinieku soda laukumā bija ļoti maz vietas un trūka izdomas, lai šim biezoknim tiktu cauri. Līdzjutēji, kājās stāvot, no sirds atbalstīja savējos un tika atalgoti - PSV noturēja 0:0, saglabājot pietiekami labas cerības divu spēļu summā. "Atletico" turpināja spāņu komandu neticamo sēriju - visi septiņi klubi "play-off" pirmajā spēlē nosargājuši savus vārtus sausus.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Chelsea2:1 (1:1)Ibrahīmovičs 39'; Kavani 78' – Obi Mikels 45'
Benfica – Zenit1:0 (0:0)Žonass 90'
Gent – Wolfsburg2:3 (0:1)Kumss 80'; Kulibalī 89' - Drakslers 44'; 54'; Krūze 60'
Roma – Real Madrid0:2 (0:0)Ronaldu 57'; Hesē 86'
Arsenal – Barcelona0:2 (0:0)Mesi 71'; 84' (11m)
Juventus – Bayern2:2 (0:1)Divala 63'; Sturaro 76' – Millers 42'; Robens 55'
PSV Eindhoven – Atletico0:0-
Dynamo Kyiv – Manchester City1:3 (0:2)Bujaļskis 55' - Agvero 15'; Silva 40'; Turē 90'

  +3 [+] [-]

, 2016-02-24 23:41, pirms 8 gadiem
Real var berzeet rokas,PSV no Atletico izspieda visu liidz peedeejai piliitei
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: alliks
Slēpts komentārs: zigmārs112
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: zigmārs112
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: zigmārs112
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: zigmārs112

  -4 [+] [-]

, 2016-02-25 00:00, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Kad Atletico pēdējo reizi kādus ir sagrāvuši? Tā komanda vispar nevar iesist, ka lai kādu sagrauj? Pēdēja vieta spanijas čempi rezultavitātē. Labākais uz ko vini var ceret ir 1-0
Jaa, Atletico ljoti nerezultativi speelee, ka shosezon Chempionu liigaa guvusi vairaak vaartus kaa Juventus un tikai par 1 mazaak kaa izteikta "aizsardzibas" komanda Arsenal Ja neko nezini, tad tukshi nemuldi, jo tikai pamatiigi izgaazies
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ManCityfans
Slēpts komentārs: zigmārs112
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: zigmārs112

     [+] [-]

, 2016-02-25 07:26, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. nu neesi pārsmējies???

     [+] [-]

, 2016-02-25 10:02, pirms 8 gadiem
PSV uzvarēs 3:1

  -1 [+] [-]

, 2016-02-25 10:31, pirms 8 gadiem
Šī spēle atspoguļo La Ligas nabadzību kopumā. Atletico, miljardieru komanda, nevar pat vienus vārtus iebakstīt kaut kādam Holandiešu sētas klubam.
EPL > La Liga

  +4 [+] [-]

, 2016-02-25 13:43, pirms 8 gadiem
Kimberley rakstīja: Šī spēle atspoguļo La Ligas nabadzību kopumā. Atletico, miljardieru komanda, nevar pat vienus vārtus iebakstīt kaut kādam Holandiešu sētas klubam.
EPL > La Liga
Kā tad šis sētas klubs tika izslēgšanas spēlēs? Gadījumā neatstāja M United aiz strīpas?

     [+] [-]

, 2016-02-25 16:23, pirms 8 gadiem
Puertoriko rakstīja: Kā tad šis sētas klubs tika izslēgšanas spēlēs? Gadījumā neatstāja M United aiz strīpas?
Viņi tika izslēgšanas spēlēs, jo dēļ veiksmīgās izlozes pretī nāca divi citi sētas klubi - CSKA, Wolfsburga. Nū ar Man Utd lieta tāda, ka viņi nekādu jēgu neredz spēlēt tajā UEFA ČL, tāpēc vairāk uzgrieza mugurpusi šim pasākumam un pievērsās EPL, jo viņiem tā jau tur švaki iet.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 17:46, pirms 8 gadiem
Kimberley rakstīja: Viņi tika izslēgšanas spēlēs, jo dēļ veiksmīgās izlozes pretī nāca divi citi sētas klubi - CSKA, Wolfsburga. Nū ar Man Utd lieta tāda, ka viņi nekādu jēgu neredz spēlēt tajā UEFA ČL, tāpēc vairāk uzgrieza mugurpusi šim pasākumam un pievērsās EPL, jo viņiem tā jau tur švaki iet.
es nesaprotu,jums pashiem neapniik izdomaat murgainus attaisnojumus, visi Eiropas klubi sapnjo sezonas beigaas pacelt CL kausu,bet juus te izdomaajat ka anglju klubiem kaut kaadas probleemas ar motivaaciju

  -1 [+] [-]

, 2016-02-25 18:05, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: es nesaprotu,jums pashiem neapniik izdomaat murgainus attaisnojumus, visi Eiropas klubi sapnjo sezonas beigaas pacelt CL kausu,bet juus te izdomaajat ka anglju klubiem kaut kaadas probleemas ar motivaaciju
Es esmu EKSPERTS, un es 100% zinu labāk par tevi.

     [+] [-]

, 2016-02-25 19:33, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: es nesaprotu,jums pashiem neapniik izdomaat murgainus attaisnojumus, visi Eiropas klubi sapnjo sezonas beigaas pacelt CL kausu,bet juus te izdomaajat ka anglju klubiem kaut kaadas probleemas ar motivaaciju
Ko pievērs trollim uzmanību? Un nesauc viņu par jūs

     [+] [-]

, 2016-02-26 10:27, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ko pievērs trollim uzmanību? Un nesauc viņu par jūs
Vienīgais trollis esi tu.