Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija neapmierināts ar uzbrucējiem, Dobrecovs - ar otro vārtu ieskaitīšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija neapmierināts ar uzbrucējiem, Dobrecovs - ar otro vārtu ieskaitīšanu
"Liepājas metalurga" treneri
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc "Liepājas metalurga" uzveikšanas (2:0) pauda neapmierinātību ar savas komandas uzbrucēju sniegumu. Tikmēr liepājnieku treneris Viktors Dobrecovs pārmet savai komandai aizsardzības uzdevumu nepildīšanu. Dobecovs arī uzskata, ka otrie vārti nebija jāieskaita.

Dobrecovs: "Otrie vārti nebija jāskaita!"

Diemžēl zaudējām kārtējo spēli. Plāns bija spēlēt no aizsardzības. Mums nav tik liela ātruma, tāpēc gan pirmajā spēlē mājās, gan tagad spēlējām no aizsardzības, gaidot savu iespēju. "Skonto" uz 10 minūtēm atdeva mums teritoriju. Tad sapratām, ka sāksies presings. Abus vārtus ielaidām no standartsituācijām. Par otriem vārtiem... Hokejā nedrīkst vārtsargam ar nūju vicināt, mums [futbolā] drīkst ar kāju virs galvas. Uzskatu, ka tas bija tīrākais sods. Nu, labi... 2:0. Mums bija savi momentiņi, no kuriem vajadzēja izspiest maksimumu. Droši vien būtu cits rezultāts. Šodien ir 0:2.

Vai kaut kas no šodien redzētā vieš optimismu, ka spēle uzlabosies?
Labākās zāles ir uzvara. Ja uzvari 1-2 spēles pēc kārtas, būs uzlabojumi. Mums ir vienkārši jāuzvar, lai paši futbolisti sajustu, ka var un prot spēlēt. Šobrīd pozitīvu rezultātu nevaram sasniegt.

Cik nopietns ir Jemeļina savainojums?
Viņa ceļgals diezgan uzpampa. Pagaidām grūti prognozēt, cik ilgi nevarēs spēlēt. Rīt viņam vēl būs pārbaudes. Šodien ar treneri tieši runājām, ka visu gadu neesam spējuši nospēlēt vienā sastāvā – katru spēli mainās ne tikai viens, bet pat divi un trīs spēlētāji. Dažreiz pie vainas sarkanā kartīte, citreiz traumas. Ļoti grūti.

Abus vārtus ielaidāt no standartsituācijām, un pretinieks iesita ar otro iespēju. Tā ir sakritība vai koncentrēšanās trūkums?
Nevarēja būt runas par koncentrēšanās trūkumu. Pēc pēdējās spēles Jūrmalā runājām tieši par standartsituācijām. Arī šodien pirms mača un pārtraukumā par to runājām. Ja visus spēlētājus saliek pa pozīcijām, bet kāds izdomā, ka viņam jāstāv pieci metri pa labi. Kāpēc? Nezinu. Viņš nevar vai negrib domāt – nezinu. Otrajā spēlē neizpildām aizsardzības funkcijas standartsituācijās. Agrāk tās mums nesa augļus uzbrukumā, tagad dod mīnusus.

Pertija neapmierināts ar uzbrucējiem

Šodien bija uzdevums ar minimālu spēku patērēšanu sasniegt maksimālu rezultātu. Saprotam, ka pie mums atbraukusī Liepāja nav savā labākajā stāvoklī – ne fiziski, ne psiholoģiski. Komandā ir daudz jaunu futbolistu. "Metalurgam" ir problēmas, par kurām zinām, taču mums ir jārisina savi uzdevumi. Aizvadot otro maču pēc divu dienu pauzes, bija uzdevums pretinieku apspēlēt uz meistarības rēķina – izpildīt ļoti daudz piespēļu, bumbai bija jākustas ātrāk nekā futbolistiem. Pirmajās 10 minūtēs atdevām pretiniekam iniciatīvu. Vēlējāmies paskatīties, ko Liepāja mums piedāvās. Pēc tam sākām presingu. Grēks sūdzēties par neizmantotiem momentiem, jo šodien galvenais bija bez skaistas spēles gūt trīs punktus.

Piespēļu kvalitāte sasniegusi tādu līmeni, ka atdodam līdz 40 precīzām piespēlēm pēc kārtas. Tas liecina par to, ka futbolisti domā vienādi. Vēlos, lai visa komanda domātu vienādi. Uzbrukumā pat centra aizsargiem jāiekļaujas kombinācijās.

Svarīgi, lai uzbrucēji gūtu vārtus. Tieši uzbrucēji. Ar viņu šodienas sniegumu neesmu apmierināts. Ja uzbrucējs no laukuma noiet bez gūtiem vārtiem, tā ir problēma. Bez tam abi [Karašausks un Šabala] var iesist. Iedosim atlaidi, jo abi vēl ir jauni. Tādā vecumā stabili spēlēt nav iespējams.

Karašausks tika nomainīts noguruma vai neapmierinoša snieguma dēļ?
Abi iemesli. Vienkārši nebija viņa diena – Karašausks nerealizēja 11 metru soda sitienu, bez tam 70 minūtēs izveidoja varbūt tikai divus momentus. Par kustēšanos ļoti vainot nevar, jo visi ir piekusuši. Bez tam pēc divām dienām mums būs ļoti svarīga spēle Jelgavā, tāpēc arī iedevu atpūtu.

Uzbrucēji vārtus šoreiz neguva, toties iesista pussargs un aizsargs. Vai tas neliecina par komandas kvalitāti?
Tad man ir jautājums – kāpēc nepieciešami uzbrucēji? Tad saliksim tikai aizsargus un pussargus. Uzbrucējam jāgūst vārti! Pajautājiet Dobrecovam, kā viņš guva vārtus. Man nav vajadzīgi aizsardzības tipa uzbrucēji, nepieciešami tādi, kuri gūst vārtus. Viņi māk gūt vārtus. Ja nemācētu, tad abi "Skonto" nespēlētu. No uzbrucējiem katrā spēlē prasu vārtus.

Ar "pendelēm" ir problēmas?
Tā sanāk. Vienu neiesitām Liberecē, tagad otru. Drīzāk meistarība nekā uztraukums. Labi, pirmajā spēlē varēja būt nervi, taču šodien tikai un vienīgi meistarība. Kurš sitīs nākamajā spēlē? Es... Skatīsimies. Tā ir nopietna problēma, jo varēja gadīties, ka šodien "pendele" būtu jāsit pie 0:0. Treniņos neviena izteikta līdera nav, bet štata "pendeļu" sitējs ir Siņeļņikovs. Ja viņš būs laukumā, tad sitīs arī turpmāk.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 07:44, pirms 11 gadiem
Par otriem vārtiem... Hokejā nedrīkst vārtsargam ar nūju vicināt, mums [futbolā] drīkst ar kāju virs galvas. Uzskatu, ka tas bija tīrākais sods.

Dobriks savā stilā,tomēr atrada par ko panīdēt.Tiesa ,gribu teikt,ka es spēli neredzēju,varbūt viņam ir taisnība.Tomēr sāk jau tracināt šis Viktora stils,nīdēt pēc katra zaudējuma un vainu meklēt citos,nevis savā komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 08:26, pirms 11 gadiem
Viktor, paskaties kā Tava komanda spēlē, 2-3 precīzas piespēles nevar atdot, spēles zīmējuma nekāda, pilnīgs haoss kas notiek uz laukuma. Kuro spēli pēc kārtas čīkst, ka tiesneši viņus norok. Tas parāda vien to, kāda līmeņa treneru sastāvs vada LM... Domāju, ja Skonto un LM samainītos uz pus gadu ar treneriem, rezultāts būtu diametrāli par labu LM te der vecais teiciens par aci, skabargu un BAĻĶi p.s. LM treneriem būtu vēlams sākt ar sevi

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 08:26, pirms 11 gadiem
Tiesāšana bija šausmīga. Tiešām, kā jau hokejs.

  -3 [+] [-]

, 2013-08-22 09:01, pirms 11 gadiem
LM pieteikumā rakstīts, ka galvenais treneris ir Jānis Intenbergs. Tad kāpēc preses konferencē vienmēr runā čīkstošais Viktors Dobrecovs?

  +6 [+] [-]

, 2013-08-22 10:42, pirms 11 gadiem
mjā, esmu iepriekš brīnījies par to, ka preses konferencēs Dobrecovs runā par komandas psiholoģiju, bet pats nu tik bezpalīdzīgs izklausās, ka nākas secināt to, ko var secināt.. kā tad komandā var uzlaboties tas noskaņojums, ja tā, kā citi komentētāji saka, ņīd..

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 11:32, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Dobriks savā stilā,tomēr atrada par ko panīdēt.Tiesa ,gribu teikt,ka es spēli neredzēju,varbūt viņam ir taisnība.Tomēr sāk jau tracināt šis Viktora stils,nīdēt pēc katra zaudējuma un vainu meklēt citos,nevis savā komandā.
Ar kāju vārtsargam pa galvu iespert!tu pats te beidzi nīdēt!Tu tak treimaņa sarkanās pret skontu,FKV divreiz pilnībā atbalstīji!Tad kas ar tevīm noticis?Tagad rupjības atbalsti?

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 11:40, pirms 11 gadiem
Tiesneši dod sarkanās tikais skontas pretiniekiem(kalniņu arī 1 riņķī noraidīja ne par ko,pēc tam atcēla sarkano),kā arī noraida kādu ar mērķi lai konkretais futbolists izlaistu maču pret skontu,savukārt skonTEĻIEM visi paņēmieni ir atļauti!Tā teikt!Viss ir labs kas nes rezultātu!

  +4 [+] [-]

, 2013-08-22 11:57, pirms 11 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 12:28, pirms 11 gadiem
Pavuls rakstīja: http://vesti.lv/sport/theme/football/78673-pertija-peregibaet-palku.html
Vladimirs Ivanovs Press secretary of FK SPARTAKS!!!!http://en.m.wikipedia.org/wiki/FK_Spartaks_Jūrmala Ar to arī jasāk!!!! Cik Spartaka presssekritārs var but objektīvs!!! Starp citu neviena varda par to ka uzvedas Spartaks Melkumjans (direktors)!!! Neviena varda!!! Ja rakstīt, tad jau objektīvi!!! Vai savā majas lapā!!!

  -2 [+] [-]

, 2013-08-22 15:55, pirms 11 gadiem
Sods varbūt bija, bet ne jau šādā veidā var motivēt spēlētājus, norādot uz tiesnešu kļūdām. Šī spēle jau bija labāka LM izpildījumā par 0-5 maču. Ja spēlētājus motivēs un izcels no bedres, viss būs kārtībā. Nekas jau vēl nav zaudēts!

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 16:22, pirms 11 gadiem
Ja LM furbolist pa bieti iespertu skontas vārtsargam,caune šo uz karstām oglēm aiztriektu no laukuma!Un nebūtu neviens lietotājs kurš nepiekristu tiesneša lēmumam,savukārt reikonelis vēl ilgi publiski šeit šausminātos par rupjo spēli pret vartsargu!
Bet izlasi ko šeit ekspertiņ raksti!
Šī nav diskutējama epizode!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 17:20, pirms 11 gadiem
Miss Soccer rakstīja: Vladimirs Ivanovs Press secretary of FK SPARTAKS!!!!http://en.m.wikipedia.org/wiki/FK_Spartaks_Jūrmala Ar to arī jasāk!!!! Cik Spartaka presssekritārs var but objektīvs!!! Starp citu neviena varda par to ka uzvedas Spartaks Melkumjans (direktors)!!! Neviena varda!!! Ja rakstīt, tad jau objektīvi!!! Vai savā majas lapā!!!
Labāk, lai raksta klubu pārstāvji, nekā neviens neko neraksta.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-22 18:11, pirms 11 gadiem
Ja Skonto futbolists iespertu Varažinskim pa galvu, tad neviens, arī ne Caune, par pārkāpumu nešaubītos. Bet situācijas, kas cīņa par bumbu turpinās TUVU pēc lēciena nokrituša (bet pie bumbas netikuša) vārtsarga galvai, nav nekas neparasts, un, kaut arī tās ir vārtsargam riskantas, spēle netiek apturēta, ja vien, protams, kāds patiešām netrāpa vārtsargam (ja vakarējā situācijā bija vēl kāds iemesls apturēt spēli, atvainojos, video neesmu skatījusies, pagaidām spriežu pēc klātienē no paliela attāluma redzētā).

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 18:12, pirms 11 gadiem
>>>Andris5
Tu izlasi vēlreiz manu komentu,kur rakstīju,ka spēli neredzēju un varbūt viņam ir taisnība.Es UZSVĒRU to ,ka Dobriks sācis nīdēt pēc katra zaudējuma un vainīgos meklē kaut kur apkārt,tikai ne savā komandā.

     [+] [-]

, 2013-08-22 18:19, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: >>>Andris5
Tu izlasi vēlreiz manu komentu,kur rakstīju,ka spēli neredzēju un varbūt viņam ir taisnība.Es UZSVĒRU to ,ka Dobriks sācis nīdēt pēc katra zaudējuma un vainīgos meklē kaut kur apkārt,tikai ne savā komandā.
Tad parliecinies par epizodi,un pēc tam kritizē treneri!Tā jau tev palikusi par sistēmu nīdēt uz jebkuru tiesnešu kritiku!Neredzot epizodes es tiesnešus nekritizēju!Pendeles arī tur nebija kur caune nozīmēja!

     [+] [-]

, 2013-08-22 18:24, pirms 11 gadiem
Ivanova raksts -- izteikti agresīvi subjektīvs, bet, starp citu, viņš citē kaitinātāja ("Spartaka" līdzjutēja) frāzi, kura ir tīri apvainojoša un bez kāda sakara ar spēli, ko te, piem., zigiss noliedza. Tajā brīdī, ko es dzirdēju (pēc spēles beigām) uz tikšanos pēc 10 minūtēm gan aicināja tieši kaitinātājs. Starp citu, citētais apvainojošais izteikums ļaoj saprast Datunašvili iesaistīšanos konfliktā.

     [+] [-]

, 2013-08-22 19:07, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Ja Skonto futbolists iespertu Varažinskim pa galvu, tad neviens, arī ne Caune, par pārkāpumu nešaubītos. Bet situācijas, kas cīņa par bumbu turpinās TUVU pēc lēciena nokrituša (bet pie bumbas netikuša) vārtsarga galvai, nav nekas neparasts, un, kaut arī tās ir vārtsargam riskantas, spēle netiek apturēta, ja vien, protams, kāds patiešām netrāpa vārtsargam (ja vakarējā situācijā bija vēl kāds iemesls apturēt spēli, atvainojos, video neesmu skatījusies, pagaidām spriežu pēc klātienē no paliela attāluma redzētā).
Aizstāvot sistēmu cilvēkam mēz arī aizverties!
Šadā situācijā nav svarīgi kur kā par ko trāpa!Šoreiz iespēra par galvu!
Tagad stādieties priekšā,ja Raivo būtu 5 cm augstāk,un kādas būtu sekas?Ne jau skontelis kontroleja vārtsarga kustības!Bet tur daudz nevajadzēja,sekundes desmitdaļas nobide!Epizodē viennozīmīgi Sarkanā!
Esam par smagiem savainojumiem?...........
Bet caune ne pirmo gadu ir skontas tiesnesis!Izsitīsies tāpat kā treimanis!
Uz LM vārtiem šis jau 2 izzīstas pendeles nozīmējis šogad(vienu kaua pusf)!Abas neiesita!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 19:09, pirms 11 gadiem
Andris5 raksta-Pendeles arī tur nebija kur caune nozīmēja!

Ko neteiksi,līdz šim neviens par to nebija iepīkstējies.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 19:10, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Andris5 rakstaendeles arī tur nebija kur caune nozīmēja!

Ko neteiksi,līdz šim neviens par to nebija iepīkstējies.
Tāpēc ka neiesita!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 19:11, pirms 11 gadiem
Nopietns arguments

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 19:11, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Nopietns arguments
Bet vislabāk pašam apskatīties video!

     [+] [-]

, 2013-08-22 19:15, pirms 11 gadiem
Nav man tāda aparatūra mājās,lai noskatoties epizodi ,pie tam ar vienu kameru uzņemto ,varētu izdarīt dzelžainus secinājumus.Ir protams daži pārkāpumi,kurus var redzēt pat ar vienu mazo SC kameru filmēto,bet tadu ir gaužam maz.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-22 19:19, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Nav man tāda aparatūra mājās,lai noskatoties epizodi ,pie tam ar vienu kameru uzņemto ,varētu izdarīt dzelžainus secinājumus.Ir protams daži pārkāpumi,kurus var redzēt pat ar vienu mazo SC kameru filmēto,bet tadu ir gaužam maz.
Šis gan nav nopietns arguments