Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis gribēja mainīt puskomandu, Riherts runā par kaunu, izgāšanos

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ļubšis gribēja mainīt puskomandu, Riherts runā par kaunu, izgāšanos
Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien Virslīgas 8. kārtas pirmajā spēlē "Metta/LU" piedzīvoja kārtējo sāpīgo zaudējumu, šoreiz ar 1:2 izskaņā piekāpjoties Rīgas "Daugavai". Ko pēc spēles sacīja abu komandu treneri? Par to šajā materiālā.

Andris Riherts: FS "Metta/Latvijas Universitāte" galvenais treneris: "Spilgtākais spēles moments noteikti ir Kristapa Priedēna skaistie vārti. Viņš tiešām labi trāpīja vārtu devītniekā. Protams, arī spēlētāju pašatdeve bija labā līmenī - tas pretiniekam neļāva atraisīties, spēlēt savu futbolu. Viņi ir pieraduši spēlēt pārliecinoši, kontrolēt bumbu. Diemžēl mums atkal nepietika spēku, koncentrēšanās un pašatdeves līdz spēles beigām no visiem spēlētājiem. 1:2 un joprojām paliekam pie viena punkta. Taču, spriežot pēc visa, mēs nekādā gadījumā nenokaram galvas - ir jāturpina, vēl 1. aplī mums ir spēle pret ventspilniekiem, centīsimies aizķert punktus. Katrā spēlē mums nedaudz pietrūka, veiksme neiet ar mums roku rokā. Mēģināsim to veiksmi savā pusē pārvest."

Šķita, ka "Daugava" lielākās problēmas "Mettai" sagādāja aizsardzības flangos. Kā Tev no malas izskatījās? "Pretinieki ātrāk kustināja bumbu, pārvietojot to no vienas laukuma malas uz otru. Viņi ātri mainīja malas, bet mēs nespējām pārvietoties. Līdz ar to viņiem malās veidojās pārsvars divi pret vienu. Ja skatāmies uz ielaistajiem goliem, tad 11 metru soda sitienu nopelnījām no kreisās malas, arī otrie vārti no šīs malas. Arī 1. puslaikā bija problēmas - Rožkovski apspēlēja. Savukārt Mārtiņš Milašēvičs daudz uzmanības pievērš uzbrukumam, bet mazāk aizsardzībai, līdz ar to tā mala vairāk plīst. Centra aizsargi mums arī nav tik kustīgi - nejūtas labi situācijās, kad bumba nonāk līdz soda laukumam. Apjūkam pie centrējumiem. Neprotam spēlēt spēlētājs ar spēlētāju. Malās viņiem radās pārsvars, jo viņu aizsargi pieslēdzās klāt."

Par iegūtajiem punktiem - vai piekrīti, ka ar šādu sniegumu līdz šim "Metta/LU" bija jābūt vairāk nekā vienam punktam? "Nē, domāju, ka nē. Ar šādu sniegumu viens punkts ir - kur mēs varējām vairāk dabūt? Pat grūti pateikt. Pret "Jūrmalu", šeit... "Nu šodien... diez vai varējām iegūt vairāk par vienu punktu. Mēs spēlē sitam tikai vienu golu iekšā. Mūsu gadījumā ar vienu golu ir par maz. Ja sitam divus, tad skaidrs, ka varam cerēt uz uzvaru. Vismaz divus." Tu runā par vārtu skaitu, bet kā ar izveidoto momentu skaitu - vai patiešām nevienā spēlē nevarēja būt divi gūtie vārti? "Bija, varbūt šajā spēlē. Mārtiņam bija divi momenti. Skaidrs, ka mums līdz šim bumba nav lidojusi ne no centra tukšos vārtos, ne no soda laukuma, 11 metru soda sitieni par labu mums arī nav bijuši. Diemžēl veiksme nav līdzās."

Rožkovski nomainīji, jo nebija gatavs? "Jā, nebija gatavs visai spēlei. Pirms spēles bija doma viņu mainīt jau pārtraukumā, tā ka var teikt, ka es kļūdījos. Bet, ja centra aizsargi iet uz avantūrām, nekas labs nevar sanākt".

Vai šis 1. aplis ir sliktākais "Mettas" aplis līdz šim Virslīgā? "Vēl jau divi priekšā [smejas]. Ceru, ka šis tā arī paliks sliktākais. Ņemot vērā trenēšanās apstākļus un to, cik lielu darbu iegulda universitāte un futbola skola, lai futbolisti attīstītos, tas ir kauns, ka ir viens punkts septiņās spēlēs. Mēs joprojām nestrādājam ar pilnu atdevi katrā spēlē visas 90 minūtes, plus kompensācijas laiks. Kad strādāsim visi kā vienots mehānisms, tad varēsim cerēt uz kaut ko vairāk. Jācenšas nākamajos divos grafikos pārpildīt iecerēto, jo 1. aplī iegūts mazāk nekā iecerēts. Mums bija plāns katrā aplī iegūt septiņus punktus. Protams, tas ir izpildāms - tas nav nekas liels, bet šobrīd mums ir viens punkts un esam izgāzuši 1. apli."

Virginijus Ļubšis, Rīgas "Daugavas" galvenais treneris: "Uzreiz pirms spēles teicu, ka būs grūta cīņa, taču spēlētāju noskaņojums nebija atbilstošs - it kā gatavojās spēlei, bet domāja, ka mierīgi uzvarēsim. Varbūt arī es pieļāvu dažas kļūdas - pamainīju sastāvu, devu iespēju Veļulim un Kārkliņam, bet 3-4 spēlētāji absolūti neiekļāvās komandas kopējā spēlē. 1. puslaikā savu komandu nepazinu. "Metta" cīnījās, vienu savu iespēju izmantoja un pēc puslaika bija 0:1. Kad esi zaudētājos kaut kas ir jāmaina un, domāju, spēlētāju maiņas izdevās labas. Ātri izlīdzinājām rezultātu. Beigās iesitām otros, taču vēlāk varējām arī ielaist. Divas ļoti rupjas kļūdas Vaičuļa un Hščanoviča izpildījumā gandrīz noveda pie tā, ka mājinieki gūst divus vārtus. Ar rezultātu, protams, esmu apmierināts, bet ar sniegumu un saturu pagalam neesmu apmierināts. Bet tagad būs pauze, laiks - atpūtīsimies un sagatavosimies."

Ieskaitot kausa spēli, šī "Daugavai" bija trešā snieguma ziņā nekvalitatīvā spēle pēc kārtas. Iznāk neloģiski, ņemot vērā, ka sastāvā atgriezušies vairāki savainotie spēlētāji... "Vienmēr esmu teicis, ka pāreja no sintētikas uz dabīgo segumu prasa mēnesi, līdz komanda pilnībā adaptējas. Paši redzējāt - arī "Skonto" ar "Jelgavu" nospēlēja neizšķirti. Sanāk, ka komandu spēku samēri izlīdzinās. Dažas spēles mums sanākušas neizteiksmīgas - paši vainīgi, jo "Daugavas" stadionā mums nevajadzēja spēlēt, bet gan tepat Hanzas vidusskolas laukumā. Savukārt šodien nenoskaņojāmies, kamēr "Metta" noskaņojās ļoti labi. Varbūt mums paveicās, ka uzvarējām. Tie futbolisti, kuri atgriežas no savainojumiem, pagaidām nav formā. Kaut arī Galkevičs 2. puslaikā man šodien patika. Veļulis, Kārkliņš un citi ir tālu no optimālās formas."

Tātad uzskatāt, ka šodien bija pretinieka nenovērtēšana? "Pirms spēles sacīju, ka katrai spēlei jābūt kā pēdējai. Cik redzēju "Mettas" spēli, tad tikai pret "Skonto" tika zaudēts ar lielu rezultātu un arī tad toreiz Kalniņu noraidīja nepamatoti, un viss varēja būt citādi. "Metta" cīnās katrā spēlē, ķeras rezultātā. Bet jā, pirmkārt, tā bija nenovērtēšana, otrkārt, pievīla manis izvēlētie spēlētāji."

Vai uzskatāt, ka uzvara bija pelnīta? "Uzvara ir uzvara. Vai pelnīta... mums bija momenti, "Mettai" bija divi labi momenti. Spēles tiek aizmirstas, rezultāts paliek."

Otro spēli pēc kārtas jau pārtraukumā nomainījāt divus spēlētājus. Darījāt to tikai tāpēc, ka neapmierināja nomainītie vai arī šādi signalizējāt visai komandai, ka esat dusmīgs par komandas sniegumu? "Pēc 1. puslaika nomainītu piecus spēlētājus, ja tas būtu ļauts. Uzreiz piecus! Arī Kozačuku [tika nomainīti Veļulis un Kārkliņš - aut.piez.], kuru jau 15. minūtē gribēju mainīt. Baidījos ātri veikt trīs maiņas, ziniet, gadās savainojumi. Bet citādi bija jāveic piecas maiņas, izejot no tā, kā spēlējām."

Kā Jums patika komandas spēle vidējā līnijā bez diskvalificētā Savena? "1. puslaiks vispār nepatika, īpaši tieši vidējā līnija. Savens to turēja kopā, bet šodien... neko negribu teikt." Pēc pagājušā mača teicāt, ka Savena noraidījumā tiesneši kļūdījās. Kā vērtējat, ka Savenam piešķirta divu spēļu diskvalifikācija? "Nezinu, neko neteikšu [smejas]" (Riherts piebalso: "Maksas jautājums")

Esat vairākkārt uzsvēris, ka lielākā problēma ir uzbrukums. Spēlējat ar vienu izvirzīto uzbrucēju un Jums ir četras izvēles - Ziļs, Suračs, Grebis, Kārkliņš... "Suračs slims. Kārkliņš izgāja un kā viņš spēlē... Ziļs... uzbrucēji pagaidām nevelk līdzi mūsu komandas līmenim. Es tā domāju, saku taisnību. "Mettai" spēlē Kalniņš - paskatieties, visas divcīņas uzvar, ņem spēli uz sevi, var redzēt, ka līderis. Mēs varam tikai apskaust."

     [+] [-]

, 2013-05-20 00:47, pirms 11 gadiem
Ļubšis: Cik redzēju "Mettas" spēli, tad tikai pret "Skonto" tika zaudēts ar lielu rezultātu ..........
----------------
Pret LM 0-4!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 08:26, pirms 11 gadiem
Dažas komandas tā pierada pie sintētikas, ka aizvadītu tajā visu čempionātu!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 18:32, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Dažas komandas tā pierada pie sintētikas, ka aizvadītu tajā visu čempionātu!
Metta pa lielam tā arī darīs.
tagad lielākā daļa jau pārgājusi uz zāliena.
un tagad Mettai mājās būs nelielas priekšrocibas, jo laikam vienīgā turpinās uz mākslīgā, turpretīm izbraukumā viņiem pašiem būs grūtāk pierast