Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Aizsardzība beidzot bija savākusies"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Aizsardzība beidzot bija savākusies"
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc trešās uzvaras izcīnīšanas SMScredit.lv virslīgā, FK "Ventspils"galvenais treneris Jurģis Pučinsks bija gandarīts gan par psiholoģiski svarīgo panākumu (iepriekšējā mačā ventspilnieki ar 1:3 piekāpās metalurgiem"), gan komandas apņēmīgo spēli aizsardzībā.

"Kad sveicu komandu ar uzvaru, teicu, ka šis ir ļoti svarīgs panākums. Tieši psiholoģiskā ziņā. Zinājām, ka "Spartaka" spēlē labāk, mobilāk, nekā kausa mačā. Kamēr viesi lieliem spēkiem aizsargājās, bija grūti šādu aizsardzību uzlauzt, tāpēc arī momentu nebija daudz. Otrajā puslaikā "Spartaks" riskēja, jo vajadzēja atspēlēties, dodot mums vairāk iespēju un telpas uzbrukumiem, taču mums īsti nesanāca kontrolēt bombu. Kad tas padevās, uzbrukām bīstami, taču savus momentus nerealizējām. Tā futbolā dažkārt gadās. Vairāk mani uztrauc nespēja kontrolēt bumbu, te ir, par ko padomāt. Protams, mača beigas sanāca nervozas, bet domāju, ka skatītājiem šī spēle patika," pēc mača sprieda Jurģis Pučinsks.

"Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs, pat neskatoties uz zaudējumu, atrada lietas, par kurām paslavēt savu komandu: "Domāju, mēs nospēlējām labu maču. Neko nevaru saviem spēlētājiem pārmest. Bez kļūdām nevar iztikt neviens, diemžēl tieši to dēļ arī zaudējām vārtus. Varbūt puslaika beigās arī pietrūka koncentrēšanās. Taču ir jūtams, ka komanda aug, tā jau var pārkārtoties mača gaitā, mēs progresējam. Tas ir svarīgākais."

Pučinskis bija ļoti gandarīts par komandas sniegumu aizsardzībā: "Jau treniņos bija jūtams, ka komandas spēle aizsardzībā kļūst nopietnāka, puiši ir savākušies. Viņiem ir apnicis, ka komanda ielaiž kaut kādus vienkāršus, pat puskuriozus vārtus. Tas, ka šodien neko neielaidām, nebija tāpat vien. Nopelnījām šo nulli."

Pirmo reizi šajā sezonā pamatsastāvā laukumā devās Igors Tarasovs, kurš bija viens no manāmākajiem spēlētājiem laukumā. Pučinsks skaidro, ka šādai izvēlei ir divi iemesli: "Pirmkārt, Tarasovs ir spēcīgs gaisa divcīņās un šīs viņa īpašības mums šodien bija vajadzīgas. Viņš mūsu cerības arī pilnībā apstiprināja. Otrs, protams, ir ne pārāk veiksmīgā Pauļus spēle Liepāja un viņa mikrotrauma. Vajadzēja kaut ko pamainīt. Prieks par Vadima Jančuka pirmajiem vārtiem šajā sezonā. Viņš apliecināja savu klasi. Ar centību un pacietību viņš šos vārtus nopelnīja un es gaidu no viņa vēl precīzus sitienus."

"Ļoti gribas uzspēlēt uz zālītes. Spēlēt uz mākslīgā seguma tiešām jau apnicis, tāpēc ceru, ka laika apstākļi būs pietiekoši labi, lai jau nākamo spēli savā laukumā varētu aizvadīt uz zālāja," preses konferences noslēgumā izteicās Pučinsks.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 21:24, pirms 11 gadiem
Autor,Deniss spēlē Spartakā,FKV spēlē Igors Tarasovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-22 11:42, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Autor,Deniss spēlē Spartakā,FKV spēlē Igors Tarasovs.
ups, paldies par labojumu