Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Superaģenta Mendeša derbijs Čempionu līgā – Valensija pret Monako

Agris Suveizda

Superaģenta Mendeša derbijs Čempionu līgā – Valensija pret Monako
Pussargs Dani Pareho ar 12 vārtiem bija rezultatīvākais "Valencia" spēlētājs iepriekšējā "La Liga" sezonā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar piecām spēlēm turpināsies cīņas UEFA Čempionu līgas "play-off" kārtā. Vakara centrālajā spēlē Spānijas ceturtais spēcīgākais klubs "Valencia" pārpildītu tribīņu priekšā uzņems Francijas trešo spēcīgāko vienību "Monaco". Visu piecu spēļu sākums paredzēts plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

"Valencia" un "Monaco" duelis īpašu uzmanību šajā kārtā būtu piesaistījis tik un tā, taču vēl zīmīgāku šo tikšanos padara tas, ka abos klubos lielu lomu spēlē portugāļu aģents Žoržs Mendešs, kura klientu lokā ir tādas personības kā Krištianu Ronaldu un Žuzē Mourinju un kurš tiek uzskatīts par lielāko superzvaigzni pasaules futbola aģentu aprindās.

Kopš "Monaco" īpašnieku maiņas Mendešam saistība ar kluba transfēriem bijusi ārkārtīgi liela. Pirmām kārtām jau jāmin tas, ka "Monaco" bijušie spēlētāji Radamels Falkao un Hamess Rodrigess ir viņa klienti, taču arī starp pašreizējiem futbolistiem tādu netrūkst – piemēram, Žuau Moutinju, Rikardu Karvalju, Bernardu Silva un citi. "Valencia" šobrīd Mendeša klientu ziņā varbūt nav tik plaši pārstāvēta, taču vietā droši vien būtu izdarīt uzsvaru vārdam "šobrīd". Mendešs ir ļoti labi pazīstams ar jauno "Valencia" īpašnieku Pīteru Limu, kluba galvenais treneris Nunu Ešpirintu Santu kā spēlētājs bija viens no pirmajiem Mendeša klientiem, un Mendeša paspārnē ir arī vairāki "Valencia" spēlētāji ar Andrē Gomešu priekšgalā.

Lai arī "Monaco" iepriekšējā sezonā sensacionāli iekļuva Čempionu līgas 1/4 finālā, šajā pārī favorītes loma tomēr tiek atvēlēta "Valencia", kas Čempionu līgas grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 2012. gada. Jo īpaši tādēļ, ka "Monaco" traumu dēļ nepalīdzēs tik nozīmīgas figūras kā Moutinju, Levins Kurzavā un Emens Abdenūrs. Labākajā sastāvā gan nebūs arī Spānijas klubs – "play-off" kārtas pieteikumā nav vārtsarga Djēgu Alveša un aizsardzības balsta Nikolasa Otamendi. Pirmais ir savainots, savukārt otrais ar vienu kāju jau esot Mančestras "City" – lai arī reglamenta ziņā spēlēšana šovakar argentīnietim nebūtu traucējusi "City" pārstāvēt grupu turnīrā.

"Monaco" gan ir kāds nopietns pluss – kamēr "Valencia" Spānijas čempionātu sāks tikai sestdien viesos pret "Rayo Vallecano" un vēl nav aizvadījusi nevienu oficiālu spēli, "Monaco" jau ir izspēlējusi pa diviem mačiem Čempionu līgā (3:1, 4:0 pret "Young Boys") un Francijas čempionātā (2:1 pret "Nice" un 0:0 pret "Lille"). Turklāt "Valencia" ārkārtīgi neveiksmīgi aizvadījusi pārbaudes spēles, zaudējot piecās pēdējās cīņās (divās no tām gan pendelēs).

Ja "Valencia", neskaitot īrēto futbolistu līguma izpirkšanu, milzīgas pārmaiņas starpsezonā nav notikušas – savainotā Alveša vietā vārtos gan vajadzētu debitēt no "Club Brugge" par septiņiem miljoniem nopirktajam austrālietim Metjū Raienam -, tad "Monaco" vidējās un priekšējās līnijas vaibsti ir visai nopietni izmainījušies. Galvenais treneris Leonardu Žardims līdz šim bijis pazīstams kā pragmatisks treneris – un tieši milzīgā efektivitāte, nevis sastāva kvalitāte bija "Monaco" panākumu atslēga pagājušajā sezonā -, tad šosezon portugāļa kāršu kavā ir visai plaša un spēcīga uzbrūkošo spēlētāju grupa.

UEFA Čempionu līgas "play-off" kārta

DatumsLaiksPāris1.spēle
18.08.19:00Astana (Kazahstāna) – APOEL (Kipra)1:0
18.08.21:45BATE (Baltkrievija) – Partizan (Serbija)1:0
18.08.21:45Lazio (Itālija) – Bayer (Vācija)1:0
18.08.21:45Manchester United (Anglija) – Club Brugge (Beļģija)3:1
18.08.21:45Sporting (Portugāle) – CSKA (Krievija)2:1
19.08.21:45Rapid (Austrija) – Shakhtar (Ukraina)
19.08.21:45Valencia (Spānija) – Monaco (Francija)
19.08.21:45Skenderbeu (Albānija) – Dinamo (Horvātija)
19.08.21:45Celtic (Skotija) – Malmo (Zviedrija)
19.08.21:45Basel (Šveice) – Maccabi (Izraēla)

Grupu turnīrā gaida: "Barcelona" (Spānija), "Chelsea" (Anglija), "Bayern" (Vācija), "Juventus" (Itālija), "Benfica" (Portugāle), PSG (Francija), "Zenit" (Krievija), PSV (Nīderlande), "Real" (Spānija), "Atletico" (Spānija), "Porto" (Portugāle), "Arsenal" (Anglija), "Manchester City" (Anglija), "Sevilla" (Spānija), "Lyon" (Francija), "Dynamo" (Ukraina), "Olympiacos" (Grieķija), "Galatasaray" (Turcija), "Roma" (Itālija), "Borussia" M (Vācija), "Wolfsburg" (Vācija), "Gent" (Beļģija).

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...
AS Monaco FC : site officiel
Valencia Club de Fútbol - Home - Página web...

     [+] [-]

, 2015-08-19 13:34, pirms 9 gadiem
AMUNT. Beidzot ir liela iespēja atgriezties pie čempioniem. Lai gan varēja jau la liga apsteikt Atletico. Tas neizdevās dēļ muļķīga niča savā laukumā pret Celta. Par CL grupu turnīru arī Valensijā

  +3 [+] [-]

, 2015-08-19 13:42, pirms 9 gadiem
Žēl par izlozi. Gribētos tālāk redzēt gan Valencia, gan Monaco.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-19 13:46, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: Žēl par izlozi. Gribētos tālāk redzēt gan Valencia, gan Monaco.
Chempionu liigas izslegsanas speelju cieniigs duelis.

     [+] [-]

, 2015-08-19 13:46, pirms 9 gadiem
par Valencia

  -2 [+] [-]

, 2015-08-19 14:12, pirms 9 gadiem
Ja vakardien biju par ASTANA(protams Bati un CSKA ar ceribam redzet lettinus) Tad šodien un vispār VISVAIRĀK atbalstu Skenderbeu, Mana skatijumā tieši šādu klubu, ka Astana un Skenderbeu iekļūšana CĻ būtu liels solis uz priekšu šai lielai stagnācijai,, Kāda valda CL, jo redzam- Ka bate pēc vēsturiskas iekļūšanas, Naudu tēreja gudri un izauga ļoti labs klubs, kurš atkal dod pienesumu izlasei u.t.t.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-19 15:03, pirms 9 gadiem
"Valencia", kas Čempionu līgas grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 2012. gada

Gadijuma Valencia nespeleja CL 12/13 sezonaa? Tad cik atceros izkluva no grupas, kas savukart nozime, ka speleja 2013. gada.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-19 22:35, pirms 9 gadiem
Valencijaa pagaidaamljoti interesanta speele,1-0 peec pirmaa puslaika