Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pertija: ''Sliktākā ''Skonto'' spēle, neviena komanda tā nebija dominējusi''

Krišs Upenieks

Pertija: ''Sliktākā ''Skonto'' spēle, neviena komanda tā nebija dominējusi''
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

''Tā nebija mūsu labākā spēlē, es pat teiktu, ka sliktākā, jo neviena komanda vēl nebija tā dominējusi kā ''Slovan''. Jūtu, ka vēl ir rezerve. Trīs četri spēlētāji izkrita no spēles. Ja atbildes spēlē nospēlēs arī tie, tad sniegumam jābūt vēl labākam,'' pēc spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 2. kārtas pirmajā spēlēt pret ''Slovan'' (2:1) īpaši slavēt savu komandu nevēlējās ''Skonto'' galvenais treneris Tamazs Pertija.

Jaroslavs Šilhavijs, ''Slovan'' galvenais treneris: ''Domāju, ka labi sākām. Izveidojām bīstamus momentus, iesitām ātrus vārtus. Varējām gūt arī otros. Pēc tam sākām spēlēt pasīvi. Piedāvājām pretiniekiem gūt vārtus pēc mūsu pašu kļūdām, kuras bija ļoti bērnišķīgas. Centāmies atgūties, bet nebija īsti labu vārtu gūšanas momentu, tāpēc arī tāds rezultāts.''

''Viņi bija efektīvāki, guva divus vārtus, bet abi bija pēc mūsu pašu rupjām kļūdām. Viņi ļoti centās, uzvarēja daudzās divcīņās, bet neteiktu, ka ''Skonto'' šovakar bija labāki,'' uz jautājumu par to, vai spēles ziņā rīdzinieki bija spēcīgāki, atbild treneris. '''Tagad ''Skonto'' ir priekšā ar 2:1, taču mēs ticam, ka ar mājas laukuma priekšrocībām tiksim tālāk. Ticu, ka varam spēlēt daudz labāk, ticu, ka kļūsim labāki ar katru nākamo spēli.''

Tamazs Pertija, ''Skonto'' galvenais treneris: ''Pierādījām, ka mums ir ļoti laba komanda. Sākām nervozi, bija pašu kļūdas, veidojām priekš viņiem momentus. Bija īsta cīņa. Esmu priecīgs, ka uzvarējām, bet zinu, ka Čehijā būs ļoti grūti. Nevaru vēl saprast, kā veidot spēli - nespēlē viņi ļoti tehniski, izņemot vienu futbolistu, ir īsti cīnītāji. Čehu futbols, kas man patīk. Cīņa, cīņa, cīņa, bet momentu viņiem īsti nebija. Prieks, ka izturējām tādu slodzi, skaidrs, ka tas nav viegli. Teicu jau puišiem, ka tas ir mazliet virs vidējā līmeņa, bet ne augstākais. Lai kļūtu vēl labākiem ir jātrenējas piecas reizes dienā, nevis trīs, kā to darījām ziemā.''

''Kādas ir izredzes iekļūt 3. kārtā? Skaidrs, ka viņi ies uz priekšu, viņiem vajag iesist. Jau šodien redzējām, ka jo vairāk viņi uzbrūk, jo vairāk momentu ir mums, tā ka skatīsimies. Karašausks šodien būtu iesitis otros vārtus, būtu 3:1 un mazliet vieglāk. Galvenais tagad ir aizmirst šo spēli, lai arī zinu, ka tas būs grūti.'' Tamazs negribēja izcelt kādu: ''Visas komandas nopelns. Šovakar nenospēlēja trīs četri spēlētāji, uzvārdus gan nesaukšu. Jūtu, ka ir rezerve. Ja pieliks arī šie futbolisti, sniegumam jābūt vēl labākam. Aizsardzības centrā ļoti labi nospēlēja Rode un Bulvītis, bet, vai nākamajā spēlē atpakaļ būs Dvali, nav zināms. Viņš pie šādas spēles arī noderētu. Siņeļņikovs labi aizslēdza kreiso malu, veica centrējumus, bet beigās sākās krampji, jo nebija ilgi trenējies.

Tāpat Tamazs apstiprināja, ka Karašausks netika mainīts futbolista noguruma dēļ: ''Tā bija taktiskā maiņa. Vajadzēja pastiprināt aizsardzību. Ruginu nomainīju, jo viņš bija ļoti noguris, vajadzēja svaigu spēlētāju. Osipovs ir kā motors - ļoti labi nospēlēja. Kad vajadzēja mainīt Siņeļņikovu, viņš arī nosēdās savā pozīcijā, un Isajevs gāja vidū.''

''Piecas minūtes pēc spēles vēl nezināju, ka esam uzvarējuši. Tāda bija spēle. Visdrīzāk šī bija ''Skonto'' sliktākā spēle šajā sezonā. Neviens vēl tā nebija dominējis kā ''Slovan''. Vienīga spēle, kad sajutu pretinieku pārsvaru. ''Slovan'' vēl var pārsteigt,'' uz jautājumu par to, kad sapratis, ka var uzvarēt, atbild gruzīns.

Atbildes spēle 25. jūlijā ''Slovan'' laukumā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-07-19 09:54, pirms 11 gadiem
atbildes spēlē būs grūti nosargāt pārsvaru

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 09:59, pirms 11 gadiem
Laizans, divus vartus gandriz atveda sev. Pilnigi visiem Slovan speletakiem zaude atruma. Nah vins vaidzigs laukuma!!!

     [+] [-]

, 2013-07-19 10:10, pirms 11 gadiem
Jāpiekrīt Tamazam. "Sliktākā spēle" gan būtu pa šerpu teikts, bet mani arī vēlarvien nepamet sajūta - kā Skonto uzvarēja? Uzvarēja tā, ka prata precīzāk izmantot savas iespējas un izturēja sākuma un beigu spiedienus. Ja Slovan būtu guvuši vārtus tad, kad trāpīja pa pārliktni, tad jau būtu 0:2 un tad tā aina vairs nebūtu tik rožaina. Nepamet sajūta, ka Slovan ir spēcīgāks pretinieks, taču vakar spēcīgāks izrādījās tieši Skonto klubs, par ko, protams liels prieks.

Laizāns - jā, brāķis bija. Atceramies, ka arī pret Tiraspol mājas spēlē viņš atveda golu uz saviem vārtiem. Tribīnēs jau izplatījās sauklis "Jura, spasiba!" pie katras epizodes, kad Juris nospēlēja neveiksmīgi. Lai gan Twitterī viņš postoja "Paldies par atbalstu!"... Lai izdodās saņemties.

Mingazovs priecēja. Karašauska vārtu guvumā dodu kādus 70% nopelnu tieši Ruslanam. Izcīnīja bumbu no vārtsarga, neļāva bumbai šķērsot gala līniju, apstrādāja un hops - filigrāna piespēle Karašauskam.

Vienu es varu pateikt pēc vakardienas mača - Čehija būs grūti... Ārkārtīgi grūti....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-19 10:22, pirms 11 gadiem
Laizāns nav slikts, ja tiek uzsākts uzbrukums, bet aizsardzība... ak vai ļoti, ļoti lēns. Un tas ir bīstami. Nācās saķert galvu, kā tās divas reizes gandrīz vai noraka visu ko vien varēja.

Bet nu jācīnās, jācenšās, ļoti ļoti vajadzētu tikt tālāk. Ļoti gribās vēl aiziet uz stadionu šajā vasarā.

     [+] [-]

, 2013-07-19 10:45, pirms 11 gadiem
Turma īkšķus par Skonto!!! Ceru, ka būs 3.kārta!!!

     [+] [-]

, 2013-07-19 10:53, pirms 11 gadiem
Jā, jāatzīst, ka daži spēlētāji krita brīžiem ārā. Bet kopumā bija ok. Laizānam vāja spēle, nesaprotu kur tik pieredzējis spēlētājs varēja tik bieži kļūdīties ar īsajām piespēlēm. Šabalam ar neveiksmīga spēle, bumba galīgi neturējās klāt, viņa vārtu guvumā 90% izdarīja Karašausks.

Bet kas ļoti, ļoti patika, ka Skonto aizsardzība spēlēja aukstasinīgi, jā, bija momenti, kad nācās saķert galvu, bet nebija haotiska bumbas izsišana (neskaitot pēdējās ~ 10 min.), kas tik raksturīga mūsu izlasei.

Ja atbildes spēlē Skontieši neļaus brīvi čehiem saspēlēties un ar lielu disciplīnu nospēlēs aizsardzībā, domāju, ka ir varianti.

     [+] [-]

, 2013-07-19 11:11, pirms 11 gadiem
Jaha rakstīja: Laizans, divus vartus gandriz atveda sev. Pilnigi visiem Slovan speletakiem zaude atruma. Nah vins vaidzigs laukuma!!!
kļūdas, ta kļūdas, bet pavēro kādas precīzas un gudras piespēles viņš padod uzbrucējiem, cik bīstami viņš iesāk uzbrukumu. Nevajag aizmirst, ka pret Tiraspoli viņš veidoja praktiski par 70% visu spēli. Jā, ok arī tie vārti bija uz viņa kļūdas rēķina, toties nebūtu viņš, Skonto nebūtu ticis 2. kārtā

Vienkārši viņš fiziski vairs nav tik spēcīgs, lai nospēlētu tik bieži 3 spēles 2 nedēļās tik augstā līmenī, toties viņš daudz ko kompensē ar savu meistarību un pieredzi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 11:36, pirms 11 gadiem
Necerēju uz šādu rezultātu. Čehiem neļāva neko daudz izveidot, un viņi arī par agru nomierinājās. Jāslavē gan Mingazovs, gan Karašausks par uzbrukuma epizodēm.

Laizānam gan pozitīvas darbības, gan tādas kļūdas, kuru noteikti nedrīkstētu būt. Nav viņa pozīcija būt balsta pissargam. Bet kopumā baidos, ka bez viņa komanda izskatītos vājāk.

     [+] [-]

, 2013-07-19 11:38, pirms 11 gadiem
Sportacentrs gan rakstīja ka Skonto spēlēja labi, bet šeit... se tev sliktākā spēlē šosezon, protams, pretinieks bija spēcīgāks un komanda spēlē kā ļauj pretinieks tai spēlēt. Viesos būs ļoti grūti bet ne neiespējami

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 12:50, pirms 11 gadiem
Nez kāpēc, bet par tikšanu tālāk vairāk ceru uz Skonto nekā uz Ventspili. Bet tas nu tā- dziļi subjektīvi un intuitīvi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 13:12, pirms 11 gadiem
"Sliktākā spēle" -- tas, protams, ir pārspīlējums Tamaza stilā, viņš mīl būt oriģināls. Patiesībā viena no labākajām, varbūt pat labākā spēle, bet arī spēcīgākais pretinieks, kurš neļāva Skonto pat ar labāko spēli izskatīties īpaši pārliecinoši (kaut gan 2 vārti un vēl 2 momenti bija skaisti). Arī kļūdu padaudz, tiesa, bet tas tāpēc, ka Slovan presingoja tā, kā vēl neviens pret Skonto šajā sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-19 14:48, pirms 11 gadiem
Nu ko lai saka, malači Skonto.
Noteikti neviens Čehijā šeit negaidīja tādu rezultātu. Bet nu taisnības labad gan jāsaka, ka visi trīs čehu klubi, kas jau startējoši Eirokausos, to ir izdarījuši diezgan nožēlojami.
Sparta 2:2 mājās ar Hacken, Plzen knapi izmocīta mājas uzvara pret Zeljeznicar, nu un kronis visam šis zaudējums.
Uz pagājušās sezonas fona, kad divi klubi Eiropas līgā aizspēlējās līdz izslēgšanas spēlēm, kurā Sparta tikai ar totālas neveiksmes palīdzības izkrita pret Chelsea, un Plzen izsita Napoli, vēlāk līdzīgā cīņā izstājās pret Fenerbahce, tas ir maigi izsakot ļoti sūdīgs sākums.

     [+] [-]

, 2013-07-19 15:02, pirms 11 gadiem
Jāņem gan vērā, ka čehu klubi vēl tikai gatavojas sezonai, ar katru nedēļu sportiskā forma uzlabosies.