Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Horvātija pret Spāniju par uzvaru grupā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Horvātija pret Spāniju par uzvaru grupā
Fernando Toress
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas pēdējās divas spēles "Euro 2012" C grupā. Vienā no tām Gdaņskā plkst. 21:45 Horvātija tiksies ar Spāniju. Mača uzvarētāja nodrošinās sev pirmo vietu grupā, kamēr zaudētājai var nākties doties mājās - tas atkarīgs no Itālijas - Īrijas dueļa iznākuma. Jau daudz aprunāts variants, ka abas komandas nospēlē 2:2 neizšķirtu, abām arī iekļūstot 1/4 finālā.

Horvātija turnīra ievadā ar 3:1 uzveica Īriju. Horvāti sāka maču ar ātru vārtu guvumu, kā arī vēl pa reizei izcēlās pirmā puslaika beigās un otrā sākumā. Visās trīs reizēs Horvātijai palīdzēja īru aizsargu kļūdas vai veiksme. Pret Itāliju horvāti smagā pirmajā puslaikā ielaida pēc Andrea Pirlo soda sitiena, bet otrajā puslaikā Mario Mandžukičs izlīdzināja rezultātu, nodrošinot komandai punktu – 1:1. Spānija pirmajā kārtā pret Itāliju ielaida pašā otrā puslaika sākumā, tomēr ļoti ātri atspēlējās, sākot turnīru ar neizšķirtu. Pret Īriju spāņi ātri guva vārtus, visu maču kontrolēja notikumus laukumā un uzvarēja graujoši – 4:0. Starpība varēja būt arī daudz lielāka.

Horvātu pamatsastāva uzbrucējs Nikica Jelavičs ir saslimis, tomēr līdz mačam varētu būt gatavs iet laukumā. Galvenais treneris Slavens Biličs varētu atkal izvēlēties 4-2-3-1 taktisko izvietojumu, smailē izvirzot Jelaviču, bet labajā malā atstājot vienu no turnīra labākajiem vārtu guvējiem Mandžukiču. Šī shēma sevi attaisnoja pret itāļiem, ļaujot izglābties no zaudējuma. "Spānijas vājākais posms ir aizsardzība," saka uzbrucējs Eduardu. "Viņiem patīk kontrolēt spēli uzbrukumā un vidējā līnijā, bet dažreiz spāņi nespēj ātri noreaģēt un aizsardzībā atstāj brīvas vietas. Tā ir mūsu iespēja viņus pārsteigt."

"Esmu pārliecināts, ka šis nebūs mans pēdējais mačs," saka Biličs, kurš pēc čempionāta atstās Horvātijas trenera amatu. "Tomēr, pat ja tas notiks, es atstāšu komandu ar pārliecību, ka mēs paveicām lielisku darbu. Es sagaidu, ka pret Spāniju mēs parādīsim savu labāko sniegumu – tādu pašu, kā pret Angliju Zagrebā, Vāciju Klāgenfurtē un Turciju Stambulā. Spāņi liek saviem pretiniekiem spēlēt no aizsardzības un to pašu darīs arī pret mums. Tomēr ir komandas, kas ir spējušas arī no šādas situācijas panākt pozitīvu rezultātu – Šveice, "Chelsea" [Spānijas izlases salīdzinājums ar "Barcelona" klubu]. Mums jāgrib uzvarēt vairāk nekā viņiem."

Spānijas pamatsastāvs visticamāk būs tāds pats, kāds tas bija mačā pret Īriju. Uz soliņa nāksies palikt arī Franseskam Fabregasam, kurš katrā no čempionāta mačiem ir guvis pa vārtiem, pret īriem to izdarot uznācienā uz maiņu. Pussargs Čavi izteicies, ka komanda īpaši cenšas, lai iepriecinātu Karlesu Pujolu un Davidu Vilju, divus pamatsastāva futbolistus, kas nav sastāvā savainojumu dēļ: "Pujols ir izteikts līderis, uzvarētājs. Savukārt Vilja ir mūsu vārtu guvējs. Mēs darīsim, ko spējam, lai iepriecinātu viņus." "Mēs esam ļoti stipra komanda, bet futbolā bieži notiek pārsteigumi. Šosezon to varēja redzēt Čempionu līgas pusfinālos, bet šī turnīra laikā es domāju, ka no grupas izkļūs Polija un Krievija," saka Spānijas galvenais treneris Visente del Boske.

"Var notikt jebkas, tādēļ mums jābūt uzmanīgiem un nedrīkst kļūt pārāk pašpārliecinātiem. Horvātija ir spējīga uz labiem rezultātiem. Ja nebūsim gatavi, esmu pārliecināts, ka horvāti mūs par to sodīs." Savukārt Fernando Toress izteicies par varbūtību, ka abas komandas varētu sarunāt mača rezultātu, lai abas arī varētu iekļūt 1/4 finālā: "Šādas runas ir necieņa kā pret Spāniju, tā pret Horvātiju." Vēl Toress izteicies, ka Krievijas izlases izstāšanās ir kā pamošanās signāls citām valstsvienībām: "Viņu situācijai jābūt par piemēru citām izlasēm – ir jāuzvar pēdējā spēle."

Gan Horvātijai, gan Spānijai turnīra tabulā ir pa četriem punktiem. Uzvara katrai no abām dos pirmo vietu grupā, bet zaudējušajai izlasei būs jācer, ka Itālijai neizdosies uzvarēt īrus. Neizšķirta gadījumā varianti ir dažādi – ja tas būs 2:2 vai lielāks (3:3, 4:4...), tad 1/4 finālā iekļūs gan horvāti, gan spāņi. Spānijai turnīrs var beigties tikai gadījumā, ja spāņi paši zaudē, un Itālija izcīna uzvaru. Horvātiem vēl "jāuzmanās" no 0:0 neizšķirta (tas Itālijas uzvaras gadījumā nozīmēs braukšanu mājās), tāpat arī no 1:1, ja itāļi iegūs labāku gūto un zaudēto vārtu bilanci.

Iespējamie pamatsastāvi

Horvātija: Pletikosa – Srna, Čorluka, Šildenfelds, Striničs – Vukojevičs, Rakitičs – Mandžukičs, Modričs, Perišičs – Jelavičs
Spānija: Kasiljass – Arbeloa, Ramoss, Pikē, Alba – Buskets, Šabi Alonso – Silva, Čavi, Injesta – Toress

VIzlaseSUNZV.A.P
1.Spānija21105:14
2.Horvātija21104:24
3.Itālija20202:22
4.Īrija20021:70
1 2 3 73 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2012-06-18 10:51, pirms 12 gadiem
spāņiem vajadzētu paņemt bez problēmām... 2:0, 3:1 spāņu labā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-18 12:42, pirms 12 gadiem
Nu negribās lai spāņi šogan vinnē EČ, tapēc par horvātiem un itāliem, lai gan reaļi skatoties, labākais uz ko var cerēt horvāti ir 1:1 pret spāniem un itāļu uzvaru ar 2:0.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-06-18 13:23, pirms 12 gadiem
Par Spānijas uzvaru un 4dfinālu ESP- ENG.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-18 13:27, pirms 12 gadiem
Aiziet Toress!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-06-18 15:16, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Prieks ka treneris beidzot uzticas Torresam, un tam ir iemesls
Interesanti kā viņam jaunajā sezonā ies EPL, jo izlasē viņš izskatās no jauna atdzimis.
Viņam ļoti labi sāka iet pēc spēles ar Barcu, kad izgāja 1vs1 (ČL) un iesita golu 90.minūtē. Pāris spēles vēlāk viņš EPL guva hattriku, un tagad Spānijas izlasē pirmajā spēlē nedaudz izgāzās, bet cik nu tur izgāzās, ja laukumā bija 20 min, un otrajā spēlē, pret Īriem..visiem heiteriem ielika sejā , tā teikt !

  +1 [+] [-]

, 2012-06-18 16:15, pirms 12 gadiem
Latvijas grieķis rakstīja: 0-0 niča un pirmā ir Itālija, ja uzvarēs rižos!
ja Spānija ar Horvātiju nospēlē neizšķirti, tad tāpat Spānija ar Horvātiju dala pirmās divas vietas, ja nu vienīgi itāļi uzvar ar vismaz 3-0, savādāk vārtu attiecība itāļiem tāda bēdīga salīdzinot ar CRO un SPA, jo itāļi gan ar horvātiem un spāņiem nospēlēja neizšķirti un ja punktu skaits visiem vienāds, tad vietu nosaka vārtu attiecība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-18 17:19, pirms 12 gadiem
Vajag spāņus aizsūtīt mājās!

     [+] [-]

, 2012-06-18 17:22, pirms 12 gadiem
Spāņus mājās gaida sievas!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-18 17:26, pirms 12 gadiem
patriots12 rakstīja: ja Spānija ar Horvātiju nospēlē neizšķirti, tad tāpat Spānija ar Horvātiju dala pirmās divas vietas, ja nu vienīgi itāļi uzvar ar vismaz 3-0, savādāk vārtu attiecība itāļiem tāda bēdīga salīdzinot ar CRO un SPA, jo itāļi gan ar horvātiem un spāņiem nospēlēja neizšķirti un ja punktu skaits visiem vienāds, tad vietu nosaka vārtu attiecība
Tā vis nav,jo gūtie un zaudētie vārti ar Iriju neies rēķinā,ja trim komandām vienāds punktu skaits ,pirmais savstarpējās spēles,tur visiem trim būs divi punkti ,nākamais vārtu attiecība savstarpējās spēles,un tur jau atkarīgs kāds piemēram rezultats spēlē Spānija pret Horvātiju ,ja 0:0,tad Itāļiem pirmā vieta grupa ,ja viņi uzvar Īriju,jo itāļiem vārtu attiecība 2:2,bet spāņiem un horvāriem 1:1,bet par cik viņiemabiem viss pilnīgi vienādi būtu ,tad viņiem skatītos kopējo vārtu attiecību un tad spānijai otrā vieta grupā. Ja Spānija pret Horvātiju nospēlē 2:2,tad Itālijai vairs nav nekādu variantu.

     [+] [-]

, 2012-06-18 17:27, pirms 12 gadiem
Ja horvāti ar spāņiem nospēlē neizšķirti un itāļi uzvar, tad svarīgi būs, cik viens otram būs sasituši horvāti ar spāņiem - ja 0:0, tad itāļi iet tālāk, ja 2:2, tad horvāti un spāņi iet tālāk. Ja 1;1, tad visām komandām vienādi un tad sāk skaitīt kopējo vārtu attiecību visās 3 apakšgrupas spēlēs, un tad jau ir svarīgi, cik golus iemānīs itāļi īru vārtos. Skatamies, priecājamies, rēķinam!

     [+] [-]

, 2012-06-18 17:29, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Tā vis nav,jo gūtie un zaudētie vārti ar Iriju neies rēķinā,ja trim komandām vienāds punktu skaits ,pirmais savstarpējās spēles,tur visiem trim būs divi punkti ,nākamais vārtu attiecība savstarpējās spēles,un tur jau atkarīgs kāds piemēram rezultats spēlē Spānija pret Horvātiju ,ja 0:0,tad Itāļiem pirmā vieta grupa ,ja viņi uzvar Īriju,jo itāļiem vārtu attiecība 2:2,bet spāņiem un horvāriem 1:1,bet par cik viņiemabiem viss pilnīgi vienādi būtu ,tad viņiem skatītos kopējo vārtu attiecību un tad spānijai otrā vieta grupā. Ja Spānija pret Horvātiju nospēlē 2:2,tad Itālijai vairs nav nekādu variantu.
Nu Tu matemātiķis!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-18 17:30, pirms 12 gadiem
spraits rakstīja: Nu Tu matemātiķis!
Uzrakstīts tas pats ,kas tev tikai plašāk.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-18 17:31, pirms 12 gadiem
Es jokojos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-18 20:45, pirms 12 gadiem
spani ir cempioni un tadi ari bus sogad, tikai loxi var nefanot par viniem, par skaistako futbolu kads ir redzets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-06-18 21:22, pirms 12 gadiem
°Spānija 2:0 Horvātija
Itālija 0:0 Īrīja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-18 21:31, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: PSRS laika hokeja Sarkana Masina un klubs CSKA ari bija absolutie 4empioni,tikai nezin kapec.neviens,iznemot pasus Krievus, par viniem nefanoja! cik es atceros,Latvija fanoja par to lai Balderis pec iespejas vairak iemet,velak lai Irbe mazak ielaiz,bet CCCP zaude! tas nebija kaut kada tur naida del,bet vienkarsi bija neinteresanti sktities,ka vini parbrauc pari visam studentu-amatieru komandam! tapat ir nejedzigi fanot par Spaniju,ar domu,ka ta visus parbrauks
slikts piemers, jo futbola ta situacija tada nav ne tuvu, praktiski katru gadu ir jauni cempioni. es sen sekoju lidzi spanijas izlasei eiropas cempi un pc jo man patik ka vini spele. otra izlase kas man patik ir vacija, bet no pc vel argentina. muzdienās tādu izteiktu dominantu nav, varbūt vienīgi basketbola. tur jenkiem reali konkurentu nav, bet lieaka dala ta pat slapina bikses par viniem.
1 2 3 73 komentāri