Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Del Boske: "Nospēlējām sliktu maču, pietrūka ātruma"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Boske: "Nospēlējām sliktu maču, pietrūka ātruma"
Visente del Boske domīgs
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske pēc vakar izmocītās uzvaras pret Horvātiju (1:0) atzina, ka komanda nospēlējusi slikti, tai pietrūcis ātruma, par ko iepriekšējos mačos sūdzību nebija.

"Nospēlējām neskaidri. Kopumā skatoties, tā nebija laba spēle. Tas mūs uztrauc, jo neizpildījām spēles plānu. Pirmais pieskāriens bumbai nebija labs, pietrūka ātruma un intensitātes. Horvātija spēlēja labi, neļaujot mums darboties savā komforta zonā. Pretinieks aizslēdza malējās zonas un centās iesist pretuzbrukumā," neapmierināts ar savu padoto sniegumu bija Spānijas galvenais treneris Visente del Boske.

Horvātija varēja iesist pirmā, taču Ikers Kasiljass atvairīja bumbu pēc Ivana Rakitiča sitiena ar galvu no neliela attāluma. Drīz vien spāņi apspēlēja horvātu aizsardzību, kas iekrita ar mākslīgās aizmugures veidošanu, un Hesuss Navass guva ļoti vieglus vārtus.

Del Boske apzinās, ka spāņiem gāja ļoti smagi: "Mums bija daži uztraukuma pilnu brīžu, īpaši tad, kad Kasiljass atvairīja Rakitiča sitienu. Zinājām, kā Horvātija spēlēs. Mums par uzvaru bija ļoti smagi jācīnās. Tajā pašā laikā uzskatu, ka bijām labāka par pretinieci. Spēlētāju maiņas veicu, lai iegūtu pārsvaru laukuma labajā malā."

Horvātijas komandas galvenais treneris Slavens Biličs: "Spēles plāns bija censties neitralizēt pretinieku un gaidīt iespējas pretuzbrukumos. Mača pirmajā pusē par uzbrukumu īpaši nedomājām, to atliekot uz pēdējām 30 minūtēm, kad uzņēmāmies lielāku risku. Spānijai nebija viegli pret mums. Varējām uzvarēt, bijām tam tuvu.

Pret Spāniju nav viegli spēlēt, taču zinājām, ka mums būs 2-3 iespējas. Vislabākā, protams, bija Rakitičam. Tādas iespējas pret Spānijas līmeņa komandu ir jāizmanto. Bijām pelnījuši pozitīvāku rezultātu. Lai arī uzdevums nav izpildīts, daudzi spēlētāji var doties mājās ar lepnuma sajūtu. Nedomāju, ka šis būs mans pēdējais mačs, biju pārliecināts, ka izkļūsim no grupas."

"Šī bija ļoti saspringta spēle, taču tas nepārsteidz, jo šodien izšķīrās tas, kuras komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Horvātija bija labi sagatavojusies, sarežģījot mums vārtu gūšanas momentu veidošanu. Horvātu aizsardzība bija ļoti labā līmenī. Beigās mums paveicās, iesitot tik vēlu. Sajūta bija tāda, it kā no pleciem nogāztos pamatīga nasta," pēc spēles atzina Ikers Kasiljass.

Savam trenerim pievienojās spāņu uzbrucējs Fernando Toress: "Patiešām kustējāmies nedaudz lēnāk nekā citās spēlēs. Pietrūka tieši ātruma, taču jau pirms mača zinājām, ka nebūs viegli. Arī tālāk vieglu pretinieku nebūs. Horvātijas taktika nostrādāja. Kad horvāti sāka vairāk uzbrukt un atvērties, mūsu meistarība ļāva iesist uzvaras vārtus."

Vīlies pēc mača bija Ivans Rakitičs: "Man bija iespēja, taču to neizmantoju. Par to domājot, man būs bezmiega naktis. Bija acīmredzams, ka laukumā atstājām visu. Pats par sevi to varu teikt pavisam droši. Beigās no noguruma jutos "beigts"."

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...
UEFA EURO – UEFA.com

     [+] [-]

, 2012-06-19 08:23, pirms 12 gadiem
Kreipāns: vectētiņš del Boske!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-06-19 10:00, pirms 12 gadiem
Krievi joprojam otrie!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2012-06-19 12:27, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: http://sportacentrs.com/futbols/euro_2012/19062012-kada_vel_pasiva_aizmugure_spa_hor
Pastudē noteikumus pirms bļausties un paskaties video atkārtojumus.
Lūk viens piemērs Хорватия - Испания 0:1 Евро-2012 | Croatia -...

     [+] [-]

, 2012-06-19 13:43, pirms 12 gadiem
Spāņi neko labu nav nospēlējuši jau gadus 4-5!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-19 13:47, pirms 12 gadiem
Njā video atkārtojumus mums futbolā neredzēt, bet ka noteikumi iet solīti pretim Spāņiem to kaut lūdzu tūlīt!

karpins rakstīja: Pastudē noteikumus pirms bļausties un paskaties video atkārtojumus.
Lūk viens piemērs http://www.youtube.com/watch?v=zg3wekC-gCY&feature=related
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-19 14:58, pirms 12 gadiem
Man kā mūžīgam Spānijas izlases fanam ir diezgan briesmīgi skatīties kā opis, kuram laikam vecums atstājis iespaidu uz prātu, moca komandu, neļaujot spēlēt uzbrucējiem. Torres aizvadīja labu spēli, bet viņu nomaina Navass un atkal spēle bez uzbrucējiem. Spēles laikā neviena nav smailē, ja nav uzbrucēja, un tad paši pussargi tur kaut ko cenšas izmocīt, taču, kā zināms, nav pussargiem tādu uzbrucēju instinktu. Ja nebūs uzbrucēju sastāvā, tituls ies gar ausīm.

     [+] [-]

, 2012-06-19 15:48, pirms 12 gadiem
karpins rakstīja: Pastudē noteikumus pirms bļausties un paskaties video atkārtojumus.
Lūk viens piemērs http://www.youtube.com/watch?v=zg3wekC-gCY&feature=related
manuprāt labi redzams, ka nebija aizmugure..

     [+] [-]

, 2012-06-19 15:49, pirms 12 gadiem
shkura rakstīja: Man kā mūžīgam Spānijas izlases fanam ir diezgan briesmīgi skatīties kā opis, kuram laikam vecums atstājis iespaidu uz prātu, moca komandu, neļaujot spēlēt uzbrucējiem. Torres aizvadīja labu spēli, bet viņu nomaina Navass un atkal spēle bez uzbrucējiem. Spēles laikā neviena nav smailē, ja nav uzbrucēja, un tad paši pussargi tur kaut ko cenšas izmocīt, taču, kā zināms, nav pussargiem tādu uzbrucēju instinktu. Ja nebūs uzbrucēju sastāvā, tituls ies gar ausīm.
Piekrītu. Varētu vispār ar diviem uzbrucējiem spēlēt. Soldado nepaņemšana arī ir Del Boske fail. Es ļoti cienu donu Vicente par visu to, ko viņš izdarīja Madridei un Spānijai, taču pēdējā laikā viņam parādās daudz kļūdu taktikas un spēlētāju izvēlē. Vecums tomēr. Kaut arī treneris, protams, izcils.

     [+] [-]

, 2012-06-19 17:38, pirms 12 gadiem
karpins rakstīja: Pastudē noteikumus pirms bļausties un paskaties video atkārtojumus.
Lūk viens piemērs http://www.youtube.com/watch?v=zg3wekC-gCY&feature=related
Bāc, Vaļera arī reģistrējies.

Nu, trenēsi Rašku?

     [+] [-]

, 2012-06-19 17:43, pirms 12 gadiem
Bez Viljas spāņi nav spāņi...un jā, arī Toresam neļauj spēlēt. Skumji.

     [+] [-]

, 2012-06-19 23:10, pirms 12 gadiem
Ja nav aizmugures tad jau var viens pie pretinieku vārtiem vislaik stāvēt kāds un tad dot nākamajam pasus kas nav tik tālu aizmugurē!