Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Koutinju dzēš Mančestras cerības, "Fenerbahce" trīs noraidījumi Portugālē

Rolands Eliņš

Koutinju dzēš Mančestras cerības, "Fenerbahce" trīs noraidījumi Portugālē
Koutinju lieliskais sitiens Mančestrā
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā noskaidrotas visas ceturtdaļfinālistes, kuru pulkā nebūs Mančestras "United" un "Fenerbahce", kas šovakar cieta neveiksmes attiecīgi pret "Liverpool" (1:1, summā 1:3) un Bragas "Sporting" (1:4, summā 2:4).

Mančestras „United” savu atspēlēšanās mēģinājumu (0:2 Liverpūlē) sāka visai apņēmīgi un 32. minūtē ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Antonio Marsiāls. „United” bija ļoti tuvu, lai noslēgtu puslaiku ar 1:0, taču "Liverpool" futbolists Koutinju 45. minūtē samērā vienkāršu uzbrukumu ar vienu māņkustību pārvērta izgājienā viens pret vienu un no asa leņķa ļoti efektīgi raidīja bumbu vārtos.

Koutinju lieliskie vārti ne tikai iepriecināja Liverpūles līdzjutējus, bet arī praktiski dzēsa „United” izredzes, jo otrajā puslaikā tai bija nepieciešami jau vismaz trīs vārti. Neizdevās gūt vairs pat vienus, un neizšķirts 1:1 ieveda Jirgena Klopa vadīto komandu nākamajā kārtā.

Dortmundes „Borussia” tikšanu ceturtdaļfinālā būtībā bija nokārtojusi jau pirms nedēļas, un šodienas mačs Totenhemā bija lielākoties formalitāte. Pjērs Emeriks Obamejangs to izmantoja, lai ar diviem precīziem sitieniem papildinātu savu sezonas rēķinu līdz 35 vārtiem, kas gūti 41 spēlē visos turnīros. „Borussia” uzvarēja 2:1 šovakar un 5:1 un summā.

Vārtiem bagāta spēle izvērsās arī Bragā, kur vietējā „Sporting” ar 4:1 pieveica un no turpmākas cīņas izslēdza „Fenerbahce”. Portugāles komanda pirmā izvirzījās vadībā, taču 1. puslaika kompensācijas laikā Nani uzsāka uzbrukumu, kuru precīzi noslēdza Alpers Potuks, gūstot svarīgus vārtus izbraukumā.

„Fenerbahce” bija ļoti izdevīgās pozīcijās līdz pat 70. minūtei, kad viena epizode pavērsa spēles gaitu pretējā virzienā. Memets Topāls saņēma otro dzelteno kartīti par strīdīgu pārkāpumu savā soda laukumā, un „Sporting” realizēja pendeli. 1:2 Turcijas komandai vēl derēja, taču drīz vien Braga panāca 3:1, vēlāk Rafaels Silva arī 4:1. Neizturēja Potuka nervi, kurš saņēma sarkano kartīti atstāja „Fenerbahce” divu vīru mazākumā, un veiksmīgi iesāktā „Fenerbahce” spēle noslēdzās pilnīgi bezcerīgi, turklāt Bragas komanda varēja iesist arī piektos vārtus.

Pašās kompensācijas laika beigās savu otro dzelteno kartīti un trešo noraidījumu komandai nopelnīja Volkans Sens, kurš veltīja tiesnesim sarkastiskus aplausus un pēc tam pagrūda viņu, kas, visticamāk, novedīs pie papildu sankcijām. Jāpiemin, ka pēc protestiem par galvenā tiesneša lēmumiem jau pirmajā puslaikā no spēles tika izraidīts "Fenerbahce" galvenais treneris.

„Sevilla” pēc bezvārtu neizšķirta Šveicē šovakar visu intrigu iznīcināja pirmā puslaika izskaņā, kad no 35. līdz 45. minūtei guva trīs bezatbildes vārtus. Divi no tiem Kevina Gameiro rēķinā, bet ar precīzu sitienu izcēlās arī Francijas aizsargs Adils Rami. Visai mierīgi tālāk tika arī Doņeckas „Shakhtar”, kas šodienas mačā uzvaras vārtus pret „Anderlecht” gan guva tikai kompensācijas laikā, precīzi sitot Eduardu de Silvam.

Ceturtdaļfinālu izloze Eiropas līgā paredzēta rīt 14:00 pēc Latvijas laika, taču stundu iepriekš tiks noskaidroti ceturtdaļfināla pāri Čempionu līgā.

UEFA Eiropas līga. 1/8 fināls

Duelis1. spēle2. spēleSummā
Bayer 04 – Villarreal0:20:00:2
Valencia – Athletic0:12:12:2
Lazio – Sparta1:10:31:4
Anderlecht – Shakhtar1:30:11:4
Sevilla – Basel0:03:03:0
Manchester United – Liverpool0:21:11:3
Tottenham – Borussia0:31:21:5
Braga – Fenerbahce0:14:14:2

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2016-03-18 00:15, pirms 8 gadiem
Vispār jau Fenerbache 3 noraidījumi. Kompensācijas laikā V.Sen nopelnīja 2 dzeltenās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-03-18 00:19, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzivelīigs. rakstīja: MU nabagiem šī ir trešā sezona pēc kārtas bez trofejām. Vai tik nebūs antirekords kāds?

Nu jau vairs nav nekādu šaubu, kurš ir pirmais klubs Mančestrā.
Lai esmu LIVERPOOL fans,bet vienalga Manchester United ir pirmais klubs Mancestera.Vienigi zel,ka tads klubs ir tik zemu nokritis.Un cik gadu desmitus SHITTY dzivoja bez trofejam??

     [+] [-]

, 2016-03-18 00:19, pirms 8 gadiem
Koutinju lieliskie vārti ne tikai iepriecināja neitrālos līdzjutējus-no kurienes ko taadu izdomaaji,cilveekiem tak gribaas lai ir intriga lidz peedeejam briidim, kursh tiks taalaak
Slēpts komentārs: Aguerooooo

  +3 [+] [-]

, 2016-03-18 00:20, pirms 8 gadiem
Nebūtu Varelas kļūda būtu arī otras puslaiks interesantāks.
Kā var vispār spēlēt ar Feleinī. Man kauns skatīties, reāli viņš ir pelnījis kādas 3-4 dzeltenās katrā spēlē kurā ir laukumā, profilaksei arī tajās kur sēž uz soliņa, totāls kosmos kā viņš palika MU, bet piemēram Nani vai Čičerito pārdeva. Bet nu prieks ka cīnījās līdz galam, momentu ar daudz bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 01:05, pirms 8 gadiem
Liverpool pelnīti tālāk, kaut gan gribējās, lai MU pārsteidz, bet nu...! Turki kā vienmēr traki, nekad nespēj valdīt savas emocijas, UEFA viņus vajadzētu kārtīgi sodīt!

     [+] [-]

, 2016-03-18 02:20, pirms 8 gadiem
Aguerooooo rakstīja: Pilnībā nepelnīta uzvara Dortmundei, sūdzēšos besī šitas
Es ar sūdzēšos, uzliku, ka Bāzele uzvarēs ar +1.5 Seviļa pilnīgi ne pa tēmu tika tālāk. Bāzele viņus nospieda uz vieniem vārtiem, tikai nedaudz nepaveicās..Nu līdzīgi kā Totenhemai..

     [+] [-]

, 2016-03-18 07:55, pirms 8 gadiem
Rihaa rakstīja: Nebūtu Varelas kļūda būtu arī otras puslaiks interesantāks.
Kā var vispār spēlēt ar Feleinī. Man kauns skatīties, reāli viņš ir pelnījis kādas 3-4 dzeltenās katrā spēlē kurā ir laukumā, profilaksei arī tajās kur sēž uz soliņa, totāls kosmos kā viņš palika MU, bet piemēram Nani vai Čičerito pārdeva. Bet nu prieks ka cīnījās līdz galam, momentu ar daudz bija.
Fellaini ļoti pretīgs spēlētājs, bet vakardienas spēlē viņš bija viens no labākajiem, ja ne labākais MU rindās..
Tomēr jāatzīst, ka Fellaini nav tik pretīgs kā Košta

     [+] [-]

, 2016-03-18 10:24, pirms 8 gadiem
Ko var gribēt ja pie Manchester u priekšgalā ir viens nīderlandiešu ķēms Van Gāls? Viņš jau sen ir nogremdējis MU un citi vēl cērēja uz viņu uzvaru? 😂Vienīgā lieta ko šis jobana** treneris ir izdarijis labu ir kad viņš robenu atvedu uz minheni,to pašu viņś dara MU vins perk visus holandiešus tapēc nav jābrīnas par MU kvalitāti.👌
Dortmunde malači nākamajā kārtā kas stāsies pretī BVB dabūs pa dirsu.
Go BVB!!!

     [+] [-]

, 2016-03-18 13:35, pirms 8 gadiem
Kāds vēl Sporting??? Braga ne Sporting