Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ungāru treneris slavē Karašausku un optimistisks par iekļūšanu nākamajā kārtā

Agris Suveizda

Ungāru treneris slavē Karašausku un optimistisks par iekļūšanu nākamajā kārtā
Elemērs Kondāšs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ungārijas ceturtā spēcīgākā futbola kluba "Debrecen" galvenais treneris Elemērs Kondāšs pēc neizšķirta pret Rīgas "Skonto" (2:2) bija neizpratnē par komandas sniegumu pēc izvirzīšanās vadībā, taču bija apmierināts ar otro puslaiku, kurā varēja arī izraut uzvaru.

Preses konferencē viesu kluba pārstāvis veica tulkošanu no angļu valodas uz ungāru un atpakaļ. Tādēļ jāņem vērā, ka jautājuma vai atbilžu būtība vai kādas detaļas var būt pazudušas tulkojumā.

"Debrecen" galvenais treneris Elemērs Kondāšs: "Ļoti labi sākām spēli. Mūsu galvenais mērķis šajā mačā bija gūt [izbraukuma] vārtus, un mēs to arī izpildījām. Taču pēc tam īsti nesapratu, kādēļ ļāvām "Skonto" izdarīt spiedienu, pēc kā viņi diemžēl arī guva vārtus.

Otrajā puslaikā pārkārtojām savu spēli, taču puslaika sākumā atkal ļāvām "Skonto" gūt pārāk vieglus vārtus. Pēc tam "Skonto" nosēdās, un mēs kontrolējām spēli. Uzbrukām, izveidojām iespējas gūt vārtus. Guvām vienus vārtus, bet, ja būtu nedaudz veiksmīgāki, varējām iesist arī vairāk – piemēram, epizodē, kurā "Skonto" aizsargs [Edgars Jermolajevs] izsita bumbu no vārtu līnijas. Rezultāts kaut kādā veidā palika 2:2. Ļoti gaidām atbildes spēli."

- Karašausks guva abus vārtus un varēja iesist arī hat-trick. Vai viņš no "Skonto" bija bīstamākais spēlētājs?
- Viņš ir ļoti labs spēlētājs. Abos vārtu guvumos ļoti labi izmantoja savas iespējas. Pirmajā vārtu guvumā ļoti labi nospēlēja viens pret vienu, bet otrajā vārtu guvumā viņa noslēguma sitiens bija lielisks. Taču to, ka "Skonto" ir vairāki ļoti labi spēlētāji, zinājām jau pirms šī mača.

- Vai esat apmierināts ar spēles kvalitāti un varbūt varat salīdzināt ar pirmās kārtas mačiem?
- Salīdzinājumā ar atbildes spēli pret "Sutjeska" ["Debrecen" izbraukumā zaudēja ar 0:2] šis mačs bija augstākā līmenī.

- Ja nekļūdos, "Debrecen" Eirokausos izbraukumā nav uzvarējusi kopš 2010. gada. Kāpēc tā?
- Konkrēti šodien galvenais iemesls bija tas, ka pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem atļāvām pretiniekiem spēlēt. Otrajā puslaikā uz pretiniekiem izdarījām lielāku spiedienu un varējām uzvarēt. Centīsimies mācīties no savām kļūdām.

- Otrā puslaika kompensācijas laikā veicāt spēlētāju maiņu. Vai tas liecina, ka tobrīd bijāt apmierināts ar rezultātu?
- Nē [izteiksmīgi māj ar galvu], tas nebija iemesls, kāpēc veicu šo spēlētāju maiņu. Kā varējāt redzēt, arī piecas minūtes līdz beigām mudināju spēlētājus uzbrukt un gūt trešos vārtus, ja tas ir iespējams. Tas nebija maiņas iemesls.

- Guvāt divus vārtus izbraukumā, kas Eirokausos ir ļoti svarīgi. Kā vērtējat izredzes pārvarēt šo kārtu?
- Protams, gūt vārtus izbraukumā bija ļoti svarīgi. Ja viss ritēs labi, mums vajadzētu iekļūt nākamajā kārtā.

- Jau pēc dažām dienām gaida pirmā spēle Ungārijas čempionātā. Vai dosiet dažiem spēlētājiem atpūtu?
- Tuvākās vienas vai divu dienu laikā redzēsim. Pašreiz vēl nezinām, vai futbolistiem nav kādu mazu savainojumu, tāpat jāpārbauda spēlētāju fiziskā kondīcija. Tad redzēsim, vai kādam būs nepieciešama atpūta.

- "Skonto" atkal spēlēja ar citu formāciju. Vai tas kaut kā pārsteidza?
- Nē, nebiju pārsteigts, jo "Skonto" ar trim aizsargiem spēlēja arī pirmajā mačā pret "St. Patrick's". Pirms mača sākuma ieraugot "Skonto" starta sastāvu, jau sapratu, ka viņi spēlēs ar trim centra aizsargiem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-17 09:10, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Sveiki, varbūt kāds zin kā ar UEFA rangu, vai esam vēl kādu vietiņu pacēlušies, vai tur pat, pēc šīs kārtas? :p
UEFA šīs sezonas rangā pirmā ir Lihtenšteina
UEFA Country Coefficients 2015/2016
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-17 09:30, pirms 9 gadiem
SportEXperts rakstīja: Ventspils nabagi, visu čakarē šajā, bet biju domājis kopējo rangu kur ir pēdējo 5 vai cik sezonu kopums un pēc kā saliek klubus nākamajā gadā, bet laikam atradu, izskatās ka šis ir pēc vakardienas spēlēm.
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
Tajā pašā saitā ir arī kopējais rangs un vispār visa iespējamā statistika šajā sakarā.
Es tikai ierēcu par to, ka Lihtenšteina droši vien pirmo reizi valsts vēsturē kaut uz brīdi ir kaut kāda Eiropas futbola ranga 1.vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja