Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Astafjevs: ''Katrā spēlē izspiežam maksimumu''

Krišs Upenieks

Astafjevs: ''Katrā spēlē izspiežam maksimumu''
Kaspars Ikstens un Vitālijs Astafjevs
Foto: Raitis Supe, www.jelgavasvestnesis.lv

Futbola kluba ''Jelgava'' galvenais treneris pēc komanda 1:0 uzvaras UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 2. kārtas ietvaros pret Maķedonijas ''Rabotnički'' pateicās saviem futbolistiem par pašatdevi, kas palīdzējusi izcīnīt uzvaru. Treneris neslēpa, ka maķedonieši ir individuāli spēcīgāki, bet jelgavnieki ar savu cīņu katrā epizodē esot nopelnījuši veiksmi.

Vitālijs Astafjevs, FK ''Jelgava'' galvenais treneris: ''Apsveicu visus mūsu līdzjutējus, pilsētu, Latvijas futbolu. Komanda mums tika spēcīga, un uzvara ir nozīmīga. Minimumu esam izpildījuši - uzvarējām mājas spēli. Spēle izvērtās, kā bijām gaidījuši. Viņi vairāk kontrolēja bumbu, bet mēs rēķinājāmies ar pretuzbrukumiem un standartsituācijām. Tas izdevās, lai gan nācās pielietot maksimumu pūļu, katrā spēlē izspiežam maksimumu. Laikam ir iemesls veiksmei, jo katrā epizodē atdodam visus spēkus. Ģērbtuvē visi pašlaik pusmiruši guļ, izdarījām lielu darbu. Nākamā spēle būs vēl sarežģītāka, spēlēsim viesos, karstumā. Mums ir pieredze ar Bulgāriju, tur bija līdzīgi. Esam noskaņojušies iekļūt nākamajā kārtā.

Kaspars Ikstens, FK ''Jelgava'' vārtsargs: ''Svarīgu spēli uzvarējām. Principā izpildījām trenera uzstādīto plānu. Bija svarīgi neielaist un tajā pašā laikā pašiem iesist. Tas arī izdevās. Gribējām mazliet vairāk kontrolēt bumbu, bet pretinieks tajā ziņā ir mazliet kvalitatīvāks, ātrāks, tāpēc neizdevās. Galvenais, ka vinnējām un ar rezervīti varam braukt uz izbraukumu.''

Kādas bija emocijas, kad bumba pirmajā puslaikā neveiksmīgi atsitās pret vienu no futbolistiem?
Ikstens: ''Vārtu virzienā bumba nelidoja, bet kaut kur uz sānu prom. Vispirms bija satraukums, bet tad redzēju, kur bumba lido, viss kārtībā. Galvenais, ka spēlētājs neizskrēja viens pret vienu.''

Vitālij, vai var teikt, ka mums ir izdevīgi spēlēt kā otrajam numuram?
Astafjevs: ''Nevaram nemaz spēlēt citādāk. Saprotam savas iespējas Eirokausos. Lai iegūtu pārsvaru un kontrolētu bumbu, jābūt spēlētājiem vismaz ''Litex'' vai ''Rabotnički'' līmenī. Pagaidām diemžēl esam zemākā līmenī. To vajag atzīt, un tas ir redzams. Novelku cepuri savu spēlētāju priekšā, kas panāk šādu rezultātu. Skaidrs, ka tā ir vēl viena sensācija, liela sensācija. Ejam tālāk un neviens mūs nevar apturēt. Paldies futbolistiem par uzvaru.''

Beigu daļā pie 0:0 galvenais bija noturēt rezultātu vai gūt vārtus?
Astafjevs: ''Mums svarīgi bija neielaist. Protams, jo, ja komanda gūst vārtus viesos, tas ir liels ieguvums. Neaizmirsām par uzbrukumiem, katra standartsituācija, katrs pretuzbrukums radīja draudus. Bija arī momenti pirmajā puslaikā, ja tā atceras - Diallo, Kenedijam. Varējām iesist.''

Vai biji gatavs, ka pretinieki daudz sitīs no distances?
Ikstens: ''To mēs izanalizējām. Treneris bija sagatavojis materiālus. Visi redzēja, ka, jā, kā ir izdevība, viņi sit. Šodien arī mēģināja, bet īpaši nesanāca. To es zināju, tas nebija pārsteigums un visu laiku biju gatavs.''

Kā var sagatavoties milzīgam karstumam, kāds būs Skopjē?
Astafjevs: ''Esam ieguvuši kaut kādu pieredzi no spēles Bulgārijā. Ir sagatavošanās plāns. Nebaidāmies, strādāsim pēc sava plāna. Vadība noorganizēja mums čārterreisu. Visi strādā, lai mēs varētu sasniegt rezultātu, maksimāli labi apstākļi tiek veidoti. Vēlos pateikties vadībai, jo tie ir lieli izdevumi mūsu klubam. Neskatoties uz to, lidosim ar čārterreisu uz Skopji.

Ko spēlētāji dara izbraukumos tādā karstumā?
Ikstens: ''Mēs jau nebraucam apskatīt pilsētu, spēlēsim futbolu. Pa dienu, ja tur laiks ir kā Bulgārijā, tad ārā nav ko darīt. Atpūšamies, esam viesnīcā, normālā temperatūrā, akumulējam enerģiju. Vakarā jau dodamies laukumā.

Vai varat salīdzināt ''Litex'' un ''Rabotnički'' komandas?
Astafjevs: ''Bulgāri bija individuāli spēcīgāki. Atzīmēšu, ka bulgāru komanda man patika labāk.

Ar ko skaidrotu daudz nelielos pārkāpumus pirmajā puslaikā?
Astafjevs: ''Bija uzdevums izmantot mazos pārkāpumus, neļaut maķedoniešiem justies mierīgi ar bumbu. Ja viņi iegūtu pārliecību, būtu ļoti grūti. Centāmies spēlēt cieši. Nebija rupjības, parasts futbols. Tiesnesis pāris reizes, protams...Principā tiesāšana bija normāla. Tam nepieskaršos, galvenais, ka neietekmēja rezultātu. Cīņa, tas ir futbols.''

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 07:50, pirms 9 gadiem
Skopjē būs grūti, taču Ir cerības-mēs tiksim 3. kārtā!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 09:01, pirms 9 gadiem
Sosranovs,Suškins,Kļuškins-vēl pietrūkst tikai Pļuškins.Rezultāts pozitīvs,tas protams ir labi.Uztrauc,kas cits-latvieši šajā klubā izmirstoša nācija.Ar vietējim spēlētājem maz rēkinās,tai pat laikā cer,kad Krievijas trešajā divīzijā ne ar ko sevi neapliecinājuši spēlētāji Latvijā kļūs par zvaigznēm.Malašenoks,Jaudzems,Kirilins u.c.nav sliktāki,jādot tikai iespēja.Tā ir mana versija.Treneris zina labāk,jo viņš ap sevi veido komandu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 12:00, pirms 9 gadiem
emox rakstīja: Sosranovs,Suškins,Kļuškins-vēl pietrūkst tikai Pļuškins.Rezultāts pozitīvs,tas protams ir labi.Uztrauc,kas cits-latvieši šajā klubā izmirstoša nācija.Ar vietējim spēlētājem maz rēkinās,tai pat laikā cer,kad Krievijas trešajā divīzijā ne ar ko sevi neapliecinājuši spēlētāji Latvijā kļūs par zvaigznēm.Malašenoks,Jaudzems,Kirilins u.c.nav sliktāki,jādot tikai iespēja.Tā ir mana versija.Treneris zina labāk,jo viņš ap sevi veido komandu.
Vispār jau Kļuškins ir vietējais, spēlējis pat Latvijas izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-18 00:39, pirms 9 gadiem
emox rakstīja: Sosranovs,Suškins,Kļuškins-vēl pietrūkst tikai Pļuškins.Rezultāts pozitīvs,tas protams ir labi.Uztrauc,kas cits-latvieši šajā klubā izmirstoša nācija.Ar vietējim spēlētājem maz rēkinās,tai pat laikā cer,kad Krievijas trešajā divīzijā ne ar ko sevi neapliecinājuši spēlētāji Latvijā kļūs par zvaigznēm.Malašenoks,Jaudzems,Kirilins u.c.nav sliktāki,jādot tikai iespēja.Tā ir mana versija.Treneris zina labāk,jo viņš ap sevi veido komandu.
Vispār jau krievu futbolisti FK Jelgava ir tikai divi Sosranovs un Suškins. Lielākā daļa futbolistu ir Latvijas piederības. Bet ko tur paskatīties un pārbaudīt pirms kko uzklabināt. Galvenais ir kko iepļūtīt. Zini ir tāda veca paruna, gudri d*#^t nav malku cirst!

     [+] [-]

, 2015-07-18 07:34, pirms 9 gadiem
Mad_Alien rakstīja: Vispār jau krievu futbolisti FK Jelgava ir tikai divi Sosranovs un Suškins. Lielākā daļa futbolistu ir Latvijas piederības. Bet ko tur paskatīties un pārbaudīt pirms kko uzklabināt. Galvenais ir kko iepļūtīt. Zini ir tāda veca paruna, gudri d*#^t nav malku cirst!
Ja tu būtu tuvāk tai futbola virtuvei un redzētu, kas notiek skatuves otrajā pusē,tādas gudrības nerakstītu.

     [+] [-]

, 2015-07-18 10:31, pirms 9 gadiem
emox rakstīja: Ja tu būtu tuvāk tai futbola virtuvei un redzētu, kas notiek skatuves otrajā pusē,tādas gudrības nerakstītu.
Un tu, Pavār, vari apgaismot neizglītoto publiku, ar konkrētām lietām un faktiem. Vai tikai klabināt frāzes kuras esi dzirdējis pa TV?
Ja runājam par konkrēto spēli divi no taviem minētajiem futbolistiem uznāca uz maiņu - Kiriļins 56' un Malašenoks 63'. Un vispār no spēlē 14 spēlējušajiem futbolistiem 9 bija Latvijas futbolisti. Tev ne tikai muļķības patīk klabināt, bet arī ar matemātiku un informācijas uztveri ir problēmas?