Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

RFS iegūst tiesības Rīgā rīkot sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijas posmu

Ints Megnis
Ints Megnis

RFS iegūst tiesības Rīgā rīkot sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijas posmu
"Rīgas Futbola skolas" līdere Anastasija Ročāne
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas spēcīgākais sieviešu futbola klubs "Rīgas Futbola skola" (RFS) ieguvis tiesības augustā rīkot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru, kas notiks stadionā "Arkādija" un nesen renovētajā Nacionālajā stadionā "Daugava".

Grupu atlases turnīrā piedalās Eiropas spēcīgākās sieviešu futbola komandas, kas iepriekšējā sezonā izcīnījušas savas valsts čempiona titulu. Sacensības Rīgā notiks pēc četru gadu pārtraukuma. "Rīgas Futbola skola" ir pēdējo piecu gadu Latvijas čempione un arī šogad galvenā pretendente uz titulu.

Pagaidām nav zināms, kas turnīrā būs RFS pretinieces, jo izloze notiks vien nākamajā piektdienā Šveicē.

Iepriekš UEFA Čempionu līgas sievietēm kvalifikācijas posms Rīgā norisinājās 2014. gadā, kad pie mums viesojās komandas no Šveices, Baltkrievijas un Turcijas.

"Rīgas Futbola skola" Latvijas čempionu statusā ir aizvadījusi 12 spēles sieviešu Čempionu līgā, vienreiz tiekot pie uzvaras un piedzīvojot 11 zaudējumus. Savā debijas spēlē 2014. gadā rīdzinieces piedzīvoja pamatīgu sagrāvi pret Turcijas "Konak Belediyespor" 0:11. Pārējās divas spēles turnīrā, kas tika aizvadīts Rīgā, latvietes zaudēja Cīrihes 0:2 un Minskas 0:7 komandām.

2015. gadā "Rīgas FS" devās uz Somiju, kur jau pirmajā spēlē izdevās gūt savus pirmos vārtus Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. Spēlē pret Harkivas Ukraina komandu Anastasija Ročāne panāca 1:4, kas arī bija tā mača gala rezultāts. Pret mājiniecēm PK-35 tika piedzīvota vēl viena sagrāve 0:9, bet turnīra noslēdzošajā spēlē pret Slovākijas "Nové Zámky" Rīgas komanda izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2, divus vārtus gūstot Renātei Fedotovai un vienreiz precīzi sitot Kristīnei Girždai. 2016. gadā Karīnas Šakurovas vadītā komanda nokļuva visnotaļ līdzvērtīgā grupā, kur bez rīdziniecēm bija Harkivas "Zhytlobud", Bosnijas SFK 2000 un Izraēlas "Ramat HaSharon". Lai arī "Rīgas Futbola skola" parādīja kopumā cienīgu sniegumu, visās trīs spēlēs nācās atzīt pretinieču pārākumu.

Savukārt pērn Pērnavā rīdzinieces palika bez gūtajiem vārtiem, zaudējot Nīderlandes čempionēm Amsterdamas "Ajax", Beļģijas komandai Lježas "Standard" un vietējai Igaunijas vienībai "Parnu".