Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lajuks: "Pēc 1. riņķa komandas sadalīsies divos pieciniekos"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lajuks: "Pēc 1. riņķa komandas sadalīsies divos pieciniekos"
Romāns Lajuks

Sportacentrs.com pēc Virslīgas 7. kārtas spēles starp FS "Metta/Latvijas Universitāte" un Daugavpils "Daugavu" aprunājās ar Daugavpils kluba direktoru Romānu Lajuku.

Vispirms par šīs dienas spēli - vai gaidījāt tik lielu pretestību no "Metta/LU"?
"Metta" jau ne pirmo gadu parādīja, ka tā uz katru spēli iziet kā uz pēdējo un cīnās līdz galam. Arī šī spēle nebija izņēmums, un "Metta" to pierādīja.

Jums nebija neapmierinātība ar "Daugavas" 2. puslaiku?
Šodien galvenais bija trīs punkti. Lieta tāda, ka ļoti daudzi futbolisti ir ar savainojumiem, bet rotācijas iespējas mums nav lielas. Tai skaitā laukumā mums bija spēlētāji ar savainojumiem. Tāpēc viņi... kā varēja, tā spēlēja. Vienīgais rūgtums, ka tie vārti tika ielaisti. Tā jau spēle tika kontrolēta un nebija nekādu problēmu.

Par kopējo situāciju - daudzi ir neizpratnē, ka čempione "Daugava" pieteikusi tik maz spēlētāju un ka tai ir tik īss sastāvs... Varbūt vari izskaidrot šo situāciju.
Nedomāju, ka šis pieteikums ir tik mazs - 18 spēlētāji, kuri jebkurā brīdī var viens otru pamainīt. Vienīgi diemžēl sarūgtinājums ir tāds, ka pirms sezonas mums neizdevās vienoties ar mūsu kolēģiem, ja tā var teikt, no BFC "Daugavas" un paņemt kādus 3-4 perspektīvus jauniešus. Mums nebija iespējas vienoties.

Daudziem līdz ar šo situāciju, ka "Daugavai" nav pārāk labs sastāvs, ir bažas par komandas startu UEFA Čempionu līgā. Un šie daudzie interesējas, vai Jūs plānojat transfēru periodā pastiprināt sastāvu.
Līdz Čempionu līgas spēlei ir divi mēneši. Tam domāts ir jūnijs. 21. datumā ir pirmā diena, kad var pieteikt jaunus spēlētājus. Domāju, ka būs jaunas sejas.

Varbūt jau varat atklāt, kuras pozīcijas ir plānots pastiprināt?
Nē, nē...

Sezonas sākums, piekritīsiet, "Daugavai" nav veiksmīgs. Kāds ir kopējais noskaņojums klubā?
Domāju, jebkurā valstī tam čempionam, kas triumfē pirmo reizi, otrais gads ir ļoti smags. Un mēs neesam superklubs, kas ir pieradis gadu no gada izcīnīt 1. vietu. Tāpēc varētu teikt, ka psiholoģiski mēs nepiestrādājām pie tā, un mums no paša sākuma nebija tāds čempionu gars. Sākām jau diezgan labi. Bijām 3:1 priekšā pret "Ventspili" un laikam tā spēle ["Ventspils" uzvarēja ar 4:3 - aut.piez.] diezgan spēcīgi iedragāja psiholoģiski visu kolektīvu. Bet visi ir pieredzējuši vīri, vidējais vecums ir 30 gadi, tā ka viņiem nav jāmāca, kā spēlēt futbolu. Jāpiedomā par savu sniegumu, jāsaārstē traumas.

Vai Tabanova trenera krēsls ir stabils?
Domāju, jebkura trenera krēsls nav stabils, bet pagaidām nav nekādas runas, ka viņu kāds varētu mainīt.

Cik saprotu, pat pēc šī neveiksmīgā starta mērķis Virslīgā joprojām ir čempionu tituls?
Neapšaubāmi, citādi nav vērts spēlēt.

Kā kopumā skatāties uz šī gada čempionātu? Kurus Jūs redzat kā konkurentus uz titulu?
Domāju, ka 1. riņķa beigās redzēsim tādu situāciju, ka turnīra tabula būs sadalīta divās daļās - būs piecas komandas, kas pretendēs uz godalgām un piecas komandas, kas cīnīsies par palikšanu.

Bet vai visas piecas vadošās komandas, Jūsuprāt, pretendē arī uz zeltu?
Tas viss atkarīgs no finansiālā stāvokļa. Mēs zinām, ka dažām komandām, mūs ieskaitot, tas nav spīdošs. Dažiem ir citas problēmas. Viss atkarīgs no stabilitātes.Domāju, ka apmēram komandas [vadošās piecas] ir līdzīgas. Visi var viens otru apspēlēt. Tas, ka zaudējām "Skonto" ar 1:4, un viņi objektīvi tai spēlē bija labāki, vēl neko nenozīmē.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-16 00:09, pirms 11 gadiem
Kāpēc tādi jocīgi teksti par Daugavas startu? Neveiksmīgs?!

pēc 7 spēlēm ir 11 punkti (pērn bija 12 un atlaida treneri).

tagad priekšā Ilūkste un Jūrmala, reāli pēc 9 spēlēm spīd 17 punkti (pērn bija 15).

Es redzu ja ne labāku, tad normālu startu (un tas ar neloģisku lūzienu Ventspilī) - un nav izsviesta nauda iepērkot baru leģionāru. Ir OK.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-16 09:23, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Kāpēc tādi jocīgi teksti par Daugavas startu? Neveiksmīgs?!

pēc 7 spēlēm ir 11 punkti (pērn bija 12 un atlaida treneri).

tagad priekšā Ilūkste un Jūrmala, reāli pēc 9 spēlēm spīd 17 punkti (pērn bija 15).

Es redzu ja ne labāku, tad normālu startu (un tas ar neloģisku lūzienu Ventspilī) - un nav izsviesta nauda iepērkot baru leģionāru. Ir OK.
Zaudejums tiešajiem konkurentiem- Vpilij, Skonto, neizšķirts ar LM mājās un neizšķirts ar Rigas Daugavu mājās... vai to var saukt par veiksmigu sākumu?

     [+] [-]

, 2013-05-16 10:11, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: Zaudejums tiešajiem konkurentiem- Vpilij, Skonto, neizšķirts ar LM mājās un neizšķirts ar Rigas Daugavu mājās... vai to var saukt par veiksmigu sākumu?
kurš no šiem rezultātiem ir sensācija?
pērn bija niči ar Skonto, LM un pat Mettu, tad nāca 1:6 pret Jūrmalu. nav jau Vācija vai Spānija kur favorīts uzvar 90% spēles. fakts ir, ka Daugava iet apmēram pērnās sezonas čempiona grafikā. un ar lielām iespējām vēl uzlabot spēli un arī sastāvu.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-16 10:54, pirms 11 gadiem
3 aplu turnirs sogad , tapec zaudejumi tiesajiem konkurentiem sosezon ir lielaka nozime.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-16 11:39, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: nav jau Vācija vai Spānija kur favorīts uzvar 90% spēles. fakts ir, ka Daugava iet apmēram pērnās sezonas čempiona grafikā. un ar lielām iespējām vēl uzlabot spēli un arī sastāvu.
Mestās, sarunātās spēles protams to procentiņu spēcīgi dzen uz leju!