Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Rudņeva pārstāvētā "Koln" Londonā viesosies pie "Arsenal"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rudņeva pārstāvētā "Koln" Londonā viesosies pie "Arsenal"
"Koln" futbolisti aizvada treniņu Londonā, taču padoties neviens negrasās
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līga startējusi, bet šovakar pirmais šāviens tiks dots arī Eiropas līgai, laukumā dodoties 48 komandām. Dueli aizvadīs arī uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln", kas pulksten 22:05 izbraukumā tiksies ar Londonas "Arsenal".

Ķelne pagājušajā sezonā ieņēma piekto pozīciju Vācijas Bundeslīgas kopvērtējumā, pirmo reizi kopš 1993. gada garantējot vietu Eirokausos. Tomēr cerību pilnās jaunās sezonas ievads bijis pagalam vājš – trīs zaudējumi pēc kārtas un pēdējā vieta, turklāt izdevies iesist tikai vienus vārtus. Nedēļas nogalē ar 0:3 tika ciesta sakāve Augsburgā, un ārpus pieteikuma palika uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Pagājušajā sezonā viņš "Koln" rindās izcēlās ar trim vārtu guvumiem, taču šosezon turpina samierināties ar rezervista lomu, un paredzams, ka UEFA Eiropas līgas pirmajā cīņā pret Londonas "Arsenal" Latvijas izlases spēlētājs laukumā nebūs redzams. "Neveiksmīgais sezonas starts pretiniekus padara vēl bīstamākus – jauns turnīrs nes jaunas iespējas. Komanda ir kustīga, laukumā dosies bez spiediena un bez iespējām kaut ko zaudēt," norādīja mājinieku galvenais treneris Arsēns Vengers.

Lai gan "Koln" faniem tika piešķirtas tikai 2,9 tūkstoši biļešu, Vācijas mediji vēsta, ka Anglijas galvaspilsētu apskatīt devušies pat desmit tūkstoši līdzjutēju, kuri ieplānojuši iespaidīgu parādes gājienu uz stadionu. 25 gadi bez Eirokausiem un tikai 500 kilometri starp pilsētām ir laba motivācija. Tikmēr kluba sporta direktors Jorgs Šmadke norādīja, ka futbolisti nav ieradušies kā tūristi – viņi grib uzvarēt jebkurā mačā.

Lai gan Vengers sacīja, ka Londonas "Arsenal" vēlas uzvarēt jebkurā turnīrā, kurā piedalās, prioritāte tomēr ir Premjerlīga. Tāpēc šovakar tiks pietaupīta virkne līderu – vārtsargs Petrs Čehs, pussargi Mesuts Ezils, Granits Džaka un Ārons Remzijs, kā arī uzbrucēji Denijs Velbeks un Aleksandrs Lakazets. "Arsenal" debitēs Eiropas līgā, jo pagājušo sezonu noslēdza Premjerlīgas piektajā vietā un pirmo reizi kopš 1998. gada palika bez vietas Čempionu līgā.

Savukārt pulksten 20:00 sāksies pirmās 12 spēles Eiropas līgā, un būs vērojami vairāki interesanti dueļi. Kazahstānas čempione "Astana", kas aizpagājušajā sezonā spēlēja Čempionu līgas grupu turnīrā, viesosies pie "Villarreal". Spāņi ir pārliecinoši favorīti, un viņiem par labu liecina fakts, ka sāncenši uzvarējuši tikai vienu no pēdējiem 16 izbraukuma mačiem Eirokausos – šovasar 1:0 pret Jūrmalas "Spartaku".

Tāpat laukumā dosies tādas komandas kā "AC Milan", Liverpūles "Everton", Lionas "Olympique" un "Hoffeinheim". Lielākais pārbaudījums sagaida angļus, kuri viesosies pie "Atalanta". Premjerlīgā piedzīvoti divi sausie zaudējumi pēc kārtas, kamēr itāļi pēdējā mačā beidzot tika pie uzvaras.

Eiropas līgas pirmā kārta

GrupaLaiksSpēle
A20:00Slavia (Čehija) – Maccabi (Izraēla)
A20:00Villarreal (Spānija) – Astana (Kazahstāna)
B20:00Young Boys (Šveice) – Partizan (Serbija)
B20:00Dynamo (Ukraina) – Skenderbeu (Albānija)
C20:00Basaksehir (Turcija) – Ludogorets (Bulgārija)
C20:00Hoffeinheim (Vācija) – Braga (Portugāle)
D20:00Rijeka (Horvātija) – AEK (Grieķija)
D20:00Austria (Austrija) – AC Milan (Itālija)
E20:00Apollon (Kipra) – Lyon (Francija)
E20:00Atalanta (Itālija) – Everton (Anglija)
F20:00Kobenhavn (Dānija) – Lokomotiv (Krievija)
F20:00Zlin (Čehija) – Sheriff (Moldova)
G22:05FCSB (Rumānija) – Plzen (Čehija)
G22:05Beer-Sheva (Izraēla) – Lugano (Šveice)
H22:05Arsenal (Anglija) – Koln (Vācija)
H22:05Crvena zvezda (Serbija) – BATE (Baltkrievija)
I22:05Vitoria (Portugāle) – Salzburg (Austrija)
I22:05Marseille (Francija) – Konyaspor (Turcija)
J22:05Hertha (Vācija) – Athletic (Spānija)
J22:05Zorya (Ukraina) – Ostersund (Zviedrija)
K22:05Vitesse (Nīderlande) – Lazio (Itālija)
K22:05Zulte Waregem (Beļģija) – Nice (Francija)
L22:05Real Sociedad (Spānija) – Rosenborg (Norvēģija)
L22:05Vardar (Maķedonija) – Zenit (Krievija)

Izmantotie resursi:
Köln-Invasion in London - „Wir machen kein...

  +4 [+] [-]

, 2017-09-14 11:20, pirms 7 gadiem
Rudņeva nespēlēšanai nav nekāda sakara ar viņa sēdēšanu rezervē. Rudņevs nedēļas nogalē bija slims, un komanda pirmdien, 11. septembrī paziņoja, ka ceturtdien viņš nevarēs spēlēt.
https://geissblog.koeln/2017/09/ris...

     [+] [-]

, 2017-09-14 11:32, pirms 7 gadiem
Kāds zin kādu lielāku info vispār par viņu - grib viņš vispār spēlēt vai tikai atsēdēt?!
*sāk liktieks ka vēl viens Biedriņa variants (visu vieņu viņam par ko izdarīja pirms lielā līguma) bet ..kad saņēma līgumu tikai ATSĒDĒJA to un dzīna luni, tā man liekas ka te ir līdzīgi

     [+] [-]

, 2017-09-14 11:50, pirms 7 gadiem
Tad kam viņš ir kopija? Levandovskim vai Andžam?

     [+] [-]

, 2017-09-14 14:30, pirms 7 gadiem
bobiits rakstīja: Kāds zin kādu lielāku info vispār par viņu - grib viņš vispār spēlēt vai tikai atsēdēt?!
*sāk liktieks ka vēl viens Biedriņa variants (visu vieņu viņam par ko izdarīja pirms lielā līguma) bet ..kad saņēma līgumu tikai ATSĒDĒJA to un dzīna luni, tā man liekas ka te ir līdzīgi
Nav Rudņevs slaists. Viņam piemīt centība - ja paanalizē, tad viņa noskrējiens spēles laikā ir liels. Nav īpaši laba bumbas tehnika. Katrā ziņā Ķelne nekļūdījās, paņemot viņu pēc Hamburgas perioda, par to naudu, cik tā bija. Tagad, kad Modeste ir pārdots uz Ķīnu, Rudņevam ir izredzes kļūt par nr.1 uzbrukumā. Domāju, ar to arī saistīta viņa nevēlēšanās pagaidām spēlēt izlasē. Tuvākās nedēļas parādīs, kādas ir viņa izredzes klubā. Tur gan paredzu, ka pēc vēl pāris zāģiem bundeslīgā Stogers tiks atlaists un jauns treneris nāks kā jauna slota.

     [+] [-]

, 2017-09-14 15:09, pirms 7 gadiem
Kam ir SAT, spēles tiešraide vācu Sport1, nekodēts no Astras 19. Rudņevam maz cerību tikt laukumā, bet kas zina.

     [+] [-]

, 2017-09-14 15:35, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Kam ir SAT, spēles tiešraide vācu Sport1, nekodēts no Astras 19. Rudņevam maz cerību tikt laukumā, bet kas zina.
Nu nav viņš pieteikumā. Patiešām, maz cerību tikt laukumā.

     [+] [-]

, 2017-09-14 22:25, pirms 7 gadiem
Friči ieņēmuši Londonu. Spēle kavējas. WWII?