Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" treneris nespēj izskaidrot komandas izgāšanos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Daugavas" treneris nespēj izskaidrot komandas izgāšanos
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc Rīgas "Daugavas" sagraušanas ar 5:0 pauda gandarījumu gan par parādīto spēli, gan rezultātu, kas sasniegts bez savainojumu gūšanas. Pertija arī pieskārās kalendāra jautājumam, neslēpjot sašutumu par to, ka vasarā tik maz spēļu. Tikmēr "Daugavas" trenera asistentam Tomam Ražanauskam nav saprotams, kāpēc spēle beidzās ar tik nepieklājību rezultātu.

Mēneša labākais treneris Tamazs Pertija, protams, bija apmierināts gan ar rezultātu, gan arī pašu spēli: "Tā patika, bija ātrs futbols ar skaistiem vārtu guvumiem. Īpašs prieks bija tāpēc, ka pirms trim dienām atstājām ļoti daudz spēka Eirokausu mačā. Tad neizmantojām daudz momentu. Futbola Dievs to pamanīja un dāvāja mums šodien tik daudz vārtu. Prieks arī par to, ka neviens futbolists neguva savainojumu. Mums ir laba komanda, bet tas nenozīmē, ka ir jāapstājas. Priecē komandā valdošā atmosfēra."

Pēcspēles preses konferencē notika pieskaršanās jautājumam par Latvijas čempionāta tradicionālajām kalendāra problēmām, kas ir vasaras posmā [maz spēļu, kamēr rudenī saspringtāks kalendārs]. Pertija pamatīgi uzvilkās: "Man spēlēt katras četras dienas šķiet pieņemami. Tas ir labāk nekā reizi divās nedēļās. Visi taču zina, kāds pie mums ir klimats. Siltie mēneši maksimāli jāizmanto, nevis jūnijā un jūlijā nospēlēt pa vienam mačam, bet oktobrī 6-7. Par to jādomā federācijai.

Es no neviena nebaidos, arī federācijas. Zinu, ka pasaulē ir noteikta kalendāra sistēma, nevis kā pie mums, kad notiek pielāgošanās kaut kam. Cilvēki Latvijā uzskata, ka ir futbola karaļi un var visu izlemt. Viņi stipri maldās. Pievērsiet uzmanību, kā notiek čempionāts, kā notiek gatavošanās tam. Futbolisti un treneri ir pārvērsti par bomžiem! Cilvēkiem nav, ko ēst. Vai tas kādam interesē? Indriksonam jāuzceļ piemineklis! Arī Zaharjinam un Bespalovam – cilvēkiem, kuri velk futbolu. Viņiem jāpalīdz. Ja visi nenodarbosies ar futbolu, nekas nenotiks."

Vjačeslava Isajeva nomainīšanu jau 36. minūtē Pertija skaidroja nevis ar to, ka viņam bija viens brīdinājums un daudzo pārkāpumu rezultātā draudēja noraidījums: "Viņš pilnībā izkrita no spēles. Isajevam bija dots uzdevums nepieļaut to, lai Savens tiktu pie bumbas. Isajevam bija jānodarbojas ar Savena personīgo segšanu, pieskatot visas zonas, kur viņš dodas. Cik Savenam gadu? 35? [patiesībā ir 30], bet Isajevam tikai 20. Skaidrs, ka nomainīju, lai saprot, ka nospēlējis slikti. Tā viņš augs.

Vai Iraklijs Klimiašvili tika galā ar pienākumiem? Viņš pagaidām nespēlē tā, kā es vēlētos. Šodien jau bija daudz labāk, saprot kombinācijas. Treniņos viņš izskatās labi, bet oficiāli šī bija tika pirmā spēle Latvijas čempionātā. Savā līmenī viņš varētu būt pēc 3-4 spēlēm."

"Daugavas" galvenais treneris Virgīnijs Ļubšis uz pēcspēles preses konferenci nezināmu iemeslu dēļ neieradās. Viņa vietā ar preses pārstāvjiem tikās asistents Toms Ražanausks: "Spēle bija izšķirta jau 1. puslaikā, kad ielaidām ātrus vārtus. 2. puslaikā vairs nebija jēgas spēlēt. "Skonto" bija labāka un mūs pilnībā apspēlēja."

To, kāpēc viesu komanda nebija gatava mačam pret sāncensi, kas vairāk noguris, Ražanausks nespēja izskaidrot: "Nogurumam nav izšķirošas nozīmes. Ja komanda ir labā formā, tā mierīgi var spēlēt ik pēc trim dienām. Daudzviet pasaulē tā ir normāla parādība. "Skonto" nodemonstrēja, ka viņiem nogurums nav mīnuss. Kas attiecas uz mūsu komandu, grūti kaut ko atbildēt. Jāizanalizē spēle. Pirms mača visi it kā bija gatavi. Nebija mūsu diena."

Vaicāts, vai kādu spēlētāju var izcelt pozitīvā nozīmē, Ražanausks atzina, ka pēc tādām sagrāvēm kādu konkrētu futbolistu nav nozīmes izcelt: "Kā kāds var nospēlēt labi, ja tu zaudē ar 0:5? Visi nospēlēja vienādi. Slikti!"

Pirmo vārtu zaudējumā kļūdījās "Daugavas" vārtsargs Artūrs Vaičulis. Virslīgas trešajā spēcīgākajā klubā pirmā vārtsarga jautājums šobrīd nav aktuāls, atklāja Ražanausks: "Visiem uzticamies, katram var gadīties slikta diena."

     [+] [-]

, 2013-07-14 20:38, pirms 11 gadiem
Pērn arī pēc lieliem zāģiem Popkova vietā ar žurnālistiem runāja Proskurņins.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-14 20:50, pirms 11 gadiem
TOTO-TOTO-TOTO KYTUNIJA

  -1 [+] [-]

, 2013-07-14 22:11, pirms 11 gadiem
Jautājums tikai, cik ilgi Skonto saglabās pašreizējo sportisko formu? Ar šādu spēli viņiem ir izredzes atkal kļūt par vientuļu virsotni Latvijas futbolā, bet cik tā būs noturīga? Pagājšgad bija bauda skatīties Jūrmalas Spartaku, kamēr vēl bija visi kolumbieši, tagad ir bauda skatīties Skonto, un negribētos, ka drīz atkal būtu jāsaka "bija, kamēr"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 08:38, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: interesanti Pertija met akmeņus pa LFF un ceļ pieminekļus Guņam........
Kas tad futbolistus par bomžiem izveido Latvijā?! Valdība, pašvaldība, mēs?
Drīzāk nr. 1 valsts futbola vadība
Akmeņi tiek mesti LFF Sporta direktora (viņa virzienā ķieģeli mest vajadzētu) un Klubu sacensību komitejas virzienā.