Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Misisipi štata futbolisti kļūst par NCAA ranga līderiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Misisipi štata futbolisti kļūst par NCAA ranga līderiem
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā Misisipi štata "Bulldogs" pieveica Oburnas "Tigers", Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) ranga veidotāji viņus ir atzinuši par labāko komandu visā turnīrā, nobīdot Floridas štata "Seminoles" uz otro pozīciju.

Misisipi štata "Bulldogs" iepriekšējā sestdienā pieveica Oburnas "Tigers" ar 38:23 un kļuva par jauno NCAA futbola pirmās divīzijas TOP 25 ranga līderi, nomainot Floridas štata universitātes "Seminoles" komandu, kura līderu godā bija turējusies kopš pagājušās sezonas 15. nedēļas, t.i., 1. decembra. Jāpiebilst, ka "Bulldogs" komandai bija nepieciešamas vien piecas nedēļas, lai no ārpus ranga esošas vienības kļūtu par valsts labāko koledžu futbola komandu, kas ir visu laiku ātrākais kāpums ranga vēsturē.

Aiz Floridas štata universitātes komandas, trešajā vietā, ierindojās cita komanda no Misisipi – Misisipi "Rebels", jeb kā to pazīst labāk Ole Miss, kura saņēma trīs pirmās vietas balsis. Ceturtajā vietā ir ierindota Beilora, bet piecinieku noslēdz Notrdama.

Labākā komanda, kurai ir zaudējums, ir Oburna, kas ieņem sesto vietu. Tāpat desmitniekā ir iekļuvušas Alabama, Mičiganas št. univ., Oregona un Džordžija. Savukārt, bez jau pieminētā pirmā piecinieka, topā ir vēl viena komanda, kura šosezon nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu, tā ir Maršalas koledža, kura ar sešām uzvarām ieņem 25. pozīciju.

Šajā nedēļā no TOP 25 ranga ir izkritušas UCLA un Džordžijas tehniskā universitāte, kuras pirms nedēļas bija, attiecīgi, 18. un 22. vietā.
Kopumā balsis saņēma 43 NCAA pirmās divīzijas komandas. Vienīgā FCS komanda, kas ir saņēmusi punktus ir Ziemeļdakotas štata "Bisons", kuriem ir trīs punkti.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports