Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Brīžiem pieņēmām ne tos pareizākos lēmumus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Brīžiem pieņēmām ne tos pareizākos lēmumus"
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs Sporta Avīze/F64

Lai gan FK "Ventspils"spēlētāji Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā pārliecinoši 4:1 pievieca Ilūkstes NSS, ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks, pēc mača atzīmējot, ka uzvara bijusi pelnīta, arī norādīja uz nepilnībām komandas sniegumā.

"Pats galvenais šajā mačā bija izcīnīt uzvaru. Bija zināmas bažas par to, vai pēc Eiropas līgas mačiem spēsim pārslēgties uz Latvijas čempionātu. Par to runājām, brīdinājām spēlētājus, bet ielaistie vārti pierādīja, ka tas bija nepieciešams. Tā bija rupja kļūda, kādas nevaram atļauties, tāpēc būs nopietni par to jāpadomā. Arī kopumā par spēles kvalitāti ir jautājumi. Protams, nav viegli visu laiku spēlēt uzbrukumā, meklēt iespējas kombinācijām, tāpēc mēs šoreiz pieņēmām daudz ne pārāk pareizu lēmumus. Pat gandrīz viss, ko izveidojām soda laukumā, beidzās ar neprecīzu sitienu. Tā ir lieta, pie kuras nopietni jāpiestrādā. Protams, uzvara sanāca pelnīta, tāpēc paldies puišiem, ka tomēr prata pārslēgties un izcīnīt šo svarīgo panākumu," pēc mača skaidroja Jurģis Pučinsks.

Ģimenes apstākļu dēļ Ventspilī nebija ieradies Ilūkstes komandas galvenais treneris Vladimirs Pačko, tāpēc par maču pārdomās dalījās viņa palīgs Alens Vinokurovs: "Skaista pilsēta, labs laukums un labi laika apstākļi futbolam, bet, ja runājam par spēli, tad pirmajā puslaikā vēl bija diezgan labs futbols, bet otrajā fiziski vairs nespējām tikt līdzi ventspilniekiem. Viņiem bija nospiedošs pārsvars, kas arī atainojās rezultātā. Varu tikai apsveikt sāncenšus ar uzvaru. Jā, uz rezervistu soliņa bija spēlētāji, kurus varbūt varēja sūtīt laukumā, taču viņi dažādu iemeslu dēļ pēdējā laikā nav piedalījušies regulārā treniņdarbā, tāpēc šoreiz nebija gatavi spēlēt. Arī viņiem pašiem nebūtu bijis nekāda labuma no iemešanas šādā spēlē."

Ventspilnieki mačā ar vieniem no pastarīšiem laukumā sūtīja savu spēcīgāko sastāvu, ko Pučinsks skaidro ar nevēlēšanos riskēt: "Mēs runājam un domājam par visaugstākajiem uzdevumiem, tāpēc nevar būt runa par kaut kādiem eksperimentiem. Bija redzams, ka tā nebija kļūda, jo problēmu tāpat netrūka. Negribētu teikt, ka liela problēma uzbrukumu veidošanā bija lielais piespēļu skaits atpakaļ. Var jau būt, ka vairāk bija jāspēlē ar ar augstām piespēlēm, jo pretī bija aizsardzība ar daudz spēlētājiem. Katrai piespēlei ir jābūt kā kaut kādu darbību sagatavošanas darbiem. Mēs meklējām iespēju uzlauzt aizsardzību, tāpēc izdarīt daudz piespēļu atpakaļ ir normāli. Cita lieta, ka pietrūka piespēļu, kas rada asus momentus, arī darbošanās bez bumbas ne vienmēr bija ar pietiekošu asumu. Tās tiešām ir lietas, pie kurām jāpiestrādā."

  +5 [+] [-]

, 2013-08-13 22:53, pirms 11 gadiem
Nezinu kāpēc,bet maz tiek izmantots lietuviešu malējais aizsargs R.Freidgeimas.Protams Timofejevs savējais,tomēr lietuviešu aizsargs redzētajās spēlēs izskatās daudz agresīvāks uzbrukuma veidošanā.Šodien tikai spēles beigās Jurģis deva viņam iespēju.Tikai otrā spēle virslīgā.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-14 00:03, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu kāpēc,bet maz tiek izmantots lietuviešu malējais aizsargs R.Freidgeimas.Protams Timofejevs savējais,tomēr lietuviešu aizsargs redzētajās spēlēs izskatās daudz agresīvāks uzbrukuma veidošanā.Šodien tikai spēles beigās Jurģis deva viņam iespēju.Tikai otrā spēle virslīgā.
Paldies tev par lietiskiem komentariem.Lasu tikai tos komentarus,kurie atbilst uzrakstitai temai un par lietas butibu.Diemzel pedeja laika paradijas daudz komentaru,kuri nav saistiti ne ar rakstu,ne ar futbolu,hokeju,basketbolu un vispar ar sportu.Apmelosana,pazemosana,meklesana skabargas citas acis,naids pret klubiem,speletajiem,lidzjutejiem daudziem ir kluvis par saldo edienu.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-14 16:26, pirms 11 gadiem
FK Ventspils 4 - 1 Ilukste NSS
Turkovs 20’ Yanchuk 43’ (pen.) Dubra 60’ Kozlovs 88’ (pen.)
Jaliashvili 4’

Yanchuk!