Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eiropas kausā nākamsezon atvēl vietas Čempionu līgas finālistēm

Andrejs Siliņš

ULEB Eiropas kausā nākamsezon atvēl vietas Čempionu līgas finālistēm
Foto: imago / Scanpix

ULEB Eiropas kausa valdes sēdē piektdien Stambulā pirms finālsērijas otrās spēles starp "Darussafaka" un "Lokomotiv Kuban" tika pieņemti dažādi lēmumi saistībā ar nākamo sezonu, tostarp dalībnieku kvalificēšanās standarti.

Interesantākās izmaiņas ir vietu atvēlēšana turnīrā divām šīs sezonas FIBA Čempionu līgas finālistēm. Protams, pašu komandu ziņā paliks tas, vai pieņemt šādu piedāvājumu. Čempionu līgas "Final Four" turnīrs norisināsies no 4. līdz 6. maijam Atēnās un tajā piedalīsies Ludvigsburgas "MHP Riesen", "Monaco", "Murcia" un mājiniece Atēnu AEK. Līdz ar to divām no šīm komandām, kas izcīnīs uzvaras pusfinālos 4. maija vakarā, tiks piedāvāta vieta nākamās sezonas Eiropas kausā.

Pārējās dalībnieces tiks noskaidrotas pēc nacionālo čempionātu iznākumu fiksēšanas jūnijā - tiks aicinātas labākās komandas, kas nav kvalificējušās Eirolīgai. Joprojām pa trim komandām tiks uzaicinātas no Spānijas, Krievijas un Adrijas līgas, bet pa divām no Francijas, Vācijas, Itālijas un Turcijas.

Viena komanda tiks uzaicināta no Grieķijas, Lietuvas un Polijas, taču Izraēlai vairs vieta nav atvēlēta. Tas gan neliedz kādam Izraēlas klubam saņemt "wild card" dalībai turnīrā - tādas būs divas (pagājušogad bija trīs). Aizvadītajā sezonā Lietuvu pārstāvēja divi klubi - "Lietkabelis" saņēma uzaicinājumu, jo spēlēja Lietuvas finālā, bet "Lietuvos Rytas" tika pie "wild card".

Līdz ar to kopējais komandu skaits nākamajā sezonā nemainīsies (24 komandas), tāpat kā turnīra izspēles formāts. Pēc grupu turnīra sekos Last16 grupu turnīrs, kam savukārt sekos ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

ULEB Eiropas kausa dalībnieku sastāvs

TurnīrsKomandu skaitsTurnīrsKomandu skaits
Adrijas līga3Turcija2
Krievija3Čempionu līga2
Spānija3Grieķija1
Francija2Lietuva1
Vācija2Polija1
Itālija2Wild card2

Izmantotie resursi:
EuroCup Board meets in Istanbul ahead of 7DAYS...

     [+] [-]

, 2018-04-13 20:36, pirms 6 gadiem
Man patīk šī ideja.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 22:17, pirms 6 gadiem
I LIKE!

     [+] [-]

, 2018-04-13 22:45, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man patīk šī ideja.
Ideja laba + ja piekrīt, tad spēcīgākos klubus sev savāc un līdz ar to atsijā vājākus pretendentus, FIBA šis varētu ļoti nepatikt