Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts oponē Golubevam, "Metta/LU" futbolistam lauzts deguns

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts oponē Golubevam, "Metta/LU" futbolistam lauzts deguns
Andris Riherts

Piedāvājam pēcspēles preses konferenci, kurā piedalījās "Jelgavas" treneris Sergejs Golubevs un "Metta/Latvijas Universitāte" treneris Andris Riherts.

Interesanti, ka "Metta/LU" treneris Andris Riherts oponēja savam kolēģim Sergejam Golubevam vairākos jautājumos:
1) par spēles taktiku. Golubevs izskaidroja savu taktiku, Riherts uzsvēra, ka šādas kvalitātes laukumā "bīdīt shēmas" nav jēgas;
2) par neveselu futbolistu izmantošanu. Golubevs atklāja, ka pāris futbolisti spēlēja neveseli, Riherts norādīja, ka neriskē ar futbolistu veselību un līdz galam negatavus spēlētājus laukumā šādā līmenī nelaiž;
3) par dabīgā/mākslīgā laukuma izvēli. Golubevs atklāja, ka izvēlas spēlēt jebkādos laika apstākļos, taču uz dabīgā seguma; Riherts attrauca, ka neesot vērts mocīt spēlētājus un skatītājus un ka varējis vēl pāris nedēļas spēlēt mākslīgajos laukumos.

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" treneris: "Mums bija daudz laika, gandrīz divas nedēļas, un mēs ļoti nopietni strādājām un gatavojāmies mačam tieši pret "Mettu", uz priekšu skatīsimies pēc tam. Mums ļoti svarīgi bija šeit mājās paņemt punktus, pie tam dabīgajā laukumā, nevis kaut kādā mākslīgajā. Ļoti nopietni gatavojāmies, tāpēc, domāju, arī ir rezultāts. Un vēl - daudz par to neesmu stāstījis, bet mums ir ļoti grūti un daudz problēmu komandas iekšienē veselības aspektā. Jūs to nezināt, bet šodien Daņilovs spēlēja ar temperatūru, viņš nebija gatavs, vakar saslima. Mārcis Ošs vispār nav gatavs spēlēt, un ārsts man teica, ka viņš [Ošs] šodien nespēlēs. Taču minūtes 10 arī viņš nospēlēja. Principā uz maiņu varēju uzlaist tikai divus veselus spēlētājus - Paplavski un Trukšānu. Tāpēc mums bija ļoti grūti, daudz izmaiņu spēlētāju izvietojumā, konkrēti aizsardzībā. Aizsardzībā mums bija speciāls variants pret "Mettu". Ļoti apmierināts esmu gan ar spēli, gan pašatdevi. Visu nedēļu ar spēlētājiem runāju par to, ka šī ir pirmā spēle savu līdzjutēju priekšā. Malači čaļi. Šodien spēlējām nevis kaut kādu naudas prēmiju dēļ, bet gan tikai par līdzjutējiem un sevi. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu.

Andris Riherts, "Metta/LU" treneris: "Mēs cīnījāmies, atdevām spēkus, cik ir, bet diemžēl ne visi cilvēki. Ja mēs to darītu visi, kā vienots mehānisms, tad mēs noteikti būtu jelgavnieku vietā un šobrīd skatītos uz visu citādi. Ja skatās uz pretinieku komandu, viņiem nav neviena spēlētāja, kurš atbilstu U-21 vecumam. Mums sastāvā tādi izgāja pieci, vēl U-19 vecuma spēlētājs iznāca uz maiņu. Skaidrs, ka pieredze nav tāda.

Pretinieks var gatavoties, dažādas shēmas bīdīt, bet uz tāda laukuma... te nekas nesanāks. Nekas īpašs nesanāks. Tikai mērķtiecīgi strādāt, cenšoties pat netradicionālā veidā gūt vārtus - tikai tā var izcīnīt uzvaru. Jelgavnieki to panāca, viņi ir malači. Skaidrs, ka mēs visu laiku laižam iekšā, bet... kaut kad jau nelaidīsim. Cerams. Tad arī izcīnīsim uzvaru. Pagājušajā gadā mums bija jāsit četri vārti iekšā, lai uzvarētu, šogad mums ar vieniem nepietiek. Katrā spēlē vismaz vienus vārtus ielaižam. No pirmās pārbaudes spēles katrā spēlē esam ielaiduši vismaz vienu golu. Jau no pirmās pārbaudes spēles! Izņemot laikam vienu spēli [pret "Albertu" - aut.piez.], bet es tajā nemaz nebiju [smaida], jo biju ar izlasi [U-21]. Tā ka katrā spēlē esmu piedzīvojis vārtus. Jākoncentrējas līdz galam, jācieš. Mēs neprotam ciest."

Kāpēc nespēlēja Romans Rožkovskis un kāda situācija ir ar Edgaru Vardanjanu?
"Rožkovskis skrēja pa mežu, aizķērās aiz saknes un dabūja traumu [viegli smiekli]. Uz cik ilgu laiku? Var jau laist, bet šajā līmenī netaisos nevienu spēlētāju laist laukumā ar traumu – tas nav vajadzīgs. Vardanjanam deguns ir sasists, bet laikam nav lauzts. Pirmkārt, visa forma ir asinīs. Neesam tik bagāti, lai mums būtu vēl otrā forma un visu ātri sagatavotu. Iespējams, ja ilgāk paņemtos, kādas minūtes desmit, Edgaru varētu dabūt atpakaļ laukumā. Situācija jau kurioza – man liekas, ka viņi (Priedēns un Vardanjans) savā starpā saskrējās. Redzat, paši sevi izsitam ārā no līdzsvara."

Abiem treneriem - vai labāk bija iepauzēt ar pāriešanu uz dabīgajiem laukumiem, ja tie nav tai labākajā stāvoklī?
Golubevs: "Personīgi mana politika vai filozofija ir tāda, ka futbolam jābūt tikai uz zaļā laukuma - vienalga, kādā kvalitātē tas ir. Nevis spēlēt zem kaut kāda jumta, bet ārā - jābūt vējam, ja ir sniegs, tad ir sniegs, tas ir futbols, nevis basketbols vai hokejs. Man ir patīkamāk, ja spēle notiek uz sliktas zāles, nevis uz labas kvalitātes mākslīgā laukuma.
Riherts: "Es esmu par to, lai cilvēki nemokās. Lai skatītāji nemokās, lai futbolisti nemokās. Domāju, ka futbolistiem jāspēlē tādos apstākļos, lai viņi var parādīt savu labāko meistarību. Šeit tu, protams, vari parādīt vienu no meistarības īpašībām kā cīņasspars, neatlaidība un tā tālāk, bet grūti kaut ko izaudzināt izlasei, ja mēs gribam skatīties perspektīvā. Tomēr jāspēlē labos apstākļos, kur tu vari parādīt futbolu un augt. Ja vēlies spēlēt augstākā līmenī, tur nebūs katru dienu tādi laukumi. Varbūt Krievijas čempionātā gadās līdzīgi kā Latvijā [smaida]. Domāju, varēja vēl pagaidīt divas nedēļas un spēlēt krietni labākos apstākļos."

Kļuvis zināms, ka "Metta/LU" centra pussargs Edgars Vardanjans vakar tomēr lauzis degunu. Pēc divām dienām būšot zināms, vai būs nepieciešama operācija, vēsta kluba "Twitter" konts @fsmetta.

  +5 [+] [-]

, 2013-05-12 16:03, pirms 11 gadiem
Vardanjana deguns tagad būs īpaši atbilstošs viņa uzvārdam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-12 16:36, pirms 11 gadiem
krischens rakstīja: K-kāds čīkstulis tas Rihters. Malači Jelgava, ka uzvarēja !
uzvārdu iemācies!

  +5 [+] [-]

, 2013-05-12 16:47, pirms 11 gadiem
Andri- kad būs atlūgums?? ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-12 17:40, pirms 11 gadiem
da labi, nevajag jau obligāti katram rezerves kreklu, ja kāds ir saplēsts, vai asiņains tad var jau uzvilkt bez nummura

  +1 [+] [-]

, 2013-05-12 17:44, pirms 11 gadiem
vai tad biezais, ostrovskis, pavlučenko, priedens, savinovi ir veseli? No malas izskatas ka invalidi.