Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tamisārs atkāpjas no "Jelgavas" prezidenta amata, vietā Peilāns

Andris Liepa
Andris Liepa

Tamisārs atkāpjas no "Jelgavas" prezidenta amata, vietā Peilāns
Ainārs Tamisārs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Kā šodien pavēstījusi Virslīgas kluba „Jelgava” mājas lapa fkjelgava.lv, no valdes priekšsēdētāja jeb kluba prezidenta amata atkāpies Ainārs Tamisārs. Viņa vietā amatā stājies Māris Peilāns.

Vakar biedrības "Futbola kluba Jelgava" valde, pirmkārt, par komandas galveno treneri apstiprinājusi Sergeju Golubevu (līdz šim oficiāli viņš bija tikai vietas izpildītājs) un, otrkārt, par FK "Jelgava" valdes priekšsēdētāju jeb futbola kluba prezidentu iecēla Māri Peilānu. Līdzšinējais prezidents Ainārs Tamisārs ieņēma šo amatu četrus gadus. Savā personīgajā blogā Tamisārs raksta:

Tieši pirms četriem gadiem, 2009.gada 11.jūnijā FK „Jelgava” valdes sēde iesākās ar Jelgavas domes pārstāvja Valda Ilmera paziņojumu par to, ka viņš dažādu iemeslu dēļ vairs nevēlas vadīt šo sporta organizāciju un ar balsu vairākumu par futbola kluba prezidentu iecēla mani. Nu pagājuši tieši 4 gadi un pa šo laiku FK „Jelgava” iekļuva Virslīgā (2009.gada novembrī), izcīnīja Latvijas Kausu (2010.gada maijā), uzspēlēja Eiropas līgā pret Norvēģijas „Moldi” gan Moldē, gan Slokā (2010.gada jūlijā), Zemgales olimpiskā centra atklāšanas svētkos pieveica Anglijas premjerlīgas klubu „Blackpool” (2010.gada septembrī), labi nospēlēja ar „Fleetwood FC” (0:0) un „Blackpool” (1:1) Ziemeļanglijas tūres laikā (2011.gada jūlijā). Šai laikā ir izveidota stabila jaunatnes sistēma, izdota „Jelgavas futbola vēsture”, kā arī kopā ar citiem Latvijas Virslīgas klubiem izveidota biedrība „Latvijas futbola virslīga” un notikuši daudzi citi emocijām bagāti notikumi gan uz futbola laukuma, gan ap to.

Ceturtā sezona Virslīgā „Jelgavai” iesākusies pavisam neveiksmīgi gan sportiskajā, gan finansiālajā jomā – tabulā pēc 1.apļa vien 8.vieta, bet budžeta ieņēmumu daļā Jelgavas pašvaldības atbildīgo personu „aizņemtības”, neieinteresētības, ietekmes uz valsts līmeņa politiskām norisēm līmeņa pazemināšanās un citu iemeslu dēļ, radies paliels robs, kura aizpildīšanā ar man pieejamajiem finansu līdzekļiem, kontaktiem un apolitisko dzīves uztveri ir daudz par maz. Ne „pelēkajā”, ne „melnajā” zonā doties (apgūt dažādas „spēles” un „spēlītes” u.c.) arī nav ne īpašas vēlmes, ne intereses, tāpēc, lai netraucētu futbola klubam „Jelgava” attīstīties un doties pretim jauniem izaicinājumiem un mērķiem, kuru sasniegšanai, iespējams, esmu kļuvis par „balastu”, Valdei iesniedzu demisijas rakstu.

Līdz pat vakardienas Valdes sēdei cerēju, ka izdosies atrast kādu risinājumu vai „izeju”, lai ambīcijas un mērķus saskaņotu ar iespējām, diemžēl tas neizdevās. Arī pārorientēt FK „Jelgava” no pašvaldības finansēta (lielākais vairums Jelgavas un daudzu citu Latvijas pilsētu komandu sporta klubi naudu saņem (vismaz līdz šim saņēma) gan no pilsētas budžeta, gan kā politiski angažētus ziedojumus no kāda labi pelnoša Latvijas lieluzņēmuma) kluba par tiešām privātu sporta klubu dažu mēnešu laikā nav reāli. Ne tikai Jelgavā futbola sabiedrībā joprojām vairākums ir pārnopietni sporta speciālisti, kas pat nepieļauj domu, ka futbols sen vairs nav tikai sporta veids, bet gan līdzeklis, kā ik pa laikam sapulcināt cilvēkus un sniegt viņiem pozitīvas (reizēm var sanākt arī cita veida) emocijas, kopības un piederības sajūtu, kā arī veicināt lokālpatriotismu. Paldies visiem, kas mani saprata un atbalstīja šai „futbola četrgadē” un joprojām tiekamies stadionos (no 16.jūnija fanu, ne vairs VIP sektorā)!

Novēlu veiksmi un panākumus darbā jaunajam FK „Jelgava” valdes priekšsēdētājam Mārim Peilānam. Sarauj, FK Jelgava!!!

Izmantotie resursi:
Futbola Klubs Jelgava
Aināra Tamisāra blogs jeb mājlapa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 13:30, pirms 11 gadiem
Paldies Tamisāram par darbu Jelgavā. Klubs uzziedēja. Cerams, ka Peilānam veiksies un viņš atradīs veidu, kā uzlabot finansiālo situāciju. Jelgavai šis gads sākās neveiksmīgi jau ar trenera Dreimaņā insultu, taču, ja kaut kas slikti sākas, tas nenozīmē, ka nevar labi beigties. Veiksmi.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-11 22:11, pirms 11 gadiem
Kuram ta patiktu būt par grimstoša kuģa kapteini. Lai veicas Peilānam.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-12 00:07, pirms 11 gadiem
Visu cieņu Tamisāram! Tiešām cepuri nost par to, ko panācis Jelgavas futbola dzīvē.

Un viņš bija nevis amatā kkādas mantkārības dēļ, bet tiešām aizrautīgs futbola fans. Atgādināja NBA Dalasas "Mavericks" īpašnieku Marku Kjūbanu, kurš arī lai gan baigi svarīgais vecis, vienmēr staigā un runā ar spēlētājiem un ir "vienā līmenī" ar citiem.

Lai veicas!