Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Reabilitēties mēģinās Nīderlande un Turcija, Kārdifā Beils pret Džeko

Agris Suveizda

Reabilitēties mēģinās Nīderlande un Turcija, Kārdifā Beils pret Džeko
Arjens Robens
Foto: AFP/Scanpix

Ar spēlēm A, B un H grupās turpināsies 2016. gada Eiropas čempionāta atlases cikls. Paralēli Latvijas un Islandes spēlei laukumā dosies arī pārējās A grupas komandas (Nīderlande pret Kazahstānu un Turcija pret Čehiju), savukārt H grupā Itālija uzņems Azerbaidžānu.

Nīderlande kvalifikācijas turnīru jaunā galvenā trenera Gūsa Hidinka vadībā sāka ar negaidītu neveiksmi Čehijā (1:2) un oktobrī tiksies ar Kazahstānu (mājās) un Islandi (viesos). Nīderlandes būtiskākie iztrūkumi sastāvā ir Derils Janmāts un Memfiss Depajs, toties no lazaretes atgriezies izlases līderis Arjens Robens. Nīderlande ar Kazahstānu tiksies pirmoreiz vēsturē, un Gregorijs van der Vīls, vaicāts, ko zina par pretiniekiem, presē jokojot atbildēja, ka zina tikai Boratu.

Iespēja atgūt godu savu līdzjutēju priekšā būs arī Turcijai, kas pēc smagas sakāves Islandē (0:3) uzņems Čehiju. Komandas galvenajam trenerim Fatiham Terimam pirms spēles galvas sāpju gan netrūkst – virkne savainojumu un arī vēlreiz uzvirmojušais skandāls ap Gekhanu Teri, kura izsaukšanas dēļ izlasē nav ieradies nedz Hākans Čalhanoglu, nedz Emers Topraks.

Terims gan aizstāvēja Teri: "Incidents [kurā Tere abiem spēlētājiem draudējis ar ieroci] notika pēc tam, kad nespējām kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram. Pēc tam daži spēlētāji devās uz naktsklubu. Emers man sacīja, ka noticis incidents, kas turpinājās spēlētāju istabā. Kad Emers man to pateica, Teri uz izlasi nesaucu veselu gadu. Tere vairākkārt atvainojās un bija pelnījis izsaukumu, ņemot vērā viņa sniegumu klubā. Atbalstīšu viņu tāpat kā atbalstu Hākanu un Emeru. Ja izslēgtu katru spēlētāju, kurš pieļauj kļūdu, mums vairs nebūtu neviena futbolista. Mediji rīkojušies ļoti bezatbildīgi – Teres pārliecība ir iznīcināta, un viņš [skandāla] rezultātā šovakar laikam nespēlēs."

B grupā Beļģija uzņems Andoru un Izraēla viesosies Kiprā, toties Kārdifā Velsai pretī stāsies Bosnija un Hercegovina, kas pirms mēneša mājās pamanījās zaudēt trīs punktus pret kipriešiem (1:2). Velsai ir lielas sastāva problēmas, jo savainojumu dēļ komandai nevarēs palīdzēt pat desmit spēlētāji, Āronu Remziju un Džo Alenu ieskaitot. Sastāvā gan ir Madrides "Real" zvaigzne Gerets Beils, kurš nepārliecinošajā uzvarā pār Andoru (2:1) guva abus komandas vārtus. Bosniešiem ierindā ir gan Edins Džeko, gan Miralems Pjaničs.

H grupā Itālija pēc neveiksmīgā Pasaules kausa finālturnīra sāka ar uzvaru Norvēģijā (2:0) un šovakar Palermo uzņems Azerbaidžānu, kas mājās zaudēja bulgāriem (1:2). Itālijas galvenais treneris Antonio Konte pirms mača paziņoja, ka pamatsastāvā dosies gan vārtsargs Džanluidži Bufons, gan vēl viens veterāns Andrea Pirlo, kurš pēc Pasaules kausa pat bija sacījis, ka izlasē, visticamāk, vairs nespēlēs. Grupas centrālā spēle gan notiks Sofijā, kur Bulgārija pret tiešo konkurenti Horvātiju mēģinās apliecināt ambīcijas cīņā par izkļūšanu no grupas.

GPilsētaSpēleLaiks
ARīgaLatvija – Islande21:45
AAmsterdamaNīderlande – Kazahstāna21:45
AStambulaTurcija – Čehija21:45
BBriseleBeļģija – Andora21:45
BNikosijaKipra – Izraēla21:45
BKārdifaVelsa – Bosnija un Hercegovina21:45
HSofijaBulgārija – Horvātija21:45
HPalermoItālija – Azerbaidžāna21:45
HTakaliMalta – Norvēģija21:45

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com
Fatih Terim backs Gokhan Tore - Soccer News -...
Pirlo to start against Azerbaijan | Football...

     [+] [-]

, 2014-10-10 14:31, pirms 10 gadiem
Gaidam sensācijas!!!

     [+] [-]

, 2014-10-10 16:58, pirms 10 gadiem
pins19 rakstīja: Gaidam sensācijas!!!
Tiešām gaidu Latvijas uzvaru. Tas būtu kaut kas no neiespējamās misijas.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-10 17:09, pirms 10 gadiem
Neiespējamā misija, pret Islandi un savā laukumā? Ko tad teiksim kad būs jāspēlē piem. pret NED?

     [+] [-]

, 2014-10-10 18:44, pirms 10 gadiem
lacis67 rakstīja: Neiespējamā misija, pret Islandi un savā laukumā? Ko tad teiksim kad būs jāspēlē piem. pret NED?
Tad labāk būs paklusēt, jo tur izredžu 0