Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Piļipčuks: ''Pierādījām, ka esam Eiropas līgas cienīgi''

Krišs Upenieks

Piļipčuks: ''Pierādījām, ka esam Eiropas līgas cienīgi''
Romāns Piļipčuks
Foto: LFF

''Esmu emociju pārpildīts pēc šādas spēles. Eiropas līgas vide ir tik liela, ka tā ir kā narkotikas. Man ir liels prieks, ka puiši vismaz vēl divās spēlēs šāda veida narkotikas varēs baudīt,'' gandarīts par Jūrmalas ''Spartaka'' sniegumu (0:0) UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtas atbildes spēlē pret Melnkalnes ''Budučnost'' bija komandas galvenais treneris Romāns Piļipčuks.

Ceturtdienas vakarā Jūrmalas ''Spartaks'' bija komanda, kas iesāka Latvijai tik ļoti izcilo futbola vakaru. Atbildes spēlē pret Podgoricas ''Budučnost'' no Melnkalnes ''Spartaks'' nospēlēja neizšķirti 0:0, ar ko pārliecinoši pietika, lai garantētu vietu nākamajā kārtā. Uzreiz pēc spēles portāls Sportacentrs.com aprunājās ar komandas galveno treneri Romānu Piļipčuku.

''Emocijas pēc šāda panākuma patiesi ir izcilas. Uzvarējām kvalitatīvu, spēcīgu komandu. Puiši malači, ka prata mani uzklausīt, nebija nekādas pretinieku nenovērtēšanas pēc pirmās cīņas. Sapratām, ka pirmā spēle bija sarežģīta. Pašlaik emocijas vienkārši pārpilda mani. Pirmkārt, esmu priecīgs par puišiem, jo Eiropas līgas vide ir tik milzīga, ka tā laikam ir kā narkotikas. Man ir liels prieks, ka puiši vismaz vēl divās spēlēs šāda veida narkotikas varēs baudīt.

Uzreiz zinājām, ka nekādā gadījumā nespēlēsim uz rezultāta noturēšanu, jo prakse pierāda, ka tas parasti beidzās bēdīgi. Pirmās 15 minūtes bija neliels uztraukums, bet ar to tikām galā, neļāvām pretiniekiem neko izveidot. Bija divas spontānas epizodes, bet uzskatu, ka visi spēlētāji šovakar nospēlēja ļoti spēcīgi. Vēlos pateikties līdzjutējiem, spēlētājiem, vadībai. Šovakar palīdzība bija jūtama,'' patiesi gandarīts par paveikto bija ''Spartaka'' galvenais treneris Piļipčuks.

Treneris piekrita, ka pieredzējušā Aleksandra Koliņko piesaistīšana komandai ir milzīgs ieguvums: ''Visvairāk esmu priecīgs par to, ka Aleksandrs ir parādījies kā vēl viens treneris laukumā. Vienam man ir grūti, bet viņš atrodas pozīcijā, kur viss ir redzams, māk pateikt priekšā spēlētājiem, kā konkrētā epizodē vajadzētu nospēlēt. Esmu priecīgs, ka mums ar viņu ir izveidojies šāds tandēms. Ceru, ka kopā strādāsim ilgi. Ziniet, pieredze nekur nepazūd. Viena epizode, otra...Plus ar viņa darbību vārtos ir parādījusies pārliecība spēlētājiem.''

''Ahmeds atbrauca pēc ilgāka laika, kad neko nebija darījis. Trīs nedēļas neko nebija darījis. Respektīvi, skaidrs, ka jāsaprot - principā viņš bija atvaļinājumā. Šovakar viņš bija rezervē. Nevaru teikt, ka man būtu kādas pretenzijas par Frančesko [Vivakvas] spēli. Zinājām, ka viņi spēlēs caur malām, bija uzdevums tās aizslēgt. Ahmeds mums ir kvalificēts spēlētājs. Gaidīsim, kad uzņems formu. [Ferdinanda] Takiji spēle šovakar man ne īpaši patika. Tas, ko no viņa šovakar prasīju, netika izpildīts. Nekas, dosim cilvēkam laiku, vajag pierast pie vides. Pēc tam jau analizēsim, vai ir veiksmīga piesaiste vai tomēr ne visai.''

Nākamajā kārtā pretiniekos būs serbu ''Vojvodina'', kas pārvarēja ungāru MTK barjeru. Pēc trenera domām Serbijas komanda būs nopietns pretinieks: ''Nezinu, kāpēc, bet pēc izlozes visi runāja, ka mums ir ļoti paveicies. ''Budučnost'' ir kvalificēta komanda. Uzskatu, ka Dienvidslāvijas futbola skola ir ļoti laba. Gados jauna komanda, bet ar vairākiem pieredzējušiem futbolistiem, tehniski labi sagatavota. Ir spēlētāji, kas uzspēlējuši Bundeslīgā. Labi darbojas ar bumbu, bet uzskatu, ka šovakar savu darbu padarījām lieliski, uz pieci ar plusu. Futbolisti padarīja lielisku darbu abās spēles. Ja kāds uzskatīja, ka ''Spartaks'' nav cienīgs Eiropas līgai, tad ar darbu pierādījām, ka tā nav. Skaidrs, ka serbu un ungāru barjera būs sarežģīta, taču tas nenozīmē, ka padosimies. Pacietīgi, mērķtiecīgi gatavosimies spēlei. 12. jūlijā ir spēle ar ''Skonto'', tas ir pirmais uzdevums.''

Par jaunu spēlētāju piesaisti vēl Romāns nevēlējās runāt. Ērika Puncula gadījumā treneris atzina, ka zināmu apstākļu dēļ uzbrucēju uz pirmo kārtu nav izdevies pieteikt, bet, visticamāk, jau nākamajā kārtā Punculu Jūrmalas kluba sastāvā redzēsim.

"Spartakam" 16.jūlijā spēle izbraukumā Serbijā, bet 23.jūlijā Latvijā, Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā.

Slēpts komentārs: karlosm

  -1 [+] [-]

, 2015-07-10 21:57, pirms 9 gadiem
Ko te vervelē,būtu labāk pateicis,ka ļoti paveicās ar izlozi! Pretinieku komanda nekāda,pat visas mūsējās virslīgas komandas ir galvastiesu parākas par to Budocnost!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-11 08:58, pirms 9 gadiem
Kas mums būtu jādzird,ja Spartaks būtu izkritis?Es noskatījos abus mačus,bet kaut kā neredzēju ,ka Spartaks būtu galvastiesas pārāks.Drīzāk otrādi daudzos spēles elementos.Spartaks bija labāks galvenajā elementā un tas ir rezultāta uz tablo.