Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Šo uzvaru nopelnījām ar pacietību"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Šo uzvaru nopelnījām ar pacietību"
Jurģis Pučinsks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Uzvara izcīnīta smagā cīņā, visos vārtus gūstot pēc standartsituācijām, kas priecē, jo mēs šīs iespējas un vārtu guvumus nopelnījām ar pacietību," pēc komandas uzvaras SMSCredit.lv virslīgas mačā ar FC "Jūrmala" atzina FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks. Tikmēr viņa kolēģis no Jūrmalas Mihails Koņevs slavēja arī savu komandu, bet asī izteicās par galvenā tiesneša darbu.

"Varu apsveikt komandu, klubu, visus līdzjutējus ar uzvaru šajā mačā, kurš nepavisam nebija vienkāršs. Iepriekšējā spēlē "Jūrmala" piedzīvoja smagu zaudējumu, bet līdz nākamajam mačam bija pietiekoši daudz laika gatavoties, tāpēc zināju, ka spēle nebūs vienkārša. Par to arī stāstīju komandai - būs daudz jācīnās, jābūt pacietīgiem un jāgaida savas iespējas. Pēc kausa spēles šodien nedaudz pietrūka emociju un degsmes, tomēr ar pacietību nopelnījām šo uzvaru. Grūtāks brīdis bija otrā puslaika sākumā, jo sāncenšiem bija jāatspēlējas, un mēs arī gaidījām lielāku aktivitāti. Pēc tam jau pārņēmām bumbas kontroli un momenti jau veidojās mums. Paldies visiem, ka komanda bija gatava tik nopietnam mača," Jurģis Pučinsks vispirms uzslavēja komandas pacietību.

"Nedomāju, ka rezultāts atbilst spēles gaitai. Ventspilniekiem faktiski nebija momentu, tomēr viņi uzvarēja 3:0, visus vārtus gūstot no standartsituācijām. Nebijām tajā patīkamākajā situācijā, jo pirms spēles palikām bez trim pamatsastāva aizsargiem. Nācās veikt pārkārtojumus un censties nospēlēt pacietīgi aizsardzībā. Domāju, tas arī izdevās, un aizsardzības organizēšanas ziņā šī vispār bija viena no labākajām spēlēm. Šodien tiešām bija jūtams, ka laukumā bija komanda. Citos mačos līdz šim tā bija trūcis, tā kā var teikt, ka paveiktais darbs nav bijis veltīgs. Tiesa, pirms spēles pievērsām uzmanību ventspilnieku standartsituāciju izpildīšanai, taču līdz galam nenostrādājām tieši šajās situācijās, piemēram, ielaižot pirmos vārtus. Otro puslaiku sākām ļoti labi, kas zina, ja būtu tā izdevies spēlēt vēl kādu laiku, varbūt vēl būtu arī momenti. Bija problēmas ar uzbrukumu, un šajā ziņā neesmu apmierināts ar Takedas sniegumu. Izlēmām viņu turēt smailē, cerot uz spēlētāja ātrumu, bet Malašenoku vairāk atvilkt uz vidu, kas nav viņa pozīcija, taču Takeda neveiksmīgi "atvērās" piespēlēm. Varbūt mača beigās arī pietrūka spēku, jo neesam pieraduši tādos ātrumos spēlēt visu maču. Tomēr daudz lietas komandas spēlē man patika, tāpēc varu tikai atkārtot, ka rezultāts īsti neatbilst spēlei," maču komentēja "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs.

Jūrmalnieku galvenais treneris bija ļoti neapmierināts ar tiesāšanu, norādot, ka galvenais tiesnesis Jevgeņijs Vasjukovs vairāk klausījies, kas tiek teikts no ventspilnieku rezervistu soliņa, nevis tiesājis pats. "Vai nu jābūt tiesnesim, vai izsūtamajam zēnam. Katrs kliedziens no sāncenšu soliņa tika uzņemts kā... Otrie vārti vispār bija murgs. Tiesnesis saka, ka jāsit pēc svilpes, taču svilpes nav, ir piespēle, tiek gūti vārti, bet tiesnesis neko nesaka. Es speciāli pie puišiem pēc spēles noskaidroja, ka tā tiešām arī bija. Kas tā par tiesāšanu? Te svilpj, te nesvilpj. Es saprotu, ka tik un tā Ventspilij gan jau būtu zaudējuši, jo viņiem pēc līmeņa mūs ir jāapspēlē, taču komandai ir jāsaprot, kā ar sāncenšiem var cīnīties," Koņevs bija aizkaitināts.

Jau otro maču pēc kārtas ventspilnieku pamatsastāvā (pirms tam kausa pusfinālā, tagad virslīgā) laukumā devās lietuviešu aizsargs Roberts Freidgeims, un Pučinsks neslēpj, ka, izvēloties malējos aizsargus nākamajiem mačiem, būs, par ko padomāt: "Līdz nākamajam mačam ir daudz laika, lai varētu izdarīt izvēli, bet tas, ka ir konkurence, ir laba ziņa. Katrā mačā spēlēs labākais."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja