Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu un Valmieras neklātienes cīņa par astotnieku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsu un Valmieras neklātienes cīņa par astotnieku
Gints Siliņš vakar Stalbē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Vēl divas spēles šodien tiks izspēlētas Elvi vīriešu florbola līgā. Ļoti svarīgas šīs cīņas būs Cēsu "Lekringam" un "FBK Valmiera", kas turpina spēkoties par vietu labāko astotniekā.

"Ogres vilki" – "FBK Valmiera" pulksten 13:00 Ogrē
Pirms divām nedēļām ogrēnieši nopelnīja pirmo punktu šajā sezonā, vien papildlaikā piekāpjoties Kocēnu "Rubenei". Sezonas noslēgumā "vilkiem" palikušas divas spēles, kurās jātiekas ar abām lielākajām tīkotājām uz astoto vietu. Pirmie pie ogrēniešiem dodas Valmieras florbolisti. Skaidrs, ka gan Valmieras, gan Cēsu komandas savos plānos ir ierakstījušas trīs punktus tabulā pret čempionāta vājāko komandu. Ogrēniešiem joprojām līmenī ir Elvijs Jankovskis (27+11) un Markuss Januševskis (19+14), kuri ir kluba pārliecinoši rezultatīvākie florbolisti.

Skaidrs, ka valmierieši nevar atļauties šodien atstāt punktus Ogrē. Viņiem pašiem nepieciešama uzvara šodien un pēdējā regulārās sezonas spēlē pret "Lekringu". Turklāt jācer, ka cēsniekiem regulārās sezonas noslēgums izvērtīsies gana neveiksmīgs. Pērnās sezonas finālisti oficiāli šķīrušies no Arnija Kuratņika, kurš jau ilgāku laiku nebija kopā ar vienību. Mārtiņš Broks iekrājis 29 (20+9) punktus, esot komandas rezultatīvākais florbolists. Gatis Liepiņš (14+9) un Ričards Eglītis (11+12) iekrājuši pa 23 punktiem, esot Mārtiņa tuvākie sekotāji.

Abu komandu pirmajā spēlē sezonas vidū valmierieši jau pirmajās 20 minūtēs atzīmējās ar astoņiem vārtu guvumiem, visā spēlē tiekot pie graujošas 16:5 uzvaras. Toreiz ar trim vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Ints Vilks. Valmieriešiem gan der atcerēties, ka pērn Ogrē uzvara tika nodrošināta vien pēdējā trešdaļā (9:5), pēc pirmā perioda atrodoties iedzinējos, bet pēc 40 minūtēm esot priekšā tikai ar vieniem vārtiem.

"Lekrings" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 15:00 Cēsīs
Cēsu komanda pirms pāris dienām varēja spert ļoti plašu soli pretim ceturtdaļfinālam, taču pietrūka nepilna minūte, lai tiktu pie trim punktiem mājas mačā Lielvārdes vienību, kurai vēlāk zaudēja papildlaikā un trīs punktu vietā nopelnīja vietu. Šodien mačs pret Liepājas komandu, kurai otrā spēle divās dienās, turklāt vakar piedzīvots diezgan bezcerīgs zaudējums Stalbē, kas sācis šķobīt arī šīs komandas pozīcijas turnīra tabulā. Cēsnieki 16 spēlēs iekrājuši 26 punktus, kas ir astotās vietas vērtē, tikmēr liepājnieki ar 30 punktiem ieņem sesto vietu. Jāpiezīmē gan, ka liepājniekiem ir par vienu nospēlētu spēli vairāk, līdz ar to, Cēsu komandas uzvaras gadījumā, vidzemniekiem ir reālas iespējas apsteigt konkurentus turnīra tabulā sezonas izskaņā.

Cēsu komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 29 (18+11) punktiem ir Emīls Dzalbs, kuram seko Pēteris Trekše (11+12) un jaunais Kevins Šmits (9+9). Liepājnieku līderis Mihails Kostusevs (19+28) vakar pievienoja savam punktu krājumam vienus vārtus un vienu piespēli. Viņam ar 40 (20+20) punktiem seko Edgars Freimanis, bet Ričardam Dēvitam (22+14) izdevies izvirzīties pirmajā vietā komandā gūto vārtu ziņā.

Liepājā abas komandas nūjas krustoja sezonas pirmajā sezonas pusē. Toreiz pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (2:2), otrajā spēles periodā liepājnieki guva vienus vārtus, bet trešajā trešdaļā ar trim ātriem vārtu guvumiem satrieca konkurentus, tiekot pie gana komfortablas 8:3 uzvaras.