Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bendžamins bez darba nepaliek un pievienojas favorītiem "Chiefs"

Juris Miņins
Juris Miņins

Bendžamins bez darba nepaliek un pievienojas favorītiem "Chiefs"
Kelvins Bendžamins (ar bumbu)
Foto: USA Today/Scanpix

Nesen no Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Bufalo "Bills" atlaistais malējais uzbrucējs Kelvins Bendžamins ilgi bez darba nav sēdējis, jo jau vakardien noslēdza līgumu ar Kanzassitijas "Chiefs".

Iepriekš jau ziņojām, ka neskatoties uz to, ka Bufalo komanda pagājušajā sezonā veica maiņu, lai tiktu pie Kelvina Bendžamina, viņa sniegums 18 aizvadītajos mačos bija diezgan viduvējs, lai neteiktu, ka vājš, ņemot vērā to, ka uzbrucējs savulaik bija izvēlēts drafta pirmajā kārtā, tāpēc, sezonai tuvojoties beigām, kad "Bills" sāka izvērtēt spēlētāju sniegumu, Bendžamins bija "pirmais uz izbalsošanu".

Ilgi gan bez darba futbolists nepalika, jo tiklīdz viņš izgāja atteikuma drafta procedūru, kurā, protams, neviens viņu nevēlējās pieņemt savās rindās, jo tad būtu jāuzņemas arī visas līgumsaistības, Bendžamins devās uz Kanzassitiju, kur atrādījās komandas skautiem un drīz vien parakstīja līgumu līdz sezonas beigām.

Jāpiebilst, ka, ja Bufalo "Bills" šosezon spēlēja diezgan viduvēji un par izslēgšanas mačiem nevarēja sapņot, tad Kanzassitijas "Chiefs" ir vieni no šīssezonas favorītiem uz "Super Bowl", jo sezonas 12 mačos ir tikuši pie desmit uzvarām. Divas neveiksmes ir piedzīvotas pret divu iepriekšējo sezonu finālistiem Jaunanglijas "Patriots" un šīs sezonas absolūti labāko komandu, Losandželosas "Rams".

Kā arī...

- Ziemeļamerikā amerikāņu futbols jau sen ir viens no vadošajiem sporta veidiem, taču pēdējos gados ir iestājies pamatīgs profesionālo līgu "bums", jo līdz ar AAFL un XFL par plāniem veidot jaunu čempionātu paziņojis bijušais NFL spēlētājs Rikijs Viljamss. Viņš, kopā ar daudziem citiem NFL veterāniem plāno izveidot "Brīvības futbola līgu" ("Freedom Football League" – aut.), jeb FFL, kurā spēli veidotu atbilstoši mūsdienu sporta tendencēm un reālijām.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports