Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

XFL prezentē komandu nosaukumus un logotipus

Juris Miņins
Juris Miņins

XFL prezentē komandu nosaukumus un logotipus
Vinss Makmēns
Foto: AFP/Scanpix

Jaunveidotā amerikāņu futbola līga XFL šodien ir prezentējusi savu astoņu komandu nosaukumus un iepazīstinājusi medijus ar to logotipiem. Paredzams, ka līga savus pirmos mačus azivadīs 2020. gada pavasarī.

Iepriekš jau ziņojām, ka sporta funkcionārs Vinss Makmēns, kurš labāk ir zināms kā restlinga šovu producents (darbojies WWE organizācijā), 2020. gadā plāno atklāt jaunu profesionālā amerikāņu futbola turnīru, kas sauksies XFL. Iepriekš, 2001. gadā, viņš jau bija mēģinājis veidot biznesu futbola lauciņā, dibinot līgu ar identisku nosaukumu, taču tolaik viņš vairāk koncentrējās uz šova elementiem, līdzīgi kā restlingā, un, lai arī līga palika daudzu futbola līdzjutēju atmiņā, ilgāk par vienu sezonu tā neizdzīvoja.

Jau pirms trim gadiem Makmēns atklāja, ka plāno izmēģināt savu laimi futbola biznesā vēlreiz, atdzīvinot XFL. Interesanti, ka uz šo ziņu fona, aktivizējās daudzi citi biznesmeņi un bijušie futbolisti, piedāvājot savas idejas un sākot veidot savus projektus, Amerikāņu futbola aliansei (AAF), kas bija nopietnāki XFL konkurenti, paziņojot, ka viņi sāks savu darbību vienu sezonu ātrāk. Lai arī sākumā viss izskatījās gana labi un arī līdzjutēju atsauksmes par līgu drīzāk bija pozitīvas, finansiālo problēmu dēļ AAF nespēja aizvadīt pat savu pirmo sezonu un čempionāta izspēles vidū bankrotēja.

Tikmēr Vinss Makmēns, kurš nesola spēlētājiem lielas algas, bet vairāk koncentrējas uz to, lai padarītu amerikāņu futbolu skatāmāku tieši no noteikumu izmaiņu aspekta, turpina savu darbošanos un, ja pirms kāda laika tika nosauktas astoņas komandas, kas startēs pirmajā sezonā, tad šodien tām ir doti gan vārdi, gan vizuālā identitāte.

Pirmajā sezonā XFL sastāvu veidos: Dalasas "Renegades", Hjūstonas "Roughnecks", Losandželosas "Wildcats", Ņujorkas "Guardians", Sentluisas "BattleHawks", Sietlas "Dragons", Tampabejas "Vipers" un Vašingtonas "Defenders".

XFL komandu logo

Avots: twitter.com/xfl2020

Jāpiebilst, ka XFL vadība, kā izskatās, līgas izveidei pieiet ar visu nopietnību un ir ņēmusi vērā gan savas 2001. gada kļūdas, gan savu konkurentu neveiksmes. Pašlaik XFL ir vienojušies par arēnām, kurās tiks izspēlēti mači un tie būs stadioni, kuros jau spēlē NFL, MLB vai MLS klubi. Tāpat ir izsūtīti vairāki simti vēstuļu spēlētājiem, kas ir ielūgti uz līgas pirmo draftu. Pirms nedēļas arī bija paziņots, ka par pirmo spēlētāju, kurš ir noslēdzis līgumu ar XFL ir kļuvis NFL veterāns, saspēles vadītājs Landrijs Džonss.

XFL spēlētāju drafts norisināsies šī gada oktobrī, bet pirms tam līgai ir jāapstiprina galīgie spēles noteikumi pēc kuriem tad tiks aizvadīti mači.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/