Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Startējis atjaunotais XFL čempionāts

Juris Miņins
Juris Miņins

Startējis atjaunotais XFL čempionāts
Pīdžejs Vokers
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Amerikas Savienoto Valstu futbola arēnās tika dots starts XFL čempionātam, kas ir jauna amerikāņu futbola līga, kura nākotnē varētu pildīt Nacionālās futbola līgas (NFL) fārmlīgas funkcijas.

Lai arī amerikāņu futbols ir populārākais sporta veids ASV, profesionālais futbols Ziemeļamerikā nav nemaz tik plaši izplatīts, jo bez NFL par nopietna līmeņa līgām var saukt vien Kanādas futbola līgu (CFL) un tas nozīmē, ka amerikāņu futbolā tikpat kā izpaliek tāda parādība kā zemākās līgas, kurās futbolisti varētu spēlēt un krāt pieredzi, lai vēlāk atkal mēģinātu iekļūt NFL vai CFL komandās.

Nevar gan teikt, ka šī brīvā fārmlīgas vai zemākās līgas niša nebūtu interesējusi uzņēmējus, jo pēdējo 20 gadu laikā ir bijuši vairāki mēģinājumi to aizpildīt, taču tie visi ir cietuši neveiksmi, ieskaitot AAF izgāšanos pirms gada (turnīrs tika veidots lielā steigā un beigu beigās līga nespēja noslēgt savu pirmo sezonu), kā arī pirmais XFL projekts, ko 2001. gadā Vinss Makmēns, restlinga organizācijas WWE vadītājs, bija izveidojis kā jauntru un aizraujošu amerikāņu futbola versiju.

Diemžēl, bet šova šajā turnīrā bija vairāk nekā paša futbola un otro sezonu pirmā sasaukuma XFL čempionāts neredzēja, taču Makmēns neatkāpās un nu, ar otro mēģinājumu, cenšas atkal iekarot profesionālā futbola biznesu, t.i., atjaunojot XFL čempionātu.

Arī šoreiz restlinga karaļa projekts ir vērsts uz to, lai spēle kļūtu interesantāka un dinamiskāka, taču, ja pirms gandrīz 20 gadiem tas viss tika vērsts uz šovu un dažādiem interesantiem gājieniem no spēlētāju puses, tad šoreiz runa ir par noteikumu izmaiņām, piemēram, samazināts uzbrukuma laiks, atteikšanās no papildpunkta sitieniem utt.

Pirmajā sezonā līgā piedalās astoņas komandas, kas pārstāv pilsētas, kurās jau ir vai vēl nesen ir bijušas NFL komandas – Sentluisu, Ņujorku, Dalasu, Losandželosu, Tampabeju, Vašingtonu, Sietlu, Hjūstonu. Savukārt spēlētāji, kurus komandas izvēlējās vairāku kārtu draftā, ir gan bijušie NFL rezervisti, gan kādreizējie koledžu futbola spīdekļi, kuriem profesionālajā arēnā vēl nav izdevies sevi pierādīt. Viņu vidū ir Kārdeils Džonss, Kamerons Etiss-Peins, Konors Kuks, Semijs Koutss, Mets Makgloins, Ārons Marejs un Kīnens Reinoldss.

Runājot par pirmās nedēļas cīņā, tad vislielāko uzvaru izcīnīja Ņujorkas "Guardians" komanda, kas ar 23:3 pārspēja ļoti pavirši spēlējošo Tampabejas "Vipers" vienību. Ņujorkiešu uzbrukumu vadīja bijušais NFL komandas "Raiders" saspēlnieks Mets Makgloins, kura kontā viena rezultatīva piespēle un viens paša gūts piezemējums.

Savukārt visvairāk punktus pirmajā nedēļā guva Hjūstonas "Roughnecks" vienība, kas ar 37:17 tika galā ar Losandželosas "Wildcats". Hjūstoniešu saspēles vadītājs Pīdžejs Vokers, kurš iepriekšējās sezonas pavadīja Indianapolisas "Colts" rezervistu sastāvā, izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

XFL, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DefendersDragons31:19
RoughnecksWildcats37:17
GuardiansVipers23:3
RenegadesBattleHawks9:15

Izmantotie resursi:
https://www.xfl.com/

     [+] [-]

, 2020-02-10 12:59, pirms 4 gadiem
Miņin, ja tu Vincam pateiktu to, ko tu virsrakstā uzskribelēji tu saņemtu tikai vienu atbildi: "You are fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiired"!!