Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas 1/4fināli: Klops atgriežas Dortmundē, spāņu kauja Bilbao

Andrejs Siliņš

Eiropas līgas 1/4fināli: Klops atgriežas Dortmundē, spāņu kauja Bilbao
Jirgens Klops Dortmundes stadionā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar 22:05 sāksies visas četras UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu pirmās spēles un skaļākās no tām gaidāmas Dortmundē, kur vietējā “Borussia” uzņems “Liverpool”, kā arī Bilbao, kur “Athletic” tiksies ar “Sevilla”.

Jau pēc 18. martā notikušās izlozes nekavējoties bija skaidrs, ka lielāko intrigu raisīs “Borussia” un “Liverpool” tikšanās. Ar vieniem angļiem Dortmundes komanda tika galā jau astotdaļfinālā, kad pārspēja “Tottenham Hotspur”. Tikmēr “Liverpool” klubam un tā senākajiem līdzjutējiem palikušas labas atmiņas par Dortmundi – 2001. gadā tieši “Westfalenstadion” stadionā, kas ir “Borussia” mājvieta, liverpūlieši triumfēja UEFA kausa finālā, uzvaru pār “Deportivo Alaves” izcīnot aizraujošā cīņā papildlaikā (5:4).

Protams, papildus fonu šim duelim piešķir arī fakts, ka “Liverpool” galvenais treneris Jirgens Klops pirms pievienošanās angļu klubam septiņus gadus bija tieši “Borussia” galvenais stratēģis. “Daudz kas ir pateikts par šo tēmu, bet man ir viegli – man šeit palikuši tikai draugi,” Klops norāda, ka nejūt nekādu īpašu spiedienu pirms gaidāmās cīņas. “Labāk būt šeit nekā Ziemeļkorejā vai kur citur.”

Klopa vadībā “Borussia” izcīnīja divus Bundeslīgas titulus un to, ka treneris palicis īpašā atmiņā vietējiem, apliecināja arī pirmsspēles preses konference un atvērtais treniņš, kurā pulcējās 20 dažādu televīziju pārstāvji, ap 40 fotogrāfiem un 100 rakstošajiem žurnālistiem.

Šobrīd Bundeslīgā Dortmundes komanda ieņem otro vietu tabulā, no līderes Minhenes “Bayern” atpaliekot par pieciem punktiem. “Liverpool”°, kas Eiropas līgas iepriekšējā kārtā pieveica “Manchester United”, Anglijas Premjerlīgā klājas krietni grūtāk – devītā vieta, pie tam pēdējās divās spēlēs kopā izdevies tikt vien pie punkta. “Borussia” visos turnīros kopā izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas un zaudējusi nav jau 20 mačos pēc kārtas (pēdējā neveiksme 19. decembrī Ķelnē). Eiropas līgā vācieši nav zaudējuši nevienā spēlē šosezon un tikai divas reizes cīnījušies neizšķirti.

Liverpūles situāciju neuzlabo arī savainoto spēlētāju saraksts – tajā ir seši uzvārdi un līdz galam nav pārliecības par Martina Škrtela gatavību doties laukumā. Dortmundei iztrūks Nevens Subotičs.

Spānijai Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, tāpat kā Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, ir lielākā pārstāvniecība un divas no komandām salozētas cīņā viena pret otru. Tās ir ”Athletic” un titula aizstāvētāja “Sevilla”. Starptautiskajos turnīros abas savā starpā nav spēlējušas ne reizi, bet šosezon Spānijas čempionāta pirmā apļa cīņā “Sevilla” mājās uzvarēja ar 2:0.

Prāgas "Sparta", kas astotdaļfinālā izslēdza itāliešu "Lazio" un vietām tika dēvēta par lielākās sensācijas autori, ceturtdaļfinālā tiksies ar spāņu "Villarreal". Šīs ir divas vienīgās komandas, kas ne reizi vēsturē nav spēlējušas UEFA Eiropas līgas vai UEFA kausa finālā.

Savukārt portugāļu "Braga" ceturtdaļfinālā pretī stāsies Doņeckas "Shakhtar". 2010./2011. gada sezonā abas komandas viena ar otru spēlēja divas reizes Čempionu līgas grupu turnīrā. Toreiz abos mačos uzvaras svinēja ukraiņu komanda, savukārt "Braga", kas netika ārā no grupas, vēlāk spēlēja Eiropas līgas finālā (zaudēja citai portugāļu komandai "Porto" - 0:1).

UEFA Eiropas līga, ceturtdaļfināls

DatumsLaiksSpēleRezultāts
7.04.22:05Braga – Shakhtar
7.04.22:05Villarreal – Sparta
7.04.22:05Athletic Bilbao – Sevilla
7.04.22:05Borussia – Liverpool
14.04.22:05Shakhtar – Braga
14.04.22:05Sparta – Villarreal
14.04.22:05Sevilla – Athletic Bilbao
14.04.22:05Liverpool – Borussia

  -1 [+] [-]

, 2016-04-07 13:19, pirms 8 gadiem
Braga – Shakhtar (Neizšķirts)
Villarreal – Sparta (Villareal uzvara)
Athletic Bilbao – Sevilla (Sevilla uzvara)
Borussia – Liverpool (Borussia uzvara)

     [+] [-]

, 2016-04-07 13:25, pirms 8 gadiem
Par Athletic!!!

     [+] [-]

, 2016-04-07 14:01, pirms 8 gadiem
Klopam super vakars Dortmundē,skatītāju ovācījās Jirgens noslīks

     [+] [-]

, 2016-04-07 15:08, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Braga – Shakhtar (Neizšķirts)
Villarreal – Sparta (Villareal uzvara)
Athletic Bilbao – Sevilla (Sevilla uzvara)
Borussia – Liverpool (Borussia uzvara)
gribetu zinat kadas bija tavas prognozes uz vakardienas spelem

     [+] [-]

, 2016-04-07 23:26, pirms 8 gadiem
kas pa machu Dortmundee!!!