Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF DK atceļ Kņūta noraidījumu un pirms pēdējās spēles diskvalificē Turkovu

Rolands Eliņš

LFF DK atceļ Kņūta noraidījumu un pirms pēdējās spēles diskvalificē Turkovu
Daniils Turkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK) savā 5. novembra sēdē nolēmusi atcelt „Spartaka” futbolista Kārļa Kņūta noraidījumu, kā arī piešķirt 100 latu naudas soda Rīgas „Daugavai” par spēles protokola neparakstīšanu.

Kārlis Kņūts tika noraidīts 26. kārtas mačā, kad viņa komanda spēkojās ar titula pretendenti „Skonto”. „Spartaks” iesniedza protestu par šādu tiesneša lēmumu, un LFF DK to nolēma apmierināt. „Izskatot minēto vēstuli un spēles videoierakstu, DK konstatēja, ka spēles 41. minūtē, divcīņas par bumbu laikā, FK „Spartaks” spēlētājs K.Kņūts atspēlēja bumbu savas komandas vārtsargam un to nekontrolēja „Skonto” FC spēlētājs A.Karašausks, līdz ar to K.Kņūta pārkāpums nevar tikt uzskatīts par acīmredzamas vārtu gūšanas iespējas liegšanu,” vēsta LFF DK paziņojums.

Ar 100 latu lielu naudas sodu sodīta Rīgas „Daugava”, kura neesot parakstījusi spēles protokolu pēc aizvadītā mača pret FK „Jelgava”, kurā jelgavieši ar 11 metru soda sitiena palīdzību spēles galotnē izrāva uzvaru 1:0.

Diskvalifikāciju uz nākamo spēli saņēmis viens FK „Ventspils” labākajiem vārtu guvējiem Daniils Turkovs, kurš iepriekšējā mačā nopelnīja dzelteno kartīti. Viņš līdz ar to nevarēs piedalīties sezonas izšķirošajā "Ventspils" spēlē pret Rīgas "Daugavu". Līdzīga problēma arī „Skonto” futbolistam Renāram Rodem, kurš arī izlaidīs Virslīgas pēdējās kārtas spēli, tāpat kā to darīs divi Ilūkstes NSS spēlētāji – Igors Labuts un Aleksandrs Ivanovs.

Diskvalifikācijas un naudas sodus saņēmuši arī vairāki pirmās līgas spēlētāji. FC „Jūrmala-2” futbolists Žanis Pavlovskis nevarēs piedalīties komandas divās nākamajās spēlēs, bet Alvis Bukšs – trijās, turklāt abiem arī 100 latu naudas sods par saņemtajiem noraidījumiem pirmās līgas spēlē pret „Valmieras FK”/BSS. Savukārt Valmieras rindās no 50 latiem būs jāšķiras un viena spēle jāizlaiž Dairim Zariņam. Jāatgādina, ka šo spēli "Jūrmala-2" pabeidza tikai septiņu spēlētāju sastāvā, jo sāka tikai ar deviņiem.

Izmantotie resursi:
LFF: LFF DK 5. novembra lēmumi

  -2 [+] [-]

, 2013-11-06 13:21, pirms 10 gadiem
Oho, LFF aktīvi strādā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-06 16:33, pirms 10 gadiem
VIDEO studijā!? Gribu redzēt to epizodi, kur LFF atcēla kartiņu, savādāk no plika teksta īsti nav jēgas, un tauta nevar spriest par lēmuma objektivitāti...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-06 16:47, pirms 10 gadiem
Video bija (youtubē); un redzams tieši tas, kas te rakstīts: visticamāk, vārtsargs būtu pirmais pie bumbas arī tad, ja Karašausks nebūtu nokritis.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-06 17:01, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Video bija (youtubē); un redzams tieši tas, kas te rakstīts: visticamāk, vārtsargs būtu pirmais pie bumbas arī tad, ja Karašausks nebūtu nokritis.
Nu tad baigi grūti pielikt youtube video klāt pie raksta, kā citi to dara? Minūtes jautājums...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-06 17:02, pirms 10 gadiem
AunuPiere_08 rakstīja: VIDEO studijā!? Gribu redzēt to epizodi, kur LFF atcēla kartiņu, savādāk no plika teksta īsti nav jēgas, un tauta nevar spriest par lēmuma objektivitāti...
Nav jau pirmā reize,kad skontas pretinieku sarkanā kartiņa tiek atcelta šosezon!
Tai epizodē pat pārkāpuma nebija,nerunājot nemaz par tiesneša uzskatīto pēdējās cerības sodu!
guņas soģiem fantāzija rukā!...

  +3 [+] [-]

, 2013-11-06 17:18, pirms 10 gadiem
Par to, kā šogad pasāktā kļūdaini piešķirto katīšu atcelšana izskatās pasaules kontekstā, ņemot vērā FIFA ideoloģiju, ka tiesnešu kļūdas pieder pie spēles gluži tāpat kā spēlētāju kļūdas, es arī esmu domājusi. Vajadzētu painteresēties vai vēl kaut kur tā dara. Kaut gan patiesībā te būtu vietā korektāks formulējums, kas atbilst patiesībai un nerada konfliktu ar FIFA: atceļ nevis kartīti resp. noraidījumu vai brīdinājumu (ja noraidījums bija, tad bija, un tā ietekme uz spēles gaitu paliek spēkā), bet gan tikai nepiešķir reglamentā paredzēto diskvalifikāciju.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-06 17:25, pirms 10 gadiem
Naļivaiko -- labākais futbolists starp tagadējiem tiesnešiem, un gribētos jau, lai viņam izdodas, bet pagaidām -- katrā spēlē pa kāzusam(:

     [+] [-]

, 2013-11-06 20:06, pirms 10 gadiem
AunuPiere_08 rakstīja: VIDEO studijā!? Gribu redzēt to epizodi, kur LFF atcēla kartiņu, savādāk no plika teksta īsti nav jēgas, un tauta nevar spriest par lēmuma objektivitāti...
Karlis Knuts Noraidijums - YouTube

     [+] [-]

, 2013-11-06 20:17, pirms 10 gadiem
Virsrakstā uzrakstīts tā, it kā LFF DK diskvalificētu Turkovu par ko īpašu nevis par to, ka saņemta ceturtā dzeltenā kartiņa. Līdz šim nekad tā netika rakstīts un, manuprāt, nedaudz maldina lasītājus.