Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pēc zaudējumu sērijas, nopietnas izmaiņas TOP 25 rangā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc zaudējumu sērijas, nopietnas izmaiņas TOP 25 rangā
Misisipi "Rebels" futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā aizvadītajā spēļu nedēļā zaudējumus piedzīvoja virkne vadošo Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) komandu, ir notikušas būtiskas izmaiņas čempionāta TOP 25 komandu rangā.

Aizvadītajā nedēļā zaudējumus piedzīvoja kā otrajā vietā esošā Oregona, tā tai sekojošā Alabama un Oklahoma, kā arī vēl vairākas TOP 25 komandas, tāpēc jaunais vienību rangs ir daudz savādāks nekā iepriekšējais.

Pirmajā vietā, protams, vēl aizvien ir Floridas štata universitāte, kuri turpina šajā sezonā soļot bez zaudējumiem (pēdējo zaudējumu "Seminoles" ir piedzīvojuši 2012. gada 24. novembrī, kad piekāpās Floridas "Gators"). Savukārt otrajā vietā nu ir ierindojusies Oburnas "Tigers", kuri pagājušsezon šajā pozīcijā noslēdza turnīru, bet pirms nedēļas bija piektajā vietā.
Dalītu trešo vietu ieņem abas vadošās Misisipi štata komandas, taču rangā nomināli augstāk tiek vērtēta Misisipi štata universitāte, jo viņi ir saņēmuši divas pirmās vietas balsis. Piektā ir Beilora, bet sestajā vietā ir ierindota Notrdama.

Visaugstākā vieta komandai, kura ir piedzīvojusi zaudējumus ir piešķirta Alabamai, kura no trešās pozīcijas noslīdēja uz septīto. Ar tādu pašu bilanci, piecās spēlēs izcīnītas četras uzvaras, aiz viņiem seko Mičiganas štata universitāte, bet TCU un Arizona ieņem atlikušās divas vietas pirmajā desmitniekā. Tieši Teksasas un Arizonas futbolisti šajā nedēļā ir piedzīvojuši visaugstāko kāpumu reitingā, jo abas vienības pakāpās par 16 pozīcijām.

Oregonas "Ducks" no otrās vietas ir piedzīvojušie desmit pozīciju kritumu un nu ieņem 12. vietu, palaižot sev priekšā citu iepriekšējās nedēļas neveiksminieci, Oklahomu, kuriem tas ir septiņu pozīciju kritums. Starp Oregonu un vēl vienu sestās nedēļas neveiksminieci, Teksasas A&M, ir ierindojusies Džordžija, bet TOP 15 noslēdz Ohaio štata universitātes futbolisti.

Jāpiebilst, ka šajā nedēļā no TOP 25 ranga ir izkritušas četras komandas – BYU, USC, LSU un Viskonsina. Savukārt lielākais kritums starp rangā esošajām komandām ir Stenfordai, kas zaudēja 11. vietas un ieņem 25. vietu. Viņi ir arī vienīgā komanda rangā, kas ir piedzīvojusi divus zaudējumus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports