Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bufonam par tiesneša kritizēšanu UEFA piešķir trīs spēļu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Bufonam par tiesneša kritizēšanu UEFA piešķir trīs spēļu diskvalifikāciju
Džanluidži Bufons
Foto: imago / Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piešķīrusi pieredzējušajam itāliešu vārtsargam Džanluidži Bufonam trīs spēļu diskvalifikāciju par aso tiesneša kritizēšanu pēc Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles starp Turīnas "Juventus" un Madrides "Real".

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē "Juventus" pēc pirmā mačā piedzīvotā zaudējuma ar 0:3 atradās vadībā ar 3:0, bet kompensācijas laikā par pārkāpumu tika noraidīts, savukārt "Real" tika pie 11 metru soda sitiena, un Krištianu Ronaldu to arī realizēja, dodot madridiešiem smagu uzvaru arī divu spēļu summā. Kā zināms, maija izskaņā "Real" trešo gadu pēc kārtas izčīnīja Čempionu līgas trofeju.

Uzreiz pēc spēles Bufons nespēja valdīt emocijas arī sarunās ar medijiem un sacīja: "Tā nebija 100% pendele. Un strīdīgā epizodē mača kompensācijas laikā nevar dot pendeli, turklāt ņemot vērā, ka pirmajā spēlē mums netika piešķirts tīrs 11 metru soda sitiens.[..] Tiesnesis nedrīkst būt tas, kurš iznīcina komandas sapņus. Es būtu varējis tiesnesim pateikt jebko, bet viņam bija jāaptver, kāda mēroga katastrofu viņš ir izraisījis.[..] Skaidri redzams, ka tad tev sirds vietā ir atkritumu kaste. Papildus visam, ja tev nav rakstura, lai izietu laukumā tādā spēlē kā šī, tad tev ir jāsēž tribīnēs ar savu ģimeni, jādzer „Sprite” un jāēd čipsi.[..] Šāds tiesneša lēmums nozīmē, ka viņš nesaprot, kur atrodas, kādas komandas spēkojas un kādi spēlētāji ir laukumā. Tas nozīmē, ka viņš ne sūda nesaprot."

Jau iepriekš bija skaidrs, ka Bufons par šādiem izteikumiem publiskajā vidē nepaliks nesodīts, un tagad UEFA pieņēmusi lēmumu. Bufonam piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija UEFA rīkoto turnīru mačos.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai Bufons vispār turpinās karjeru. 40 gadus vecā "Juventus" leģenda pēc 17 gadiem licis punktu savām gaitām Turīnas klubā.

Pie soda tikusi arī cita Itālijas komanda, Čempionu līgas pusfināliste "Roma", kam par savu līdzjutēju izraisītajām nekārtībām izbraukumā pusfināla mačā pret "Liverpool", Nekārtību rezultātā ārpus stadiona cieta kāds līdzjutējs. Par to klubs saņēmis naudas sodu 50 000 eiro apmērā. Tāpat Itālijas galvaspilsētas klubam piešķirts aizliegums tirgot biļetes uz divām izbraukuma spēlēm UEFA rīkotajos turnīros, tiesa, otrajai spēlei ir divu gadu pārbaudes laiks.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/

  -3 [+] [-]

, 2018-06-05 18:07, pirms 6 gadiem
Tam tiesnesim pa sarkano vajadzēja mūža diskābeli no tāda ranga spēlēm!

  +5 [+] [-]

, 2018-06-05 18:37, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Tam tiesnesim pa sarkano vajadzēja mūža diskābeli no tāda ranga spēlēm!
kapēc tiesnesim būtu japacieš.. ka superstārs viņu nokakā? loģiska sarkanā...

     [+] [-]

, 2018-06-05 19:24, pirms 6 gadiem
Ar elkoni vajadzēja, par tādu UEFA nekādu sankciju nav

  -2 [+] [-]

, 2018-06-05 20:11, pirms 6 gadiem
Pēc šāda lēmuma ir skaidrs, ka Bufons karjeru turpinās. Ja neturpinātu, tad sodu nedotu. Skaidrs, ka UEFA ir kas vairāk zināms šobrīd.

     [+] [-]

, 2018-06-05 20:14, pirms 6 gadiem
Bowijs rakstīja: Pēc šāda lēmuma ir skaidrs, ka Bufons karjeru turpinās. Ja neturpinātu, tad sodu nedotu. Skaidrs, ka UEFA ir kas vairāk zināms šobrīd.
Loģiski, ka turpinās. Viņš nevienā vietā nav teicis, ka beigtu karjeru, tikai no Juventus iet prom, pagaidām izskatās, ka uz PSG ar 2 gadu līgumu.

     [+] [-]

, 2018-06-05 21:56, pirms 6 gadiem
Gribētu jau arī tomēr redzēt, kādas atzīmes par spēles aizvadīšanu saņem tiesneši un kādas soda sankcijas pret tiem piemēro, ja spēle novadīta sliktā līmenī!!!
Ko žmiedzas UEFA ar publisko tiesneša darba novērtējumu???