Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai Simeone un "Atletico" dzēsīs Vengera cerības uz pēdējo trofeju ar "Arsenal"?

Ints Megnis
Ints Megnis

Vai Simeone un "Atletico" dzēsīs Vengera cerības uz pēdējo trofeju ar "Arsenal"?
Arsēns Vengers
Foto: imago/Focus Images/Scanpix

Finālisti šodien tiks noskaidroti arī UEFA Eiropas līgas turnīrā. Centrālajā pusfināla pārī Londonas "Arsenal" vēlreiz spēkosies ar Madrides "Atletico", kamēr ''Marseille'' centīsies arī viesos uzveikt ''Salzburg" futbolistus.

Spēles Madridē un Zalcburgā sāksies plkst. 22:05 pēc Latvijas laika. "Atletico" un "Arsenal" dueli varēs vērot arī kanālā "Viasat Sport Baltic".

Centrālajā pārī pirms nedēļas "Arsenal" savā laukumā spēlēja 1:1 ar "Atletico" futbolistiem, kuriem beigu daļā izlīdzinājumu panāca Antuāns Grīzmans. Šajā duelī "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers centīsies vēl uz vienu spēli pagarināt savu ceļojumu Eiropā, jo vasarā viņš pēc 22 gadu darba atstās vienību. Zīmīgi, ka šis turnīrs ir "Arsenal" vienīgā atlikusī cerība kvalificēties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīram.

"Arsenal" komanda šogad premjerlīgā nav spējusi uzvarēt viesos, tomēr Vengers pirms ceturtdienas dueļa uzsvēra, ka vietējā statistika futbolistus Madridē neiespaidos.

"Eiropā mums izbraukumā labi sekmējies. Vēlamies fokusēties mūsu pašu sniegumam," teica Vengers. "Spēlētāji šajā mačā nesatrauksies par premjerlīgu."

Spēle Madridē Vengeram būs 250. Eirokausos "Arsenal" vadībā. "Mērķis ir tikt līdz 251 spēlei." Vengera vadībā "Arsenal" spēlējusi 2000. gada UEFA kausa finālā un 2006. gada UEFA Čempionu līgas finālā, abos zaudējot.

Tikmēr "Atletico" komanda pēdējās 17 Eirokausu spēlēs savā laukumā zaudējusi vien reizi, kad šīs sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā piekāpās Londonas "Chelsea".

Madrides ''Atletico'' Eiropas līgas 1/16 uzsāka ar cīņu pret Dānijas komandu ''Copenhagen''. Spāņi izcīnīja panākumus ar 4:1 un 1:0, pārliecinoši soļojot uz priekšu. Savukārt astotdaļfinālā Madrides klubs tikās ar Maskavas ''Lokomotiv'', pret kuru izcīnīta vēl graujošāka uzvara - 3:0 un 5:1. Ceturtdaļfinaļā ''Atletico'' pārvarēja ''Sporting'' barjeru - 2:0 un 0:1.

Londonas ''Arsenal'' 1/16 finālā tikās ar ''Ostersunds'' no Zviedrijas, kuru pirmajā spēlē pārliecinoši pieveica ar 3:0, bet atbildes spēlē piedzīvoja ļoti negaidītu zaudējumu ar 1:2. Astotdaļfinālā ''Arsenal'' pretī stājās krietni titulētāks klubs Itālijas ''Milan'', bet lielas problēmas Anglijas Premjerlīgas vienībai neradās - 2:0 un 3:1. Savukārt soli pirms pusfinālā ''Arsenal'' ar 4:1 un 2:2 pieveica Maskavas CSKA.

Tikmēr otrā pāra pirmajā mačā Marseļas vienība savā laukumā guva panākumu ar 2:0 un ceturtdien centīsies noturēt pārsvaru.

Austrijas klubs ''Salzburg'' Eiropas līgas ''play-off'' turnīru uzsāka ar sarežģītu panākumu pret Spānijas komandu ''Real Sociedad'' - 2:2 un 2:1. Astotdaļfinālā ''Salzburg'' diezgan negaidīti no turpmākās cīņas izslēdza Vācijas Bundeslīgas klubu Dortmundes ''Borussia'' - 2:1 un 0:0. Pēc tam sekoja fantastiska cīņa pret Itālijas ''Lazio'' - 2:4 zaudējums pirmajā spēlē, bet atbildes mačā izcila 4:1 uzvara sniedza vietu pusfinālā.

''Marseille'' Eiropas līgas izslēgšanas turnīra ievadā tikās ar Portugāles komandu ''Braga'', pret kuru pirmajā spēlē izcīnīja graujošu 3:0 uzvaru, pēc kā varēja atļauties atbildes spēlē piedzīvot zaudējumu ar 0:1. Astotdaļfinālā ''Marseille'' gaidīja spēle ar ''Athletic'' no Spānijas. Francūžiem izdevās uzvarēt abās spēlēs - 3:1 un 2:1. Savukārt pēdējā duelī pirms pusfinālā ''Marseille'' ar 0:1 un 5:2 sakāva ''Leipzig'' futbolistus.

Interesanti, ka pirms 25 gadiem ''Marseille'' izcīnīja savu pirmo un vienīgo UEFA Čempionu līgas titulu, bet ''Salzburg'' togad spēlē UEFA kausa izcīņas finālā.

Turnīra fināls notiks 16. maijā Lionā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 14:35, pirms 6 gadiem
Kas tas par virsrakstu?

“Arī UEFA Eiropas līgā kļūst zināmi finālisti”

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 18:20, pirms 6 gadiem
dzeesiis gan, kur ta liksies. Klasiskais 1:0 Atletico stilaa

     [+] [-]

, 2018-05-03 21:18, pirms 6 gadiem
Arsenal diemžēl rāda blāvu sniegumu. Ja kārtīgi nesasparosies, tad tur nekas nebūs.

     [+] [-]

, 2018-05-04 11:27, pirms 6 gadiem
..jau izdzēsa!