Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas debitante "Daruššafaka" papildinās ar "76ers" atlaisto Vilbekinu

Andrejs Siliņš

Eirolīgas debitante "Daruššafaka" papildinās ar "76ers" atlaisto Vilbekinu
Skotijs Vilbekins
Foto: AP/Scanpix

Ambiciozais Turcijas basketbola klubs "Daruššafaka Dogus", kas šosezon debitē ULEB Eirolīgā, papildinājis komandas sastāvu ar amerikāņu aizsargu Skotu Vilbekinu, kurš nesen tika atbrīvots no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers".

22 gadus vecais Vilbekins pēc Floridas universitātes absolvēšanas pagājušajā gadā uzsāka profesionāļa gaitas Austrālijas klubā "Cairns Taipans". Komanda tika līdz Nacionālās līgas finālam, bet Vilbekins tika iekļauts līgas pirmajā simboliskajā pieciniekā. Sezonas izskaņā Vilbekins vēl uzspēlēja Atēnu AEK rindās Grieķijas čempionātā.

Šovasar 188 centimetrus garais aizsargs Orlando "Magic" un Filadelfijas "76ers" sastāvos piedalījās vasaras līgās. Lai gan basketbolists jau bija parakstījis jaunu līgumu ar "Taipans", Vilbekins izmantoja opciju to pārtraukt, lai parakstītu četru gadu līgumu ar "Sixers". Tomēr īsi pirms sezonas Vilbekins tika atlaists, un "Daruššafaka" izmantoja iespēju parakstīt līgumu ar basketbolistu līdz šīs sezonas beigām.

Šonedēļ "Daruššafaka" Eirolīgā tiksies ar Maskavas CSKA.

Tikmēr ULEB Eiropas kausa un VTB līgas vienība Volgogradas "Krasny Oktyabr" pārtraukusi sadarbību ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Toniju Mičelu. 26 gadus vecais spēlētājs, kurš pagājušajā sezonā bija labākais punktu guvējs Itālijas A sērijā, šosezon paspēja vidēji gūt 21,4 punktus Volgogradas komandas labā. Šķiršanās iemesli netiek atklāti.

     [+] [-]

, 2015-11-02 12:07, pirms 9 gadiem
man patīk tie turku komandu nosaukumi, skan tā kā teroristu organizācijas... nekad nezini kad šie nobļaus Allahu Akbar un uzlaidīs gaisā paši sevi un arēnu, vai kāds fans, kas uz arēnu atnācis pats nenoliks kur bumbu vai sāks pa kādu šaut ar pisķiku... tur tajos dienvidos nekāda kontrole nav arēnās, visi nāk, alus stikla pudelēs, katram nazīši, līdzi, bumbas dažreiz uzlaiž gaisā... jautri. Vienreiz viens melnais atceros laida ļekas prom, kad arēnā bumbu uzlaida gaisā un pēc tam bars ar nožikiem skrēja pakaļ pēc neveiksmīgas spēles, sak te nav NBA un plaukstiņpolka... man kā gopņiku kultūras pārstāvim ļoti simpatizē tāda mentalitāte