Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatska "Nizhny Novgorod" zaudē vēlreiz un noslēdz sezonu

Andrejs Siliņš

Bagatska "Nizhny Novgorod" zaudē vēlreiz un noslēdz sezonu
Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs
Foto: nn-basket.ru

Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" komanda ceturtdien VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 71:84 atzina Kazaņas "Unics" pārākumu, sērijā piedzīvojot zaudējumu ar 0-3 un noslēdzot sezonu.

Trešā sērijas spēle Ņižņijnovgorodā sākās ar mājinieku spēcīgu pirmo ceturtdaļu (25:15). Pirmajās četrās otrā ceturkšņa minūtēs viesi guva gandrīz divreiz vairāk punktu (15:7), teju izlīdzinot rezultātu (32:30).

Puslaika izskaņā kazaņieši Hoakima Koloma diviem punktiem pietuvojās līdz minimumam un pārtraukumā Ņižņija devās tikai pie plus viens (42:41). Otrais puslaiks sākās ar cīņu par iniciatīvu un tajā labāka izrādījās "Unics" komanda, kas pārņēma vadību un atlikušajā spēlē vairs to nezaudēja - "Unics" svinēja panākumu ar 84:71.

"Unics" rindās Kīts Lengfords guva 29 punktus, 15 pievienoja Koloms, kuram arī 12 rezultatīvas piespēles, savukārt desmit punkti grieķu spēka uzbrucējam Konstantinam Kaimakoglu.

"Nizhny" sastāvā sezonas pēdējā mačā rezultatīvākais spēlētājs bija Vladimirs Ivļevs, kurš guva 15 punktus, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus un sešas piespēles pievienoja Dmitrijs Hvostovs.

Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod" regulārajā sezonā izcīnīja 17 uzvaras un piedzīvoja 13 zaudējumus, paliekot septītajā pozīcijā turnīra tabulā.

ULEB Eiropas kausā Ņižņija, kuras sastāvā sezonas pirmo pusi pavadīja arī Latvijas valstsvienības centrs Kaspars Bērziņš, izcīnīja sešas uzvaras desmit mačos F grupā, vēlāk Last32 turnīrā ar trim uzvarām sešos mačos palika otrajā vietā M grupā, bet astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 176:165 pieveica nākamo Bērziņa komandu Sanktpēterburgas "Zenit", ko pārstāv arī Jānis Timma.

Savukārt ceturtdaļfinālā ar 176:185 tika zaudēts nākamajai finālistei "Strasbourg". Otrajā mačā bija nepieciešami pat trīs pagarinājumi, lai noskaidrotu uzvarētāju divu spēļu summā.

Bagatskis pie "Nizhny Novgorod" stūres aizvadīja otro sezonu pēc kārtas. Sezonas laikā runāja, ka Ņižņijā radušās nopietnas finansiāla problēmas. Tāpat parādījās baumas, ka Latvijas valstsvienības galvenais treneris varētu kļūt par Viļņas "Lietuvos Rytas" treneri, bet vēlāk izskanēja, ka nākamajā sezonā Bagatskis varētu kļūt par Berlīnes "Alba" treneri, taču oficiāls apstiprinājums šādām runām nav bijis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-05 21:33, pirms 8 gadiem
Gaidīju labāku pretestību no Bagacka puses!

     [+] [-]

, 2016-05-05 22:12, pirms 8 gadiem
Jau agrāk teicu, ka vajadzēja iziet uz CSKA, kuriem jādomā par eirolīgas finālturnīru