Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma - VTB labākais Latvijas spēlētājs otro sezonu pēc kārtas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Timma - VTB labākais Latvijas spēlētājs otro sezonu pēc kārtas
Jānis Timma saņem balvu
Foto: vtb-league.com

Sanktpēterburgas "Zenit" kluba latviešu uzbrucējs Jānis Timma (23) otro sezonu pēc kārtas atzīts par VTB Vienotās līgas labāko Latvijas basketbolistu, informē turnīra organizatoru mājas lapa.

Jānis Timma: "Esmu ļoti priecīgs par šo balvu. Šajā līgā nav nemaz tik viegli kļūt par labāko Latvijas spēlētāju, jo manā komandā spēlē arī Kaspars Bērziņš, ir Rolands Fremanis ("Kalev") un "VEF Rīga", kur spēlē daudzi talantīgi puiši... Šī balva man ir papildus motivācija. Ceru, ka "Zenit" komandai palīdzēšu sekmīgi nostartēt izslēgšanas spēlēs." VTB līgas regulārajā sezonā Timma aizvadīja 29 mačus, vidējā statistika: 26:48 minūtes, 13.6 punkti, 4.6 atlēkušās bumbas, 2.3 rezultatīvas piespēles, 1.6 pārķertās bumbas, 1.8 kļūdas, efektivitātes koeficients +15.6.

Jānis Timma šajā sezonā kļuva par piekto balvas ieguvēju. Pirms viņa savas balvas saņēma arī baltkrievs Artjoms Parahovskis ("Unics"), igaunis Gregors Alberts ("Kalev"), kazahs Antons Ponomarjovs ("Astana"), gruzīns Iraklijs Člaidze ("Vita"), vēl tiks noteikts labākais čehs, soms un krievs.

VTB Vienotā līga jau trešo reizi pēc kārtas nosaka sezonas labākos spēlētājus, kuru pārstāvētās valsts klubi piedalās turnīrā, un tādas ir deviņas valstis. Septiņās valstīs, kuras VTB Vienotajā līgā pārstāvētas tikai ar vienu klubu (Latvija, Igaunija, Baltkrievija, Gruzija, Kazahstāna Čehija un Somija) sezonas labākos nosaka līga. Krievijas (9 klubi) labāko spēlētāju nosaka līga un informācijas aģentūra TASS.

Atgādinām, ka Jānis Timma arī iepriekšējā sezonā bija Latvijas labākais spēlētājs VTB līgā, 2013-2014 sezonā šo balvu izpelnījās Jānis Blūms ("Astana"), bet 2012-2013 sezonā labākais bija Kristaps Janičenkoks ("VEF Rīga").

Kā jau ziņots, VTB līgas regulārajā sezonā "VEF Rīga" ieņēma 11. vietu un netika izslēgšanas spēlēs. Kārotajā astoņniekā netika arī Rolanda Freimaņa pārstāvētais Tallinas "Kalev" (14. vieta). Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētais Sanktpēterburgas "Zenit" regulārajā sezonā finišēja 3. pozīcijā un ceturtdaļfinālā tiekas ar Saratovas "Avtodor".

Izmantotie resursi:
vtb-league.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja