Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs pēc 0:5 sagrāves: "Iepriecināja rezultāts. Varēja būt daudz sliktāk"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Koņevs pēc 0:5 sagrāves: "Iepriecināja rezultāts. Varēja būt daudz sliktāk"
Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs pēc sagrāves pret "Skonto" (0:5) atzina, ka bija šokēts savu padoto sniegumā. Tik slikti viņa komanda šosezon vēl nebija spēlējusi.

"Tikās dažāda līmeņa komandas, taču negaidīju tādu iznākumu. Pēdējās četrās spēlēs nospēlējām normāli, bet šodien komandu nepazinu. Komanda bija nobijusies. Varbūt tas tāpēc, ka pirms mača stāstīju par "Skonto" līmeni. Daži spēlētāji... Biju šokā! Rezultāts likumsakarīgs, varēja būt pat lielāks. Kā var visu spēli sēdēt aizsardzībā bez kaut mazākās pretuzbrukumu spēles? Neviena komanda tā nespēs nospēlēt aizsardzībā. Kad centrā muļķīgi zaudē bumbu, ieskaities futbolistam acīs un redzi, ka viņam ir panika.

Šodien mums nekas neizdevās, pat nevarējām iedot divas piespēles. Pret "Skonto", kas spēlē lielā ātrumā un izdara presingu, jebkura komanda neizturētu. Turējāmies līdz 35. minūtei, taču vārti brieda. Varēja redzēt, ka mums nekas nesanāca laukuma centrā, nebija iespēju ar piespēli iesākt uzbrukumu. Tāpat mums šobrīd uzbrukumā nav futbolistu, kuri varētu aizbēgt. Bez tam dažus vārtus paši atvedām. Domāju, ka šī bija sliktākā spēle sezonā. Ar komandas spēli un kompaktu aizsardzību cerējām vairāk izdarīt, nesanāca. "Skonto" ar tādu spēli varētu spēlēt Eiropas līgas grupā un tajā nebūtu sliktākā komanda. Novēlu "Skonto" kļūt par čempioni un nākamajā gadā iekļūt Čempionu līgā," sestdien Rīgā notikušo maču komentēja "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs.

Koņevs spiests atzīt, ka tik vāji kā pret "Skonto" jūrmalnieki pret citām Latvijas Top komandām neizskatās: "Liepāju uzvarējām. Ar Daugavpili spēlējām, "Daugavu", bija līdzīgas spēles. Ja Rīgā iesistu "pendeli", nevar zināt, kā spēle beigtos. Bija līdzīga spēle bez momentiem. Tas pats Daugavpilī, kur mums burzmā iesita pašās beigās no stūra sitiena. Tagad būs trīs brīvdienas, nomierināsim spēlētājus. Var redzēt, ka viņu līmenis atbilst tai vietai, kuru ieņemam turnīra tabulā. Ja nesavāksimies pēc šī zaudējuma, nespēsim spēlēt nedz ar "Mettu", ne "Jelgavu" un "Ilūksti"."

Koņevs uzslavēja Andreju Prohorenkovu: "Viņš bija līderis. Visvecākais futbolists laukumā paveic vislielāko darbu, bet jaunie, kuri var spēlēt un atdot piespēli, darbojās slikti. Pat nemācēja bumbu uzņemt."

Vai tik graujošā zaudējumā var saskatīt kaut ko pozitīvu, Koņevs divus lietas atrada: "Pirmkārt, iepriecināja Jāņa Krūmiņa spēle. Ja neskaita kļūdu izgājienā vienos vārtos, mūs glāba ļoti daudz. Vēl iepriecināja rezultāts. Varējām zaudēt ar lielāku starpību (smejas)."

Koņevs domāja, ka 5:0 ir lielākais šosezon fiksētais rezultāts Virslīgā. Viņa kolēģis pie "Skonto" stūres Tamazs Pertija steidza Koņevu informēt, ka bijuši arī tādi rezultāti kā 7:1 un 6:0.

Runājot par aizvadīto maču, Pertija, protams, bija apmierināts: "Kādi gan var būt komentāri, kad uzvari vai zaudē ar 0:5? Izdevās pilnīgi viss, parādījām labu futbolu. Ne tikai uzvarējām ar 5:0, bet ļoti priecēja ātrums, presings 90 minūšu ilgumā un izveidotie daudzie vārtu gūšanas momenti. "Jūrmalai", kam ir labs sastāvs ar iespējām radīt problēmas, gatavojāmies ļoti nopietni. Bija uzdevums pretiniekam neļaut sākt uzbrukumu.

Domāju, ka faniem sarīkojām labu vakaru. Šī spēle kārtējo reizi pierādīja to, ka varam spēlēt skaistu futbolu. Taču to jāspēj noturēt. Treniņu procesā pie tā tiek strādāts. Visi spēlētāji vēlas būt konkurētspējīgi Eiropas līmenī, mums ir labs kolektīvs. Puiši ar domām jau ir izlasēs. Novēlēju viņiem līderu dotības saglabāt arī nacionālajā un U-21 izlasē. "Skonto" spēlētājiem ir jābūt izlasē vadošajiem. Nevis tāpēc, ka es tā saku. Tā ir gadu laikā izveidojusies tradīcija, kuru mums nav tiesību lauzt."

"Skonto" būtu iesitusi vairāk vārtu, ja pie graujoša rezultāta nebūtu aizrāvusies pārkombinējusies un centusies izspēlēt līdz tukšiem vārtiem. Pertijam tāda uzvedība nav pieņemama, taču tajā pašā laikā treneris saprot futbolistus: "Futbolisti nav roboti, tāpēc pie 5:0 var atļauties improvizēt. Skaidrs, ka pie 0:0 vai 1:0 viņi tā neuzvestos. Katrs vēlējās nodemonstrēt, uz ko spējīgs."

"Skonto" rindās debitējušā Ganas aizsarga Ofosu Apijas spējas uz vāja pretinieka fona nav izdevies pienācīgi novērtēt, taču sev atvēlētajās minūtēs, pēc Pertijas vārdiem, Apija izskatījies labi. Ganas futbolists no abiem centra aizsargiem nomainīja Renāru Rodi. Vai Pertija augstāk vērtē Nauri Bulvīti?

"Nē. Ja visi trīs spēs laukumā saprasties, spēlēs visi trīs. Rode ir pamatsastāva futbolists, viņam nedraud konkurence. Arī Bulvītim ne," centra aizsargu situāciju komentēja Pertija.

Sergeja Kožana pieteikumā nebija, jo viņš treniņā guvis nelielu savainojumu.

Pertija kārtējo reizi bija vīlies skatītāju niecīgajā interesē: "Tukšas tribīnes – tas ir vienīgais negatīvais no šodiena spēles. Atnāca 10 vai 20 angļi, radot tādu iespaidu, ka ir 100 000 fanu. Viņi tik labi fanoja. Nezinu, par kuru komandu, bet fanoja labi. Iedomājaties, ja būtu pilnas tribīnes un ažiotāža? Man un futbolistiem tas nerada prieku."

  +3 [+] [-]

, 2013-09-01 08:22, pirms 11 gadiem
Skatītāju būtu daudz vairāk ,ja spēlētu Mančestras United ar Čelsiju.Otrajā spēlē starp šīm komandām būtu jau puse mazāk skatītāju,bet trešajā reizē tikpat cik šodien iet uz virslīgas mačiem.Mēs dzīvojām īpatnējā valstī.Mums pat stadionu nav,lai uz futbolu ietu vairāk pa 10 tūkstošiem.Tūkstoti nevar salasīt.Tāpēc jau arī labus leģionārus nedabūt uz šejieni,ja pat klubiem pietiktu naudas.Neviens sevis cienošs labas kvalitātes futbolists negribēs spēlēt pie pustukšām tribīnēm.Varu galvot,ka pat šiem ,mūsu futbolā esošiem leģionāriem, viņu pirmajās spēlēs bija šoks,redzot cik cilvēku tribīnēs.Tāda nu ir Latvijas sporta spēļu specifika(izņemot tikai daļēji Rīgas Dinamo)

     [+] [-]

, 2013-09-01 08:27, pirms 11 gadiem
Ar tik sliktu momentu realizāciju Skonto čempionu līgā nav, ko darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-09-01 08:56, pirms 11 gadiem
Vienārši Latvijā futbols nav modē un iet uz to neskaitās labais tonis. Bet ja nopietni, tad kurš gan izskaidros to fenomenu, ka citur Eiropā (arī valstīs kur ciešams basketbols, rokasbumba, hokejs u.c. spēles) tribīnes futbolā vienmēr vairāk vai mazāk pilnas, bet pie mums ne

  +2 [+] [-]

, 2013-09-01 09:06, pirms 11 gadiem
Daugavpils taurētājs rakstīja: Un vēl...
Respect no Daugavpils!! Te zāle ir zaļāka un debesis zilākas
tikai ne uz laukuma

  +5 [+] [-]

, 2013-09-01 09:27, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Vienārši Latvijā futbols nav modē un iet uz to neskaitās labais tonis. Bet ja nopietni, tad kurš gan izskaidros to fenomenu, ka citur Eiropā (arī valstīs kur ciešams basketbols, rokasbumba, hokejs u.c. spēles) tribīnes futbolā vienmēr vairāk vai mazāk pilnas, bet pie mums ne
es ik pa laikam aizeju uz futbolu. mīnusu ir daudz un tos esmu ne vienu vien reizi rakstījis.

Jāsāk jau ar to, ka daļai Virslīgas komandu nav savu stadionu. Īrētam laukumam vispār nav nekādas gaisotnes. Lai arī Skonto ir nepabeigts un vietām pabriesmīgs, bet tur vismaz tu jūti, kur esi atnācis.

Praktiski nekad nav notīrīti soliņi. Ārzemēs nevienā stadionā nekad pirms apsēšanās nav ar salveti netīrumi jātīra nost. Nu nedrīkstētu būt Virslīgā tik švaka finansiālā situācija, ka jāskaita santīmi un nevar noalgot 1-2 apkopējas, kas no rīta pirms spēles kārtīgi nomazgā beņķus tribīnēs.

Liels prieks, ka dažas komandas ir sākušas veidot spēļu programmiņas, diemžēl reizēm ir grūti pamanīt, kur tad viņas var dabūt. Tablo mums stadionos ir primitīvi un aizvēsturiski, tā ka tur spēlētāju sarakstus nerāda. To stadiona ziņotāju bieži vien nevar saprast - it kā kaut ko noskaita, bet reti kuru uzvārdu var spēt saklausīt.

Kultūra tribīnēs gan jau uzlabotos, ja nāktu vairāk cilvēku, bet pagaidām tā lamāšanās visas spēles garumā bieži vien krīt uz nerviem. Un es nerunāju par to, ka kāds treneris pasaka biezākus vārdus, bet tieši no tribīnēm bieži vien dzirdamā leksika liek ausīm nokalst.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-01 09:56, pirms 11 gadiem
Iepriekšējā sezonā, arī augustā, kad Koņevs vēl bija Gulbenes treneris, FB Gulbene Virslīgā zaudēja Skonto ar rezultātu 0:4. Tas tā- pārdomām un analīzei, un salīdzinājumam.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-01 10:37, pirms 11 gadiem
ukačaka rakstīja: Iepriekšējā sezonā, arī augustā, kad Koņevs vēl bija Gulbenes treneris, FB Gulbene Virslīgā zaudēja Skonto ar rezultātu 0:4. Tas tā- pārdomām un analīzei, un salīdzinājumam.
ļoti labi pirms spēles izstāsta kād būs *opa, nevis mēģina noskaņot uz uzvaru. Vispār interesanta pieeja

     [+] [-]

, 2013-09-01 10:44, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: es ik pa laikam aizeju uz futbolu. mīnusu ir daudz un tos esmu ne vienu vien reizi rakstījis.

Jāsāk jau ar to, ka daļai Virslīgas komandu nav savu stadionu. Īrētam laukumam vispār nav nekādas gaisotnes. Lai arī Skonto ir nepabeigts un vietām pabriesmīgs, bet tur vismaz tu jūti, kur esi atnācis.

Praktiski nekad nav notīrīti soliņi. Ārzemēs nevienā stadionā nekad pirms apsēšanās nav ar salveti netīrumi jātīra nost. Nu nedrīkstētu būt Virslīgā tik švaka finansiālā situācija, ka jāskaita santīmi un nevar noalgot 1-2 apkopējas, kas no rīta pirms spēles kārtīgi nomazgā beņķus tribīnēs.

Liels prieks, ka dažas komandas ir sākušas veidot spēļu programmiņas, diemžēl reizēm ir grūti pamanīt, kur tad viņas var dabūt. Tablo mums stadionos ir primitīvi un aizvēsturiski, tā ka tur spēlētāju sarakstus nerāda. To stadiona ziņotāju bieži vien nevar saprast - it kā kaut ko noskaita, bet reti kuru uzvārdu var spēt saklausīt.

Kultūra tribīnēs gan jau uzlabotos, ja nāktu vairāk cilvēku, bet pagaidām tā lamāšanās visas spēles garumā bieži vien krīt uz nerviem. Un es nerunāju par to, ka kāds treneris pasaka biezākus vārdus, bet tieši no tribīnēm bieži vien dzirdamā leksika liek ausīm nokalst.
Tā jau arī ir kā saki. Bet nav tie vienīgie iemesli

  +4 [+] [-]

, 2013-09-01 11:45, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Praktiski nekad nav notīrīti soliņi. Ārzemēs nevienā stadionā nekad pirms apsēšanās nav ar salveti netīrumi jātīra nost.
ir gan. gan Bundeslīgā tā ir bijis, gan dzirdēts, ka Itālijas un Grieķijas stadionos ir daudzreiz trakāk. es gan nesaku, ka tas ir labi, ka mums krēsli netīri

  +3 [+] [-]

, 2013-09-01 12:39, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja:
1) Jāsāk jau ar to, ka daļai Virslīgas komandu nav savu stadionu. Īrētam laukumam vispār nav nekādas gaisotnes.

Ļoti daudziem klubiem un ļoti daudziem "top" klubiem nav savu stadionu - tie tiek īrēti no pilsētu domēm. Piemēram, Itālijas A Sērijā "Juventus" jaunais stadions bija pirmais, kas pieder pašam klubam, nevis pilsētai.

2) Praktiski nekad nav notīrīti soliņi. Ārzemēs nevienā stadionā nekad pirms apsēšanās nav ar salveti netīrumi jātīra nost.

Pilnīgas muļķības - tā ir daudz kur un pat "top" līgās. Vispār ieteiktu uzmanīties ar vārdu "nevienā", "nekad", "nekur" utml lietošanu, jo, lai apgāztu šos apgalvojumus, pietiek ar vienu pretpiemēru. Šaubos, ka esi bijis visos pasaules stadionos.

3) "Tablo mums stadionos ir primitīvi un aizvēsturiski, tā ka tur spēlētāju sarakstus nerāda."

Arī šīs ekstras daudz kur nav. Igaunijas "A.le Coq" stadionā", kas esot labākais Baltijā, nav ne tikai sastāvu - tur nav pat laika tablo. Rāda tikai rezultātu.

  +4 [+] [-]

, 2013-09-01 13:30, pirms 11 gadiem
Soliņus tīra Metta savā pieticīgajā Hanzas vidusskolā (bet paši soliņi gan nejēdzīgi zemu, laukumu nevar pārredzēt), kā arī palaikam tiek tīrīts Slokas stadionā.
Ar programmiņām, kaut vispieticīgākajām, gan šogad bēdīgi; bija lapiņas RDaugavai, bet pēdējās spēlēs vairs nav; mēdz būt programmiņas FC Jūrmalai, bet mazā skaitā, grūti dabūt -- tas Rīgā un Jūrmalā arī viss. Un nekādi nevar ieskaidrot, ka pat viselementārākās, ar printeri vai kopētāju pavairotās lapiņas ar komandu sastāviem uzreiz ceļ spēles gaisotni.

  -4 [+] [-]

, 2013-09-01 13:45, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: 1) Jāsāk jau ar to, ka daļai Virslīgas komandu nav savu stadionu. Īrētam laukumam vispār nav nekādas gaisotnes.

Ļoti daudziem klubiem un ļoti daudziem "top" klubiem nav savu stadionu - tie tiek īrēti no pilsētu domēm. Piemēram, Itālijas A Sērijā "Juventus" jaunais stadions bija pirmais, kas pieder pašam klubam, nevis pilsētai.

2) Praktiski nekad nav notīrīti soliņi. Ārzemēs nevienā stadionā nekad pirms apsēšanās nav ar salveti netīrumi jātīra nost.

Pilnīgas muļķības - tā ir daudz kur un pat "top" līgās. Vispār ieteiktu uzmanīties ar vārdu "nevienā", "nekad", "nekur" utml lietošanu, jo, lai apgāztu šos apgalvojumus, pietiek ar vienu pretpiemēru. Šaubos, ka esi bijis visos pasaules stadionos.

3) "Tablo mums stadionos ir primitīvi un aizvēsturiski, tā ka tur spēlētāju sarakstus nerāda."

Arī šīs ekstras daudz kur nav. Igaunijas "A.le Coq" stadionā", kas esot labākais Baltijā, nav ne tikai sastāvu - tur nav pat laika tablo. Rāda tikai rezultātu.
Aizbrauc, jeb, ja labi līdīsi, un guņa tev uzsauks braucienu uz Mančesteru, apskaties, kāds tur ir tablo? Uz Tallinu jau tev uzsauca braucienu? Skonta, skonta !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-09-01 13:50, pirms 11 gadiem
rudzumaize rakstīja: Aizbrauc, jeb, ja labi līdīsi, un guņa tev uzsauks braucienu uz Mančesteru, apskaties, kāds tur ir tablo? Uz Tallinu jau tev uzsauca braucienu? Skonta, skonta !!!
Un kāds Latvijas Virslīgai ir sakars ar Mančestru? Pilnīgi nesalīdzināmi lielumi.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-01 15:07, pirms 11 gadiem
Šķiet, ka pats Koņevs būs psiholoģiski šoreiz ziepes spēlētājiem savārījis. Loģiski, ka pirms mača spēlētāji ir jāmotivē iet cīnīties, nevis jācenšas iebaidīt ar pretinieka lielisko spēles līmenī. Nav jau brīnums, ka viņiem acīs panika. Jūrmala izskatījās vakar tik nevarīga kā vēl nekad. Cerams, ka nesalūzīs, jo svarīgākās cīņās vēl tikai priekšā.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-01 15:26, pirms 11 gadiem
Kaut kā dīvaini šķiet, ka nenākšanu uz spēlēm cilvēki cenšas pamatot ar tik maznozīmīgām lietām kā netīri krēsli. Come on, ja futbols būtu sirdī un patiesi būtu vēlme to skatīties, tad tādi krēsli un tablo nevienu neraustītu. Un nevajag stāstīt, ka Bundeslīgā kāds iet un ar salvetīti apslauka n-tos tūkstošus beņķu pirms spēles. Nē, tur nāk skatītāji just līdzi komandai. Kaut vai tajās pašās reģionu līgās nāk cilvēki skatīties futbolu un pārējie apstākļi ir mazsvarīgi. Mums tie vienkārši ir muļķīgi aizbildinājumi, jo vienkārši nevaram atrast vai nu laiku, vai gribēšanu.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-01 15:51, pirms 11 gadiem
Pilnīga taisnība Olgai par programmiņām, to trūkums ir elementāra neizdarība. Somijā, kas nebūt nav īpaši futboliska zeme (masveidībā gan mums krietni priekšā, bet ne vadošo komandu līmenī), programmiņas tiek nodrošinātas ne tikai uz visām augstākās līgas, bet arī pirmās un otrās līgas (tātad -- trīs augstākajos līmeņos) spēlēm, dažreiz -- pat uz jauniešu mačiem. Nav jau nekādi poligrāfijas vai satura brīnumi, parasti itin pieticīgas lapiņas -- bet IR! Un no tā mums vajadzētu ņemt paraugu, nevis no dienvideiropiešiem, kas palaikam organizatorisku "sīkumu" ziņā mēdz būt nolaidīgi.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-01 17:16, pirms 11 gadiem
Pār kādu nopietnu fanošanu un dēla vešanu uz savas pilsētas komandas treniņiem (ja vispār izveidota tāda struktūra) var runāt, ja nav garantija, ka komanda nākamgad vēl pastāvēs. Varbūt būs apvienojusies ar kādu citu komandu, vai vēl labāk - pārcēlusies uz citu pilsētu. Pēdējo 5 gadu laikā dažādu iemeslu dēļ pazudušas Blāzma, Tranzīts, Jūrmala V.V, Dinaburga, Olimps u.c.

Mistiski īpašnieki, katru gadu nomainās teju viss sastāvs. Gadījumi, kad uz spēli nav iespējams savākt pat pilnu 14nieku, nedēļu pirms čempionāta sākuma tikai uzzinām, ka komanda spēlēs utt...

Iepriekšminētais, protams, ar pozitīviem izņēmumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-01 17:55, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Pār kādu nopietnu fanošanu un dēla vešanu uz savas pilsētas komandas treniņiem (ja vispār izveidota tāda struktūra) var runāt, ja nav garantija, ka komanda nākamgad vēl pastāvēs. Varbūt būs apvienojusies ar kādu citu komandu, vai vēl labāk - pārcēlusies uz citu pilsētu. Pēdējo 5 gadu laikā dažādu iemeslu dēļ pazudušas Blāzma, Tranzīts, Jūrmala V.V, Dinaburga, Olimps u.c.

Mistiski īpašnieki, katru gadu nomainās teju viss sastāvs. Gadījumi, kad uz spēli nav iespējams savākt pat pilnu 14nieku, nedēļu pirms čempionāta sākuma tikai uzzinām, ka komanda spēlēs utt...

Iepriekšminētais, protams, ar pozitīviem izņēmumiem.
Jācer, ka 2018.gadā eksistēs vairāk par 50% 2013.g komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-02 00:52, pirms 11 gadiem
Gāja runa jau par Tallinas stadionu un tā tablo.
Agris Suveizda rakstīja: Un kāds Latvijas Virslīgai ir sakars ar Mančestru? Pilnīgi nesalīdzināmi lielumi.