Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pagājušās sezonas Eiropas līgas finālisti "Dnipro" izslēdz no Eirokausiem

Agris Suveizda

Pagājušās sezonas Eiropas līgas finālisti "Dnipro" izslēdz no Eirokausiem
Džaba Kankava un Ruslans Rotaņs pēc zaudējuma Eiropas līgas finālā
Foto: AFP/Scanpix

UEFA nenomaksātu parādu dēļ uz vienu sezonu no Eirokausiem izslēgusi trīs klubus – Rumānijas "Targu Mures", Azerbaidžānas "Inter" un arī Ukrainas "Dnipro", kas pagājušajā sezonā spēlēja Eiropas līgas finālā.

Soda mērs visiem trim klubiem piespriests uz vienu sezonu nākamo trīs gadu periodā. Tātad, ja kāds no šiem klubiem tuvāko trīs sezonu laikā Eirokausiem nekvalificēsies, sankcijas vairs nebūs spēkā.

"Dnipro" gadījumā sankciju galvenais iemesls bija algu parādi pret komandas bijušo galveno treneri Huandi Ramosu un viņa asistentiem. Šobrīd "Dnipro" Ukrainas Premjerlīgā ar 34 punktiem 19 mačos ieņem ceturto vietu, kas ļautu septīto sezonu pēc kārtas startēt Eiropas līgā. Šosezon "Dnipro" spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā un ar septiņiem punktiem sešos mačos grupā ieņēma trešo vietu, priekšā palaižot Romas "Lazio" (14) un "St.-Etienne" (9). Atgādinām, ka pirms gada "Dnipro" sasniedza Eiropas līgas finālu, tajā ar 2:3 zaudējot "Sevilla".

UEFA lēmums klubu nostādījis sarežģītā situācijā – pašreizējais galvenais treneris Mirons Markevičs iepriekš sacījis, ka plāno pamest amatu, ja klubs nespēlēs Eirokausos. Savukārt 12 futbolistiem vasarā beigsies līgums, un Eirokausu liegums varētu ievērojami apgrūtināt nākamās sezonas komplektāciju. Tikmēr "Targu Mures" Rumānijas čempionātā pašreiz ieņem sesto vietu, bet Baku "Inter", kurā agrāk spēlēja Ģirts Karlsons, Vladimirs Koļesņičenko un Andrejs Rubins, Azerbaidžānā atrodas ceturtajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
fourfourtwo.com

     [+] [-]

, 2016-04-02 10:40, pirms 8 gadiem
nu Dnipro paši sev bedri izraka - par Konopļanku dabūja ne jau to mazāko naudu. Paši vien vainīgi, ka nenomaksāja parādus.